Skocz do zawartości
piotreek

zdalne podłączenie do innego kompa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Moja babcia posiada komputer, który służy jej głównie jako maszyna do pisania, komp posiada procek z dwoma rdzeniami, 2 gb ramu itp. Za kilka dni będzie miała internet z netii wraz z routerem wifi.

Meritum:

Szukam sposobu, aby z mojego komputera w innej lokalizacji móc podłączyć się pod jej komputer tak, abym u siebie widział jej pulpit i mógł robić wszystko tak, jak bym siedział przed jej komputerem. Babcia czasem ma jakiś problem i teraz jest tak, że muszę do niej lecieć, co prawda jakoś mega daleko nie ma, ale pieszo tak z 10 - 15 minut się idzie.

Jest kilka ale: ja jestem za natem, babcia również będzie, tyle tylko, że na jej routerze będzie można przekierować porty, więc ten problem u babci już odpada, u mnie jest nie do przejścia. Babcia będzie miała zmienne ip, ale spoko, to też można sprawdzić jaki adres będzie miała, gdy będę chciał się do niej podłączyć. Szybkość łącza również nie powinna stanowić problemu.

Teraz pytanie, jakiego programu użyć, aby wszystko śmigało w miarę sprawnie i bezproblemowo?

Edytowane przez piotreek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TeamViwer wymaga autoryzacji, chyba że to nie problem. Lepszym rozwiązaniem może być Logmein ( https://secure.logmein.com/ ). Pozwala na zdalny dostęp do komputera bez względu na miejsce przebywania. No i można administrować kilkoma komputerami na jednym koncie. Korzystam i polecam to rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi