piotreek Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 (edytowane) Witam, Moja babcia posiada komputer, który służy jej głównie jako maszyna do pisania, komp posiada procek z dwoma rdzeniami, 2 gb ramu itp. Za kilka dni będzie miała internet z netii wraz z routerem wifi. Meritum: Szukam sposobu, aby z mojego komputera w innej lokalizacji móc podłączyć się pod jej komputer tak, abym u siebie widział jej pulpit i mógł robić wszystko tak, jak bym siedział przed jej komputerem. Babcia czasem ma jakiś problem i teraz jest tak, że muszę do niej lecieć, co prawda jakoś mega daleko nie ma, ale pieszo tak z 10 - 15 minut się idzie. Jest kilka ale: ja jestem za natem, babcia również będzie, tyle tylko, że na jej routerze będzie można przekierować porty, więc ten problem u babci już odpada, u mnie jest nie do przejścia. Babcia będzie miała zmienne ip, ale spoko, to też można sprawdzić jaki adres będzie miała, gdy będę chciał się do niej podłączyć. Szybkość łącza również nie powinna stanowić problemu. Teraz pytanie, jakiego programu użyć, aby wszystko śmigało w miarę sprawnie i bezproblemowo? Edytowane 26 Listopada 2010 przez piotreek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 (edytowane) TeamViewer i wszystko jasne. http://www.teamviewer.com/pl Edytowane 26 Listopada 2010 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 A RDP (mstsc.exe)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 TeamViwer wymaga autoryzacji, chyba że to nie problem. Lepszym rozwiązaniem może być Logmein ( https://secure.logmein.com/ ). Pozwala na zdalny dostęp do komputera bez względu na miejsce przebywania. No i można administrować kilkoma komputerami na jednym koncie. Korzystam i polecam to rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 no to sprecyzuję wymagania, ma to być darmowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Widze ze nie doczytales - RDP?! Darmowe narzedzie wbudowane w kazdego Windowsa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Z tym ze RDP w domowych wersjach okienek jest pocięte i dostepne jako pomoc zdalna ale z opisu w poscie wynika ze własnie cos takiego ma byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 Ech... Wystarczyło poszukać na stronie, płatnego bym nie proponował. https://secure.logmein.com/products/free/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 VNC – Wikipedia, wolna encyklopedia ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...