Skocz do zawartości
Oooszasty

Jaki wybrać dysk twardy?

Rekomendowane odpowiedzi

@edit

Szukam jakiegoś cichego dysku twardego, gdyż mój stary samsung 250gb 8mb cache ciągle się doczytuje i skrzypi. Do tego tak wibruje, że cała obudowa się trzęsie co powoduje hałas. Z tym HDD są też problemy poza hałasem, więc i tak muszę go wymienić. Nie interesuje mnie pojemność, ważne by był w miarę szybki i bezgłośny. Obudowa to NZXT Apollo Black. Co możecie polecić? Cena do 400zł chociaż wolałbym jak najtaniej, jak już mówiłem nie potrzebuje dużej pojemności.

+bonus

Obecnie posiadam te głośniki GŁOŚNIKI LOGITECH X-140 | Sklep komputerowy MPC

Niestety nie wystarczają mi już. :P Mój gatunek muzyczny to electro/house i w ogóle nie czuć uderzenia ni mocnych bitów, w grach też średnio się sprawują. Szukałem coś dobrego i znalazłem te creativy T40 II 2.0 GŁOŚNIKI CREATIVE 2.0 GIGAWORKS T40 II | Sklep komputerowy MPC Jednak cena zabija jak na 2.0, czy wzrost jakości na tych głośnikach przy integrze i tak byłby ogromny? Czy może starczyłoby coś tańszego np. GŁOŚNIKI CREATIVE 2.0 GIGAWORKS T20 II | Sklep komputerowy MPC ? Albo coś 2.1? Chociaż słyszałem, że tanie 2.1 są gorsze znacznie od dobrych 2.0... To co kupić by podnieść jakość dźwięku znacznie?

Edytowane przez Oooszasty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten argument odnosnie AA jest niedorzeczny, nawet na uzywanego HD5850 nie masz szans za taka kase a HD5770 to byla dobra i oplacalna karta ale pol czy nawet rok temu.

GTX 460 w tym przedziale cenowym to najrozsadniejszy wybor, jesli ci sie to nie podoba to bierz co dusza zapragnie - fanboyom mowie NIE.

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten argument odnosnie AA jest niedorzeczny, nawet na uzywanego HD5850 nie masz szans za taka kase a HD5770 to byla dobra i oplacalna karta ale pol czy nawet rok temu.

Ten argument nie jest niedorzeczny, na moim 9600GSO aa wygląda jakby go nie było, na starym radeonie hd2600 wygląda lepiej, ale znowu doskwiera brak płynności. Być może to przypadłość tylko serii 8/9, ale w niższych rozdzielczościach (1280x1024) to jest porażka. Na 1680x1050 wygląda to niewiele lepiej. FullHD nie miałem okazji sprawdzić. Nówkę HD5850 można dorwać już za 900zł, więc używki powinny jeszcze taniej chodzić. HD5770 była opłacalna dopóki GTX 460 768MB nie staniał do jej poziomu.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by byl fanboyem to by mial caly czas ATI.

W tej cenie najlepszym zapupem jest wlasnie GTX460 , albo gorszy hd5830.

Albo jak jestes wstanie dolozyc ze 100pln to mozesz kupic uzywanego HD5850

HIS Radeon HD 5850! GW! MEGA OKAZJA! (1267656314) - Aukcje internetowe Allegro

GIGABYTE RADEON 5850 1 GB OC (1279147482) - Aukcje internetowe Allegro

albo poczekac az ktos bedzie wystawial cos takiego Ati Radeon HD5850 1Gb DDR5 Gigabyte (1229675844) - Aukcje internetowe Allegro w cenie ok 800 pln.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A procentowo o ile ten gtx jest szybszy od HD 5770?

Ten radek mi się podoba - bym przyoszczędził i miał ciszę i lepsze stery pod win7... http://www.agito.pl/karty-graficzne/gigabyte-radeon-hd-5770-silent-cell-1gb-ddr5-pci-e-box.0.414096.html?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=Feed&utm_content=414096&utm_campaign=wszystkie

To 700zł to zawyżyłem tak jakbym miał dołożyć właśnie do tej ceny, więc dalsze dokładanie nie wchodzi w grę...

na + do HD 5770 dochodzi jeszcze pobór prądu i głośność (a raczej jego brak).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wedlug testow na techpowerup HD5770 jest wolniejsza o 17% od GTX460 768MB , badz GTX460 jest szybszy od HD5770 o 22% :rolleyes:

Wiec roznica widoczna.

MSI GeForce GTX 460 Cyclone OC 768 MB Review - Page 31/35 | techPowerUp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buda NZXT apollo, więc bardzo dobrze wentylowana. Kumpel ma HD 5750 pasyw od gigabyte i max 40stopni w idle, 60 w stresie.

Z GF jest też problem, że pod aero czy podczas oglądania filmów tryb 3D się włącza. :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukam jakiegoś cichego dysku twardego, gdyż mój stary samsung 250gb 8mb cache ciągle się doczytuje i skrzypi. Do tego tak wibruje, że cała obudowa się trzęsie co powoduje hałas. Z tym HDD są też problemy poza hałasem, więc i tak muszę go wymienić. Nie interesuje mnie pojemność, ważne by był w miarę szybki i bezgłośny. Obudowa to NZXT Apollo Black. Co możecie polecić? Cena do 400zł chociaż wolałbym jak najtaniej, jak już mówiłem nie potrzebuje dużej pojemności.

A co powiecie o tym dysku? HDD CAVIAR 320GB WD3202ABYS SATA II 16MB CACHE | Sklep komputerowy MPC Głośność tylko 3,3db.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi