Adikss Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 (edytowane) Internet oraz telefon stacjonarny od ery na łączach tp. Od 25 listopada z 6 mega zrobiło się 0,3 w porywach, czasem niema nawet 0,1. Już mnie to wkurza strasznie bo czekam i czekam. Wie ktoś może coś o jakieś awarii? bo na infolinii z ery tylko gadają o awarii u tp. A takie czekanie jest tym bardziej irytujące że nawet nie mogę się na stronie banku zalogować bo nie działa do końca. Powoli się zastanawiam nad konsultacją z rzecznikiem praw konsumenta, żeby się dowiedzieć czy mogę w takiej sytuacji zerwać umowę bez konsekwencji. Przyszedł mi sms od ery o treści: " Problem z usługą DSL jest po stronie TP. Linia jest przeciążona. Data rozbudowy sieci jest w trakcie ustalania. Przepraszamy za utrudnienia." Miał ktoś styczność z takim czymś?? chce pisać reklamacje o rozwiązanie umowy za porozumieniem stron (bez kary umownej). Jakieś porady?? Edytowane 15 Grudnia 2010 przez Adikss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Na forum neostrada.info pojawia się coraz więcej głosów o problemach z internetem. Nic dziwnego skoro sporo osób wzięło 20 czy 10Mb, wystarczy że takie osoby zaczną coś ściągać i już mamy przeciążenie. Trzeba czekać aż rozbudują infrastrukturę bo na inne cuda nie mamy co liczyć. Jeśli nic nie będą robić to będzie tylko gorzej. Reklamację możesz napisać jak najbardziej, może uda się coś załatwić tą drogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Ja zauważyłem, że to tak co roku jest, co roku na święta podnoszą prędkość i robią promocje, co rok o tej porze zaczyna mulić neostrada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Stan linii : Showtime Modulacja : G.DMT Annex : ANNEX_A Download Upload Margines SNR : 20.5 21.0 db Tłumienie linii : 52.5 28.0 db Prędkość : 2496 320 kbps Ile z tego lacza da sie wycisnac? pozdrawiam Stan linii : Showtime Modulacja : G.DMT Annex : ANNEX_A Download Upload Margines SNR : 20.5 21.0 db Tłumienie linii : 52.5 28.0 db Prędkość : 2496 320 kbps Ile z tego lacza da sie wycisnac? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Ile z tego lacza da sie wycisnac? Prawdopodobnie 4 Mbit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carek Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 Zapas marginesu jest, ale do pełnych 6mb będzie sporo brakowało, co może przełożyć się na stabilność... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...