PolandMET Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Witam 2 dni temu zmienili mi NEO 1MBit na 6. Super. Jedyny problem to taki ze jak zauwazylem sciagajac rozne rzeczy DC++ czy Torrentem, ze max co mozna z niej wycisnac to w zasadzie 1MBit, bo transfer nie przekracza 130kb/s. Troche to dziwne, bo to wyglada jakby bylo gdzies ograniczenie transferu. W koncu majac 6MBit choc czasem powinien byc jakis pik np. 150 czy 200kb/s a tu nic, ciagnie rowno, 130-132kb/s i nic poza tym. Dziwne. Czy jest mozliwe ze cos zmaścili ? To z mojego modemu Up Time: 1 days 7 hours 17 minutes 47 seconds Downstream Upstream SNR Margin 10.2 6.0 dB Line Attenuation 19.9 31.5 dB Errored Seconds 21 31151 Loss of Signal 6 6 Loss of Frame 0 0 CRC Errors 0 9817 Data Rate 5920 352 kbps Latency INTERLEAVED INTERLEAVED Mam 3km do centrali i stwierdzili Panowie ze lacze da rade zeby bylo 6MBit. Jedynka dzialala idealnie, wiec na sześciu powinno dzialac przynajmniej jak 2-3MBit a ja mam nadal 1 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 Na święta zawsze wszystko muli, aż się ciężko sieć przegląda. Również posiadam neostradę 6mbps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 (edytowane) Zresztą to co oferują operatorzy jest to transfer DO użytkownika. Zresztą minimalną prędkość masz określoną w umowie, i jak dobrze pamiętam jest to coś koło 0 ;) w neo Wrzuć co Ci pokaże komenda: tracert www.google.com wpisana w konsoli systemowej Edytowane 22 Grudnia 2010 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2010 A nie jest tak, że jeszcze stara umowa się nie skończyła? Bo czasami ograniczają prędkość nawet jak synchronizacja już wyższa. Tzn. tak czytałem, bo jak kiedyś sobie pojechałem przedłużyć umowę i brałem większą prędkość to neo chodziło szybciej jak wróciłem do domu. Zresztą tak to wygląda - masz już wyższą synchronizację (Data Rate 5920 / 352 kbps), chociaż "trochę" brakuje do idealnych parametrów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) Trace pokazuje NIC, przekroczony limit...... :D Chyba zadzwonie znow i sie spytam bardzo spokojnie, bardzo milego Pana/Pani co to kurde jest :D Umowa konczy mi sie chyba pod koniec stycznia. PS. A jeszcze jaja byly ..... Padla centrala w niedziele a raczej jej zasilanie (awaryjne zasilanie tez padlo) i 1 dzien nie bylo telefonow. Jak podlaczyli prad w poniedzialek mialem juz neo 6MBit ale.... transfer max 10kb/s tak ze tylko GG dzialalo i w porywach maile szlo odebrac. Przyszli Panowie technicy w TYM SAMYM DNIU co zglosilem awarie i bylem w szoku. Okazalo sie ze centrala dodatkowo sie skopciła, bo na kartach byl znikomy ruch , czyli wszyscy mieli predkosci modemowe. Siedzieli u mnie 2h i uzywajac swego lapka i komorki nadzorowali operacje sil specjalnych TP na wielka skale w celu przywrocenia transferow. No ale sie nie udalo, ale jak dzis wstalem to juz byla predkosc kosmiczna 130kb/s :D i odetchnalem z ulga, no bo wiadomo swieta za pasem, nikt na centrali naprawiac nie bedzie. PS2 A Ci technicy mieli taki fajowy program do testowania NEO. Widzieli wszystkie parametry, szumy, wzmocnienia, transfery, bledy itp. Tylko nie pisalo jak sie to nazywa a oni powiedzieli ze to jakis ICH program. Nie wiecie czy takie cos mozna sciagnac z netu ? PS3. Wlasnie testowalem na speed testach łącza i tez wychodzi 1MBit ale znow filmy z onetu sciagaja sie z predkoscia rowna 2MBitom (no ale noc jest i ruchu zero) Zobacze jak to bedzie isc w dzien. Edytowane 23 Grudnia 2010 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...