dbr Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Witam Mój problem można ująć w bardzo prosty sposób - na Windows 7 nie działa mi tryb multiplayer w większości gier. Dopóki nie mogłem pograć w sieci w jedną czy dwie gry, myślałem, że to problem związany z daną grą i machałem na to ręką. Ale teraz zauważyłem, że przynajmniej w przypadku 4 gier nie jestem w stanie uzyskać połączenia z internetem. Symptomy są identyczne - wyszukiwarki publicznych serwerów po prostu nie wyświetlają żadnych pozycji. Próby połączenia z konkretnym IP również kończą się fiaskiem. To samo dzieje się, gdy to ja hostuję grę i ktoś próbuje podłączyć się do mnie - po prostu mnie nie widać. Od razu zaznaczam, że oczywiste kroki już podjąłem. Próbowałem dodawać grę do wyjątków firewalla, a nawet gnoja wyłączać - nie przyniosło to żadnego skutku. Drugim pomysłem była zapora systemowa, ale ta jest wyłączona już od dawna. Pozdrawiam i proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Jakie to gry i czy masz router? Moze gry wymagaja przekierowania niektorych portow. Po za tym problem wystepuje tylko na w7 czy tez na innych Windowsach (xp, vista)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 Mamy wyjąć własne kule zgadule i wyczarować z nich jakie to gry i jaki firewall? Może dostawca internetu coś blokuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbr Opublikowano 23 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2010 (edytowane) Nie sądziłem, że firewall jest istotny, skoro napisałem, że problem się utrzymuje nawet kiedy go wyłączę. Używam Comodo w każdym razie. Gry działały bez problemu pod XP. Nie mam routera, internet przez kabel sieciowy. Dostawca - INEA. Gry, o których mówię to: - Kozacy (część pierwsza i obydwa dodatki) - FEAR - GTA:SA multiplayer - Battlefield 2142 Edytowane 23 Grudnia 2010 przez dbr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jest jeszcze kwestia antywirusa - np taki Kasperski lub Norton może blokować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2010 Jest jeszcze kwestia antywirusa - np taki Kasperski lub Norton może blokować. Potwierdzam ze Kaspersky moze sporo namieszac podczas instalacji. Sam mialem taki problem z jakas gierka dosyc niedawno, dopiero wylaczenie dziada i ponowna instalacja pomogly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...