tom1234 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 AMD Athlon XP 2400+ FSB266 426 zł zamów AMD Athlon XP 2500+ FSB333 Barton 449 zł zamów AMD Athlon XP 2600+ FSB333 519zł A może jednak nie pchac sie w takie procesory narazie i kupic 1,7 albo 1.8? Jak sie te procesory jeszcze podkrecaja, czy tak samo dobrze jak 1,7? Zależy mi przedewszystkim na wysokiej magistrali bo specjalnie kupuje pamieci TwinMOS DDR 256MB/400 PC3200 za 196 zł . Do tego ABIT NF7-S nForce2-SPP SocketA U/133 SerialATA DDR400 Sound 6ch. USB 2.0 2xFireWire 1394 LAN ATX za 559 zł . Czy na Epoxie moge podpiac dyski nie serial ata? Karte graficzną(Radeon 9100) zostawiam i dyski. Pewnie jeszcze musze zmienic zasiłke. Powiedzcie co myslicie, zwlaszcza o tych procesorach. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 W sumie to nie wiem jak sie kręci Barton ale mysle że jest warty zakupu :-) P.S. Jak masz kase to kupuj Bartona... albo kup 1700 i zmień jeszcze grafike ...albo ramu więcej kup... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Barton, ale proponuję przed założeniem topiku użyć opcji szukaj :evil: lub poprzeglądać serwisy o sprzęcie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom1234 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 A niby po co karte zmieniac? :?: :twisted: Poweim szczerze nie chce mi sie lazic po zagranicznych serwisach.Chce uslyszec opinie podkręcaczy i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Najlepiej nie przepłacać i kupić 1700+ za ok. 260zł. Kręci się bosko a to dodatkowe 256KB Cache da ci bardzo niewielki wzrost wydajności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom1234 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 A czy Bartona 2500 albo 2600 wykrece z wodnym chlodzeniem i epoxem albo abitem na ponad 3000?? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 poszukaj w dziale Podkrecanie, Barton chodzi na 3000+ z palcem w d. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 AMD Athlon XP 2500+ FSB333 Barton 449 zł a jak nie to athlona 1700Xp+ seria JUIHB 0309 ,03012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Ja polecam Albo Bartona (kreci sie swietnie) albo Athlona 1,7 bo tez sie dobrze kreci i utrzymuje dobra temperature... Choc z tym drugim przekrecenie go do az 3000 moze byc troszke trudne:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 lepiej 1700+ i dodatkowe 256 ramu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 hmmm a jaką średnio temperaturę ma kręcony na 3000+ Barton??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 To zalezy od chlodzenia...geeez :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Od chłodzenia i warunków w pomieszczeniu . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom1234 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 KGB ale ja juz mam 512MB. To ty mi mowisz ze lepiej kupic athlona 1,7 i dołożyc ramu do 768mb niz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> bartona 2,5 i zostawic 512???????????????????????????????? no cos to wszystko dziwne. Jaka temp osiagnie barton 2,5 podkrecoiny do 3,0 na wodnym chlodzeniu>?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 512MB+ Barton to jedyny sluzny wybor. Co do temp. Na jakim WC? Konkrety... Moge ci podac temp. jakie osiaga ten proc na moim maze 3 (+chevett) ale to ci chyba nie pomoze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 KGB ale ja juz mam 512MB. To ty mi mowisz ze lepiej kupic athlona 1,7 i dołożyc ramu do 768mb niz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> bartona 2,5 i zostawic 512???????????????????????????????? no cos to wszystko dziwne. Jaka temp osiagnie barton 2,5 podkrecoiny do 3,0 na wodnym chlodzeniu>?? NIe ma co zwiekszać ilości ramu, co do chłodzenia to skąd mamy wiedzieć jak twoje WC będzie wydajne :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 KGB ale ja juz mam 512MB. To ty mi mowisz ze lepiej kupic athlona 1,7 i dołożyc ramu do 768mb niz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> bartona 2,5 i zostawic 512???????????????????????????????? no cos to wszystko dziwne. Jaka temp osiagnie barton 2,5 podkrecoiny do 3,0 na wodnym chlodzeniu>?? pisales ze bierzesz 256mb ddr400 ,wiec sie udzielilem jak masz 512mb to inna sprawa jezeli masz ta kase to bierz Bartona,sam bym go kupil Barton 3000+ to nie tak duzo,mniej MHz niz T-bred ,wiec do 50C powinienes sie wyrobic,ale wszystko zalezy od twojego WC ,bo przeciez i 35C mozesz miec zaleznie od wydajnosci twojego sprzetu gasniczego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 hmmm a jaką średnio temperaturę ma kręcony na 3000+ Barton???Głównie chodzi mi o chłodzenie powietrzem np Volcano 7+ na medium... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom1234 Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Dobra biore bartona i 524 twinmos 400. Kurde tylko nie wiuem jakie chloedzenie wodne kupic. Mam kaske ale tak wiecej jak 300zł to wydac nie chce na nie.... Jaka masz temperatóre na chlodzeniu maze'a?? Prosze jakies linkii gdzie moge obejrzec ich zestawy. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Jaka masz temperatóre na chlodzeniu maze'a?? Pozdrawiam To nie chlodzenie maze'a (pewnie ci sie z matem pomylilo) tylko chlodzenie od Danger Dena (www.dangerden.com) :wink: Blok to maze 3, nagrzewnica od chevetty (podwojny schroud + 2 YSTechy 120mm na 5V) i temp. na bartonie 2500@3200+ to max. 35C (tylko pamietaj o tym,ze wskazanie epoxa sa niedokladne :? ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom1234 Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 to ile trzeba wydac na taki zestaw dangerdena?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zamawialismy to razem z min kol. Witchhunterem i jeszcze paroma innymi osobami (tu jeszcze raz podziekowania dla mate'a ;)) i wtedy koszty przesylki z USA byly minimalne. A co do ceny- wejdz na ich strone i posprawdzaj ceny poszczegolnych elementow. Pozniej poczytaj testy maze'a 3 (na dniach wejdzie 4ka...) i zobaczysz o JAK wydajnym bloku jeszcze nic nie slyszales :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Wiesz, jakos nie jestem fanem WC ale polecam fajny wiatrak kosztuje 180 zł, ale to i tak mniej niz WC... ]http://www.cooling.pl/product_info.php?man...ts_id=101 Jest swietny, fajnie wyglada i w ogole... Przymiezam sie do takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Oczywiscei mi sie pochranilo, chodzi o TEGO coolera:) poprzedni jest pod P4:) Sorki za pomylke... http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonis Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Patrz na podpis:) temp tego bartonka w stresi 51C taktowanie 10,5x200. To na pewno nie konic mozliwosci. Musze tylko kupic przejsciowke i zamontowac na tym CoolerMasterku 80 mm wiatrak. Ten jest zbyt slaby 60 mm i tylko 2800 obrotow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_zet Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 też polecam bartka, ostatnio strasznie staniał widziałęm nawet po 450 zyla http://www.sirius.pl/index.php?sid=1&mcid=...40b1b753de477cd sam go używam i uważam że jest super i do tego całkiem nieźle sie kręci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Viadro Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 a gdzie można dostać te procki za taką cenę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 a gdzie można dostać te procki za taką cenę?jezeli chodzi o Bartona 2500+ to za 452pln jest w sklepie Tweaka (sirus zdaje sie) wystarczy kliknac na stronie glownej Tweak.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 a gdzie można dostać te procki za taką cenę? jezeli chodzi o Bartona 2500+ to za 452pln jest w sklepie Tweaka (sirus zdaje sie Oj zdaje sie, zdaje... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 hehe :Brawkomp - jak dla mnie jeden <span style="color:red;">[ciach!]</span> http://sklep.barwkomp.pl/index.php?js=1&ko...PLASP4C800DELUX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...