Skocz do zawartości
nomad

Jak to zalatwic????

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!!

Mam tu nie lada problem. Chodzi mi o moj monitor CTX EX700F. Monitor zostal zakupiony 19-03-2003. Przy zakupie nie mialem mozliwosci sprawdzenia towaru, bo zostal on dowieziony bezposrednio do domu. I co sie okazalo: geometria jest na bakier. Monitor byl juz dwa razy w serwisie i za kazdym razem twierdzili, ze jest OK. (a miedzy gorna i dolna polowka ekranu jest roznica 5mm i dodatkowa pare innych "bajerow"). Sklep teraz sie wypial, choc poczatkowo byl sklonny na wymiane na monitor innej firmy za odp. doplata.

I co teraz mam zrobic, choc wiem, ze popelnilem blad przy przyjmowaniu towaru w domu to wydaje mi sie iz mam prawo do monitora z ktorego bede zadowolony.

Doradzcie cos, bo sytuacja jest podbramkowa!!!!!!!

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli :

- masz gwarancje

- masz pewnosc ze wszystkie "kwiatki" nie sa zrodlem twojej grafy ( sprawdzales u kumpla ) a tylko i wylacznie monit szaleje..

- jestes mlody i masz male doswiadczenie w zatargach sklepowych

to:

bierz monit i ojca ( to dziala) pod pache i idzcie do sklepu , niech wymienia , a przynajmniej "wyprostuja" obraz. Laski ci nie robia.

Wiecej doczytasz na oslej laczce " prawa konsumenta" czy cos w tym stylu.

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

buhah.. no fakt :))  zle mi sie zdanie poskladalo.Zeby dopelnic formalnosci tam chodzi o Łaske... :D

pzdr.

Tego sie domyslilismy, w takich sklepach raczej rzadko mozna zalapac sie na zrobienie laski :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ALe jak już ktoś wspomniałkoniecnzie przeczytaj o swoich prawach - np. o osobie rzecznika praw konsumenta, bo jak będzie dobrze przygotowany to nie będą Cię mogli spławić.

Sam maiłęm taką sytuację ostanio z telefonem mojej narzeczonej i pomimo że to byłą nasza wina (niezapłącowny rachunek a sms z przypomnieniem o zapłacie pochopnie skasowany) to zdenerwowany dzwoniłem to biura obsługi konsumenta. Wystarczyło przypomnienie żę nie odpowiadam za niedostarczenie faktury przez pocztę i z tego powodu nie powinni odcinać telefonu (a odcieli), powiedziałem że pewnie mógłbym wystąpić do sądu z powództwem cywilnym o zadośćuczynienie z tytułu niemożności korzystania z telefonu i już telefon na dalsze 3 dni włączyli (jak nie zapłacimy to znów odetną) .

I dopiero po 2 dniach się dowiedziałem że jednak faktura dotarła tylko się gdzieś zapodziała :lol:

No ale zapłaciłem w przeciągu tych 3 dni z konta i telefon cały cas działa.

Więc się dokształć i bądź przekonujący, a jak trzeb to strasz sądem i rzecznikiem praw konsumenta, bo do tego masz prawo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak odpowiednio sie zagra to zawsze miekna w sklepie .. sam jak chodizsz to maja cie w tylku jak przyjdziesz z doroslym albo poakzesz ze sie znasz na rzeczy to odrazu inaczej gadaja.

Chociaz czase "rżniecie głupa" tez jest dobra taktyka.

Np jak dysk ci upadnie ale nie ma sladó udezenia to wyjeżdzasz w serwisie z textem "nie wiem co sie stalo prad sie wylaczyl a jak wlaczylem to jakeis bledy mi sie pokazaly i kolega pwoiedzial zebym przyszedl do sklepu" :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ech, to zależy od sklepu widać.

Jak ja kupowałem swojego NEC'a FE770, to też dowozili mi go do domu, i też były jaja z geometrią- przyjezdżali do mnie dwa razy i za każdym razem przywozili dwa monitory, a ja sobie testowałem...

Przede wszystkim weź ten monitor, idź do sklepu i niech go włączą przy Tobie, po czym zapytaj się, czy chcieliby pracować na takim obrazie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzieki wszystkim. W sklepie zmiekli, bo z racjonalnego punktu widzenia nie moglo byc inaczej. Teraz czekam na NEC FE791SB za niewielka doplata.

Jesli chodzi o

A ja bym skorzystał z: 

http://www.ctx.pl/contact.php 

Pozdr.

to przestrzegam - totalnie mnie olali, bo ich zdaniem wszystko jest w normie. Kolesie sa bardzo mili, lecz w konsekwencji umywaja lapy i do widzenia.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dobre pytanie jest. Jednak to juz nie moj problem, szkoda, bo jesli chodzi o kolory,kontrast, a nawet ostrosc to ten CTX byl spoko. Ale geometria byl lagodnie napiszac DO BANI.

Pewnie znajda sie chetni na zakup tego modelu - do ogladania filmow i giercowania to az tak to nie przeszkadzalo, choc dawalo sie zauwazyc znieksztalcenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...