Lysyn Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Ja już zamówiłem IB ale jest długi weekend wiec nie wiadomo czy w przyszłym tygodniu będzie u mnie (mam nadzieje ze w srodę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 (edytowane) http://en.ocworkbenc...at-manages-77w/ Eh biedni ci amerykanie :f Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Edytowane 29 Kwietnia 2012 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Ile te parobki w juesej maja za godzine pracy? 10$? Fajnie sobie popracowac 3 dni na Core i7, gdzie w tym grajdole to przecietnie prawie miesiac zajmuje ;) Na szybko stworzylem nowe mocowanie z s.1366 na s.1155 dziala B-) Realnie napiecie zaraz przy sockecie to ~1205mV. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 czyli 4.5ghz dla każdego, a wiec to samo co sandy bridge z tym że ty mamy niższe napięcie pracy, ale znowu temperatury wyższe, ryba fajnie masz oznaczone te ocz-ety hehe nie mogę :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Trochę z innej bajki, ale nadal w temacie Ivy Bridge - mobilny Intel Core i7-3610QM (2,3 GHz, 6 MB cache L3, 45W TDP, 22 nm): Za każdym razem, gdy światło dziennie ma ujrzeć jakaś nowość, producenci albo skrzętnie ukrywają informacje na jej temat przed potencjalnymi klientami, albo zapowiadają i reklamują sprzęt gdzie tylko można. Obserwujemy wtedy wysyp szczegółów o zastosowanych w nowych komputerach podzespołach, wyjątkowej wydajności czy o rozwiązaniach, rzekomo wyraźnie odróżniających ich produkty od konkurencji. MSI należy do tej drugiej kategorii - kolejne laptopy z flagowej serii GT dla graczy, firma pokazała już podczas targów CeBIT w Hanowerze i nie ma co ukrywać - wzbudziły one spore zainteresowanie. Między innymi dlatego, że miały zostać wyposażone w 22 nm CPU Intela z rodziny Ivy Bridge, a także „nowe” GPU od NVIDII. Z targowych wystaw prosto do nas, jako pierwszej redakcji w Polsce, zawitał czołowy okręt dla graczy w nieco mniejszym rozmiarze - MSI GT60. Sprawdzimy zatem, jakie zmiany producent poczynił w stosunku do jego poprzednika (GT683), przyjrzymy się architekturze nowych układów z obozu „Niebieskich” oraz wyjaśnimy, skąd wziął się cudzysłów w określeniu „nowe” GPU od NVIDII. Przed Wami gorący test notebooka MSI GT60 z Intel Core i7-3610QM i GeForce GTX 670M! Test MSI GT60 - Notebook dla graczy z Ivy Bridge i GTX 670M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Troszkę ot, może mnie nie zastrzelicie - mam na zbyciu zestaw montażowy Xigmateka ACK-I5361: XIGMATEK może się komuś przyda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 czyli 4.5ghz dla każdego, a wiec to samo co sandy bridge z tym że ty mamy niższe napięcie pracy, ale znowu temperatury wyższe, ryba fajnie masz oznaczone te ocz-ety hehe nie mogę :lol2: Oznaczenie jak oznaczenie ;) Z IB jednak jest tez spory rozrzut jesli chodzi o napiecia :( I nie bedzie tak fajnie zrobic 4.5GHz na niskim napieciu. Gdyby ktos chcial, ostatnia sztuka leci jako selekt - patrz gielda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 (edytowane) http://en.ocworkbenc...at-manages-77w/ Eh biedni ci amerykanie :f 2 tygonie temu tam 2600K był za 199$, sam zakupiłem Ile te parobki w juesej maja za godzine pracy? 10$? Fajnie sobie popracowac 3 dni na Core i7, gdzie w tym grajdole to przecietnie prawie miesiac zajmuje ;) Chyba osoba która chodzi jeszcze do szkoły i sobie chce dorobić albo leniuch co sprzedają w MC hamburgery. Osoba wykfalfikowana zarabia znacznie więcej, roczne wtedy zaczynają się od 60K. PS.nie całe 8H musze zapierniczać,ale tak to się nie liczy życie jest stosunkowo drogie jak i mieszkania. Edytowane 29 Kwietnia 2012 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Co to jest za sklep? Bo na newegg jest i5-3570K za $250 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Micro Center - Computers, Electronics, Computer Parts, Networking, Gaming, Software, and more! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Tak tylko trzeba dodać że to oferta tylko w sklepie nie online, a tych sklepów jak na stany jest bardzo mało i do tej ceny trzeba doliczyć podatek przykładowo w NY 8.75%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Tak tylko trzeba dodać że to oferta tylko w sklepie nie online, a tych sklepów jak na stany jest bardzo mało i do tej ceny trzeba doliczyć podatek przykładowo w NY 8.75%. OT: nie dołuj nas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Costi nie placz, przynajmniej masz w sklepie browary ktore sa browarem ;) a nie tylko sikiem z nazwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Intel Core i5 3570K 3,40 GHz BOX komputronik oczywiście cena "faluje" w ciągu dnia zeszli z 959 na 918 :P Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Na agito jest za 888 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Na agito jest za 888 gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 883 Procesor Intel Core i5 3570k 3.4GHz BOX - Procesory - Sklep internetowy Agito.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) doliczając koszt przesyłki oraz to że chcę zapłacić kartą wychodzi drożej niż w komputroniku z odbiorem osobistym :P w actionie 3570k jest w cenniku po 875zł ale brak go na stanie Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) ej Pany o co chodzi - w praktycznie żadnych sklepach nie ma IB, czekam już czekam aż pojawią się w jakichś sklepach w Trójmieście a tu klops (esc, camino, net-s, gral), nawet w vobisie i balcie nie ma, wtf? Edytowane 2 Maja 2012 przez elomelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 no patrz :) a u mnie jest :D To bylo wiadome, ze przez pierwsze tygodnie jest problem z dostepnoscia. Jak sie Tobie pali -> patrz gielda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 ASUS P8Z77-V Deluxe Review by VR-Zone.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 ryba, mógłbym kupić z giełdy, gdyby ktoś sprzedawał 3570K Z FAKTURĄ a tak to lipton ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) zmontowałem przed chwilą asrocka z 3570k ale dopiero wieczorem będę coś testować i kręcić pierwsze spostrzeżenie to 42C bez OC w idle ale dzisiaj ciepło jest... :lol2: , a drugie to że różnica między sata 2 a 3 przy crucialu jest i to zauważalna. Edytowane 2 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Jak czytam ten watek i jeszcze inne na innych portalach to ciesze sie,ze sie nie napalalem na te proce bo bylbym mocno rozczarowany. Jednak wole juz mojego SB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fructo Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 (...) a drugie to że różnica między sata 2 a 3 przy crucialu jest i to zauważalna. W porównaniu do czego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 do tej pory dysk ssd miałem podłączony do sata 2 ze względu na brak sata 3 :P teraz podpiąłem tam gdzie być powinno i zauważalnie szybciej uruchamia się system Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fructo Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Myślałem, że wcześniej może miałeś sata3 na Asmedii czy Marvellu. Ech, ja z kolei mam dylemat: sprawdzony p67 pro3 b3, MSI Z77A-g43 (ma wszystko czego chcę, albo bidna sekcja) czy dopłacić do Extreme4, latać to będzie na 2500k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 mnie odrzucają od tego msi port sata - preferuje pod kątem przynajmniej nie mam problemów z chłodzeniem karty graficznej. ogólnie pierwsze wrażenie asrocka mam bardzo pozytywne. nigdy nie miałem styczności z "nowymi" seriami. narazie jak ten lamer pozwoliłem płycie instalacyjnej od asrocka zainstalować wszystko i po kolei odinstalowuje ten cały badziewny soft co za żenada :mur: lucid virtu wysypywał system :lol2: mam pytanie odnośnie OC, czy wystarczy operować tylko offsetem?? pytam dlatego bo nie wiem czy przy 16gb ramu muszę podbić PLL lub inne cholerstwo. level calibracji dałem na 3 ;) czy przy ivy należy ćwiczyć z innym levelem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Ktoś linkował poradnik do OC Ivy. Dla 2500K u siebie mam tak: ASRock P67 Extreme4 - updated - Minus Większą część ustawień na pewno możesz wykorzystać. A skoro jesteś pionierem to radź sobie sam. Wujek google twoim przyjacielem. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) radiergummi czekałem na Twoje google :D a tak poza tym przeczytałem poradnik o którym wspominałeś przeglądnąłem co jest na purepc oraz wzorując się na Twoich zrzutach ustawiłem narazie 45x offset +0,100v level 4, W jak u Ciebie. po 30 minutach linxa temperatura max 79C, po 50C na radiatorach sekcji zasilania. Edytowane 2 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...