Lysyn Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) Mam 3770K 1,23v. Temp w OCCT dochodzi do 85 stopni. Chłodzenie CNPS11X Extreme. Zależy od temp otoczenia. PS. Noctua NH-D14 bedzie dużo lepsza od CNPS11X Extreme? Jakies testy macie. Edytowane 4 Maja 2012 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Właśnie niektórzy piszą o temperaturach w granicach 60C, inni 75C, jeszcze inni ponad 85C, nie wiadomo jak to do końca jest z tymi prockami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Właśnie niektórzy piszą o temperaturach w granicach 60C, inni 75C, jeszcze inni ponad 85C, nie wiadomo jak to do końca jest z tymi prockami. Zalezy od tego czy 3570K czy 3770K no i od chlodzenie procka i budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Ja chciałbym się dowiedzieć ile ma i5-3570K na chłodzeniu powietrznym z górnej półki przy 4,5Ghz. Bo widziałem wpisy że 60C, a widziałem też 80C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Ja chętnie też bym się dowiedział tego samego co humanoidal, tylko pytanie czy Scythe Ninja 2 to jest 'z górnej półki' ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Ja chciałbym się dowiedzieć ile ma i5-3570K na chłodzeniu powietrznym z górnej półki przy 4,5Ghz. Bo widziałem wpisy że 60C, a widziałem też 80C No właśnie. Ci co mają proce IB zarzućcie jakimiś wynikami CPUZ/LINX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Mógłby też ktoś sprawdzić jak wyłączenie HT w 3770K obniży temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) asrock ma jedną zasadniczą wadę beznadziejne możliwości manualnego sterowania wentylatorami. nie mogę sobie ustawić np max i min obrotów lub max wartości do jakiej mają się wentyle rozkręcić, gdybym wcześniej wiedział o tym że asusu taki bajer posiada (dawałem linka do filmiku o tym na neweggu) to bym wziął asusa... :mur: Edytowane 4 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 Widze, ze masz XFast RAM, daje to cos? Jakies wymierne korzysci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) a nie to tylko zakładka nie używam... Edytowane 4 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 A czyli to taki ramdysk... Moglbys cos tam wpakowac i zobaczyc czy po restarcie samo sie odtworzy? Uzywam teraz Dataram i ff przyspieszyl kosmicznie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 pewnie jak wybiorę opcję backup to zapamięta co tam wrzucę, zanim coś potestuję dla Ciebie rozszyfruj skrót "ff" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 ff - firefox :) Jesli mozesz zerknij tez gdzie zapisuje domyslnie plik backupu ramdysku, z gory dzieki! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2012 (edytowane) działa backup po restarcie zawartość jest na ram dysku, ale gdzie on to zapisuje nie mam zielonego pojęcia :P można by tam coś było powrzucać ale przy ssd w systemie to raczej nie ma sensu ;) Edytowane 4 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chreasy Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 kumpel rozmawiał w robocie z angolem który ma 3570K @ na 4,7 i na prime 95 ma 86 stopni na noctua nh d-14 lol , jezeli chodzi o OC to tylko SB 2500k lub i7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 tak oczywiście masz rację pod jednym warunkiem że posiadasz wehikuł czasu który cię przeniesie do pierwszych tygodni po premierze sandy i kupisz w sklepie proca (nie jakiegoś męczonego selekta) który od wyjęcia robi 4,8-5ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) A ta Noctua NH-D14 mieści sie spokojnie w kompie? nie ma problemów z pamięciami (nic nie zawadza). Może masz jakieś zdjęcie kompa z tym chłodzeniem. Edytowane 5 Maja 2012 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 działa backup po restarcie zawartość jest na ram dysku, ale gdzie on to zapisuje nie mam zielonego pojęcia :P można by tam coś było powrzucać ale przy ssd w systemie to raczej nie ma sensu ;) Wielkie dzieki za test, no wiesz sam mam ssd i z profilem ff, cache i samym ff na ramdysku widac znaczne przyspieszenie, poza tym ogranicza to znacznie ilosc zapisow na ssd, mysle, ze warto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 asrock ma jedną zasadniczą wadę beznadziejne możliwości manualnego sterowania wentylatorami. nie mogę sobie ustawić np max i min obrotów lub max wartości do jakiej mają się wentyle rozkręcić, gdybym wcześniej wiedział o tym że asusu taki bajer posiada (dawałem linka do filmiku o tym na neweggu) to bym wziął asusa... :mur: Coś mało tych GFLOPS-ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 Zależy czy z AVX, czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 A ta Noctua NH-D14 mieści sie spokojnie w kompie? nie ma problemów z pamięciami (nic nie zawadza). Może masz jakieś zdjęcie kompa z tym chłodzeniem. kilka zdjęć. 1 - Minus od podstawy radiatora do pamięci jest około 1,7cm od hitpipów do ramów jest około 7mm - mierzyłem metrem ;) także jest sporo miejsca zresztą jak widać po fotach obudowa jest na tyle potężna że od wystających wentylatorów do boku jest przeszło 2cm luzu. Wielkie dzieki za test, no wiesz sam mam ssd i z profilem ff, cache i samym ff na ramdysku widac znaczne przyspieszenie, poza tym ogranicza to znacznie ilosc zapisow na ssd, mysle, ze warto :) ja ssd używam jak normalny dysk olewam ograniczenia liczy odczytów/zapisów. Coś mało tych GFLOPS-ów. bo porobiłem tylko parę screenów na życzenie tutaj piszących. zaraz wychodzę na jakiś czas to zapuszczę linxa i wrzucę z dłuższym przebiegiem screeny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 Ja mam takie ramy: Będą pasowały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 tak oczywiście masz rację pod jednym warunkiem że posiadasz wehikuł czasu który cię przeniesie do pierwszych tygodni po premierze sandy i kupisz w sklepie proca (nie jakiegoś męczonego selekta) który od wyjęcia robi 4,8-5ghz 4.9GHz 1.392 2600K kupiony miesiąc temu 4.8 1.368V z półki sklepowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 Lysyn nie będą pasowały, miałem ten sam problem kup thermalright hr-02 jest asymetryczny i można tak ustawić że pasuje, temperatury ciut lepsze jak noktua przy niższych obrotach wentylatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Lysyn nie będą pasowały, miałem ten sam problem kup thermalright hr-02 jest asymetryczny i można tak ustawić że pasuje, temperatury ciut lepsze jak noktua przy niższych obrotach wentylatora Ale juz zakupiłem Noctua. Jest w drodze. A jak włoże ramy w sloty 2 i 4? Kolega wyżej napisał: "od podstawy radiatora do pamięci jest około 1,7cm od hitpipów do ramów jest około 7mm - mierzyłem metrem" Czyli 1,5 cm od ramów - zwykłych a u mnie te radiatory nie mają 1,5 cm wiecej niz w zwykłych. Edytowane 5 Maja 2012 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 Chyba nie było w połowie maja powinna się ukazać. Piękna :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 Ale juz zakupiłem Noctua. Jest w drodze. A jak włoże ramy w sloty 2 i 4? Kolega wyżej napisał: "od podstawy radiatora do pamięci jest około 1,7cm od hitpipów do ramów jest około 7mm - mierzyłem metrem" Czyli 1,5 cm od ramów - zwykłych a u mnie te radiatory nie mają 1,5 cm wiecej niz w zwykłych. moje corsarze miały podobne radiatory i nie wchodziło, z drugiej strony jak masz już kupiony nh-d14 to możesz spokojnie zdemontować te radiatory z pamięci i tak ciach!o dają ja tak zrobiłem swego czasu z corsarzami i zero róznicy w temperaturach pamięci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chreasy Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 ptys a ty nie kupuesz "rewelacji" IB :D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) 4.9GHz 1.392 2600K kupiony miesiąc temu 4.8 1.368V z półki sklepowej :P widać kiepskie informacje krążą na tym forum :lol2: a ja je powielam bezmyślnie... :lol2: :lol2: a tutaj 2h linxa dla jacekcz :P temperatury takie same jak po jednym 15 minutowym lupie. zaraz przepinam wentyle na cpu i ustawiam je na sztywno na 900rpm zobaczymy czy będzie różnica w temperaturze cpu - stawiam że żadna :P Edytowane 5 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2012 ptys a ty nie kupuesz "rewelacji" IB :D? w zasadzie to mam zamówiony i zapłacony ale wysłałem wczoraj email do sprzedawcy o rezygnacji z zamówienia, szkoda kasy na to łajno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...