oliwer21 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Ciekawe jaka roznica by byla jakbym H100 kupil Raczej nie będzie różnicy albo będzie gorzej, te małe WC nie są za wydajne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Nie warto tego kupować, przegrywa z topowymi coolerami (a jest droższe i głośniejsze z racji na pompę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) chłopy jak macie ustawione swoje ramy bo u mnie na 1600mhz raz po raz sypia błedami w memtest XMP i nic więcej nie robiłem z pamięciami. na pewno trzeba dovoltować procka żeby 4x4 działało. nie chciało mi się sprawdzać 2x4 także to są tylko moje przypuszczenia z doświadczenia z 1156. Edytowane 13 Maja 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Dowoltować, ale nie procka bezpośrednio tylko zintegrowany kontroler pamięci. Do tego służą napięcia VCCIO i VCCSA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Dowoltować, ale nie procka bezpośrednio tylko zintegrowany kontroler pamięci. Do tego służą napięcia VCCIO i VCCSA. 1600MHz nic nie trzeba podnosić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 zaodrze podnosiłeś napięcie VCCIO i VCCSA jeśli tak to do jakich wartości czy tylko vcore też mam 4x4gb i nie chcą działać na 1600mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) U siebie też nie muszę, ale ptyś ma 4 kości i ASUS'a :lol2: (a one mają kłopoty z 1600) Edytowane 13 Maja 2012 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 U siebie też nie muszę, ale ptyś ma 4 kości i ASUS'a :lol2: (a one mają kłopoty z 1600) sprawdziłem i przy dwóch gnotach nie ma problemu, teraz pytanie czy jak bym sprzedał 4x4gb i kupił 2x8gb to problem bedzie rozwiazany czy nadal kiszka, cholernie mi zależy na 16gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Te procki są passe ;/ Wymęczone 5ghz 1.45v w 3dmarku 2011, 5.1 wywala mi się w teście fizyki nawet na 1.56v Pll nie ważne 1.58 czy 1.8 Ja czegoś nie wiem czy tak ma zostać ? Tak patrzę na temat na xs to te cepy tak chyba mają : Ivy Bridge i5 3570K/i7 3770K batch and o/c results - Page 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 po bardziej szczegółowych testach okazało się że jeden moduł jest uszkodzony i sypie błędami na 1333mhz, zajebiście będę musiał wysłać ramy na serwis, najlepsze że będzie trzeba wysłać wszystkie a nie pojedynczy moduł bo to zestaw, ostatnio mam zajebiste szczęście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Te procki są passe ;/ Wymęczone 5ghz 1.45v w 3dmarku 2011, 5.1 wywala mi się w teście fizyki nawet na 1.56v Pll nie ważne 1.58 czy 1.8 Ja czegoś nie wiem czy tak ma zostać ? Tak patrzę na temat na xs to te cepy tak chyba mają : Ivy Bridge i5 3570K/i7 3770K batch and o/c results - Page 4 daj cpu pod azot ,różnica będzie pewnie zadowalająca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Dla tych co nie dali rady kupic Ivy Bridge z pierwszej dostawy, a chca kupic niedlugo z drugiej w przeciagu 2-3 tygodni mamy wspaniala wiadomosc: >1400PLN brutto :lol: nawet pod 1500zl, ale co tam, nie badzmy az tak przesadni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pwael Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2012 (edytowane) Niestety wartość złotego znacząco poszybowała w dół w przeciągu ostatnich dwóch tygodni, więc odbije sie to na cenach... D3 na przeczekanie i nadzieja na lepsze jutro ;) Edit: Pytanko co do Xeonow na Ivy Bridge - Xeon E3-1275 v2 - czy jest to odpowiednik 3770? Da sie to to podkrecac? Edytowane 15 Maja 2012 przez Pwael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 zaodrze podnosiłeś napięcie VCCIO i VCCSA jeśli tak to do jakich wartości czy tylko vcore też mam 4x4gb i nie chcą działać na 1600mhz Znajomy puszczał ballistixy na 2133 na 4 kostkach 4gb, więc to raczej nie wina cepa, a ciulowych pamięci ew płyty i jej prowadzenie pamięci ;) ps. gsakill wypuścił tridenty 2x8gb 2400mhz pod ivy, 2600 i 2666 wchodddzą na rynek, więc procki potrafią tak działać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 nie podnosiłem napięć vccio i vccsa zostawiłem na standardzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 ps. gsakill wypuścił tridenty 2x8gb 2400mhz pod ivy, 2600 i 2666 wchodddzą na rynek, więc procki potrafią tak działać... Jak mało komuś to zawsze może zakupić Team Xtream DDR3-3000 Teamgroup - official website - Product News Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Tylko czy te wieksze predkosci ramu cos dają ?:) I czy to co dają ma sens przy wiekszych kosztach? Jest gdzies w necie taki tescik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgf1 Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2012 Na stronie Maxa jest test pamieci co prawda na SB ale wiele mowi ile daje szybsze taktowanie... Cudow nie ma co sie spodziewac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Panowie jak tam sprawuje się karta sieciowa na płycie głównej ? Grał ktoś przez internet na niej ? Broadcom to dobra firma ? Może ktoś coś słyszał o tej funkcji "XFast Lan" ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 Wujek google słyszał. I strona producenta też słyszała. Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: nie mogłem się powstrzymać radiergummi jesteś moim guru :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 No bo ludzie marnują czas na szukanie for komputerowych, rejestrację i pisanie postów kiedy to wpisanie dwóch słów w google zajmuje 3s. ASRock > XFast LAN 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 No bo ludzie marnują czas na szukanie for komputerowych, rejestrację i pisanie postów kiedy to wpisanie dwóch słów w google zajmuje 3s. ASRock > XFast LAN <facepalm> inteligencją to nie grzeszysz...nie chodzi mi o marketingowy bełkot tylko o rzeczywiste osiągi.. 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XeNoN Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 <facepalm> inteligencją to nie grzeszysz...nie chodzi mi o marketingowy bełkot tylko o rzeczywiste osiągi.. Nawet jak nie masz asrocka mozesz sprawdzic osiagi:) http://www.cfos.de/pl/cfosspeed/cfosspeed.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2012 dokładnie nie róbmy z tego forum "pcszlaba" - przyznaję się bez bicia próbowałem dwa dni temu (po przeczytaniu postów w chłodzeniu o ruchu na tym ich "forum") po raz pierwszy od kiedy się tam zarejestrowałem 3 lata temu coś poczytać nawet dwa posty napisałem ale niestety ich poziom jest 10 lat za murzynami także sobie darowałem... :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2012 (edytowane) No bo ludzie marnują czas na szukanie for komputerowych, rejestrację i pisanie postów kiedy to wpisanie dwóch słów w google zajmuje 3s. ASRock > XFast LAN Bo od czegos sa w koncu fora, a z tego widze,ze chcesz zrobic elitarne.Pytanie czy przetrwa z takim podejsciem ludzi. dokładnie nie róbmy z tego forum "pcszlaba" - przyznaję się bez bicia próbowałem dwa dni temu (po przeczytaniu postów w chłodzeniu o ruchu na tym ich "forum") po raz pierwszy od kiedy się tam zarejestrowałem 3 lata temu coś poczytać nawet dwa posty napisałem ale niestety ich poziom jest 10 lat za murzynami także sobie darowałem... :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: jescze 2 lata temu to byla dopiero porazka, teraz nie jest zle i ja np wole wchodzic tam niz tutaj ;) Chocby z takiego samego powodu,ze tam mozna sie o cos spytac, tutaj nie bardzo ;) Nie zycze tego tutaj, i oby nie stalo sie to co z IDG, wszyscy poszli w piz...... Edytowane 19 Maja 2012 przez Blackwhite 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 Core i5-3570K, -3550, -3550S, And -3570T: Ivy Bridge Efficiency : Four Ivy Bridge-Based Core i5 CPUs, Compared Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2012 [Phoronix] Intel Support For OpenCL On Linux With Ivy Bridge Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Kolejne kilka prockow przebrane i mozna trafic na fajniejsze sztuki -> 5GHz 1.35V... ale juz bardzo cieple i nawet na wodzie ciezko to utrzymac. Na ~20 cepow takie trzy sie znalazly. Przewaznie 1.45-1.5V albo wcale nie bylo zadnej stabilnosci na 5GHz. A Andre ma ESa co robi 5GHz 1.15V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Ryba a jakie tempy przy tych 5 GHz i 1.35v - nie mowie o katowaniu IntelBurn czy prime, w smarkach np? Ja szukam dl asiebie i chce zeby na codzien robil te 4.6 GHz na AC i do smarkow te 4.8-5|GHz z w miare akceptowalnymi tempami. Mam Havik140 takze calkiem daje rade to chlodziwo. Edytowane 24 Maja 2012 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...