Skocz do zawartości
Szymon

UWAZAJCIE NA SWOJEGO PROVIDERA!! prosze o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Tak :-) Tylko dla mnie i nikogo więcej ... heheh też sie ciesze!!!

Nie chce Cie martwic ale zdradz sekret admin/wlasciciel jakiej sieci tak perfidnie Cie oszukal ? ;].

Na jakiej podstawie twierdzisz |e zostaBem oszukany???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie sciagam plik z http://www.g-t-a-3.de/?page=2&action=show&...id=27&sortby=id i mam transferek ~50KB/s wiec chyba niezle...

Tylko jest jeden klopot... chcialem sciagnac z kazy Final Destination 2 i transfer sie wachal pomiedzy 5-2 KB/s... Dlaczego taka rozbieznosc?? wina serwera z ktorego jest pobierany plik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W przypadku p2p sytuacja ma sie roznie - jezeli czasem masz kiepski transfer o czym mnustwo posto bylo pisane wcale nie musi oznaczac jakich kolwiek ograniczen. Po prostu trafiles na cos co ma malo osob lub jest na tele duzo chetnych, ze niema skad ssac. Jezeli sytuacja ta jest nagminna lub wystepuje w okreslonych godzinach mozesz byc pewny ograniczen na niektorych portach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

ja tez się moge dołączyc do tego posta. Mój provaider tak samo stosuje chwyt poniżej pasa blokując all oprucz poczty i www. na maxa  o zapuszczaniu czegoś na ftpach mozna zapomnieć )transfery poniżej 1kb/s

firma zwie się mtnet odradzam all zabawe z tą  firmą(sux) :(

Pozdrawiam

Dokładnie panie floyd poprostu ta firma to parodia blokuja wsio co tylko da sie poblokowac pasowało by zmienic tych ciołkow na cos innego ale zabardzo nie ma naco w naszej pieknej debicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jestes sam w takiej sytuacji...........u mnie jest wybor miedzy modemem a naszym dostawca ktory zaczyna przeginac juz 200 userow na 2 Mbity bez zadnego proxy itp ulepszaczy to wiesz co sie tutaj dzieje wjak wejdzie 60 % ludu :(((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a ja powoli mam dosyc swojego providera... Codziennie jest jakaś awaria...

Przyjadą zresetują serwer i wszystko śmiga... (ale tylko max. 6 godz.)

A co najciekawsze nie chcą mi dać numeru do szefa...

Czyżby sie bali???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to u mnie padlo popsztykalem sie ze swoim providerem najlepsze to ze ach szkoda gadac ..................................................u mnie na wsi nie ma zadnej mozliwosci jak tpsa i modem wiec znalazlem prze kumpla gosci co neta rozprowadzaja radiowo wiec dobilem do nich i ich sciaglem do mnie na peryferie miasta wsio szlo ok dopuki goscie nie zaczeli blokowac porotw i innch ja jako znajacy sie na sprawie zaczolem ich j.eba.c ze nie taka byla umowa ze mialo byc inacze i wogole dla kazdego po 10 kb/s wsio odblokowane wkacu odpalili serva ....teraz jest niby po 10 ale na http mail ftp choc to ostatnie nie dziala jak powinno ( rozwala sie przy wysylaniu czegoklwiek na serva ) o kazzie i innych p2p nie wspomina nawet gg nie laczy sie bezposrednio chyba ze w lokalu Znow telefon i <span style="color:red;">[ciach!]</span>ie gosci ze do mnie ludzie przychodza z tym ze net zle dziala albo wcale bo mac-ow nie dopisali do serva wiec sie wkulem skan sieci i polecialm po sasiadach w sumie 30 userow co by wpisac maca ktory dziala . Chlopcy tak sie wkurzyli ze mnie odlaczyli ........ taka to historia teraz rob cos dla kogos ....w sumie jestem na lodzie i znow modem ach TEPSY chociaz zeby sdi bylo mozliwe moze macie jakies pomysly co zrobic moze satelita ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh....nie ma co. Wchodzimy do EUROPY :]]] lolqi :]

caly ten internetowy biznes w polsce :>

popytaj w tepsie, moze masz gdzies nowa centralke w poblizu i Cie podepna do niej. I bedizesz mial mozliwosc neo , sdi itd... ja od nie dawna jestem na jakiejs cyfrowej :] (taka co nie pika po wybraniu numeru tylko od razu dzwoni , lol :> :P) i dopiero od tego czasu mam mozliwosc ew. zlozenia neo. Ja czekam do wrzesnia i sie ludze ze beda jakis taryfy, znizki itd....ale pewno sie zwiode i tyle...szkoda gadac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

no to u mnie padlo popsztykalem sie ze swoim providerem najlepsze to ze ach szkoda gadac ..................................................u mnie na wsi nie ma zadnej mozliwosci jak tpsa i modem wiec znalazlem prze kumpla gosci co neta rozprowadzaja radiowo wiec dobilem do nich i ich sciaglem do mnie na peryferie miasta wsio szlo ok dopuki goscie nie zaczeli blokowac porotw i innch  ja jako znajacy sie na sprawie zaczolem ich j.eba.c ze nie taka byla umowa ze mialo byc inacze i wogole  dla kazdego po 10 kb/s wsio odblokowane wkacu odpalili serva ....teraz jest niby po 10 ale na http mail ftp choc to ostatnie nie dziala jak powinno ( rozwala sie przy wysylaniu czegoklwiek na serva ) o kazzie i innych p2p nie wspomina nawet gg nie laczy sie bezposrednio chyba ze w lokalu Znow telefon i <font color="#FF0000">[ciach!]</font> gosci ze do mnie ludzie przychodza z tym ze net zle dziala albo wcale bo mac-ow nie dopisali do serva wiec sie wkulem skan sieci i polecialm po sasiadach w sumie 30 userow co by wpisac maca ktory dziala . Chlopcy tak sie wkurzyli ze mnie odlaczyli ........ taka to historia teraz rob cos dla kogos ....w sumie jestem na lodzie i znow modem ach TEPSY chociaz zeby sdi bylo mozliwe moze macie jakies pomysly co zrobic moze satelita ??

Najgorsze jest to ze ludzie sie nie znaja a te pe...da....y nagadli im ze wsio moja wina ze net tak chamsko dziala bo non stop skanowalem siec itp itd wrrrrrrr oczywiscie komu uwierzyli ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zycze milej leORT: ORT: ORT: ktury.

http://superjednostka.one.pl/forum/index.p..._superjednostka

Chodzi o topic 'w koncu poprawa'

Jak latwo sie zoorientowac, 'whu-em-aj?' to ja. Wypowiedzialem umowe panu L. Mozna zaobserwowac ttuaj jego poziom i stosunek do klienta. A jego odpowiedz z krzeslem, kompletnie mnie i moich znajomych rozbroila, moze wy dacie rade rozszyfrowac :]. Ale wydajue mi sie ze to chbya tylko w jego malym swiatku cos znaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak przeczytalem ten topic to po prostu slow nie mam ...

Musze powiedziec ze u nas kablowka takich jaj sobie nie robi chociaz transfery nie sa zabojcze... ale to, to normalnie jest jakas porazka ...

No ale z drugiej strony wiadomo ze za bardzo nic nie mozna zrobic ... no tylko otworzyc konkurencje i jeszcze troche grosza nabic ...

qfa, rozbroil bym to bmw - moze jakby mu bmw na polowe garow chodzila to by wiedzial co znaczy ograniczanie "przeplywu mocy", hue hue

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ech.... u nas całe szczęście nie ma takiego providera (bo nie ma żadnego poza TPSA ;) ) - ot w każdym z kilkudziesięciu bloków jest własnoręcznie zbudowana sieć . Sam mam 7 osób na jedno SDI - wychodzą grosze na miesiąc, ale da się wyżyć (piszę jako admin :twisted: ) w małym gronie nie ma problemu z kotrolowaniem zapychania łącza... W nastepnym miesiącu planujemy zmianę na DSLa (w końcu go udostępnili) - na 10 osób śmieszny koszt ~26 zeta - naprawdę warto sie pomęczyć ze spółdzielnią (mnie pół roku meczyli o weryfikację instalacji elektrycznej :lol: ) i mieć potem wszystko pod kontrolą i nie sponsorować beemek chamom :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

ech.... u nas całe szczęście nie ma takiego providera (bo nie ma żadnego poza TPSA ;) ) - ot w każdym z kilkudziesięciu bloków jest własnoręcznie zbudowana sieć . Sam mam 7 osób na jedno SDI - wychodzą grosze na miesiąc, ale da się wyżyć (piszę jako admin  :twisted: ) w małym gronie nie ma problemu z kotrolowaniem zapychania łącza... W nastepnym miesiącu planujemy zmianę na DSLa (w końcu go udostępnili) - na 10 osób śmieszny koszt ~26 zeta - naprawdę warto sie pomęczyć ze spółdzielnią (mnie pół roku meczyli o weryfikację instalacji elektrycznej  :lol: ) i mieć potem wszystko pod kontrolą i nie sponsorować beemek chamom  :wink:

Te ostatnie to święte słowa, w moim przypadku to mój dostawca chyba troche tak... no wiecie na lewo :wink: wynegocjował od adminstracji zgode na zakładanie sieci :wink: więc troszkę by mi to zajęło zanim bym ją uzyskał prawnie :wink: pozatym ja bardzo chętnie bym założył malutką kilkuosobową sieć z jakimś DSLem ale narazie brakuje chętnych, nieufam tpsie i czekam aż przyjdzie chello w okolice a btw. ludzie w moim bloku (mało młodzieży, w innych rejonach sieci jest znacznie więcej ludzi, którzy wręcz nadużywają sieci) są zadowoleni z tego co mają (1. bo korzystają z netu niewiele w ciągu dnia a nawet tygodnia 2. bo żeby przeczytać newsy na wp czy odebrać poczte to wystarcza... choć był czas że coś spie(wulg)li i nie dało się odebrać/wysłać poczty przez prawie miesiąć 3. bo nie chcą ponosić kolejny kosztów instalacji nowej sieci) Ciężka dola niezarabiającego uzależnionego od netu szarego człowieka z ponurego blokowiska na którym pasożytują dostawcy i monopoliści. :wink:

Hybrydowy Internet dla MAS i RobotnikÓw !!! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi