bigczaro@wppl Opublikowano 21 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2011 witam jestem nowy na forum wiec odrazu przepraszam jesli robie cos zle...zakladam te temat poniewaz od 2 tygodni mam zamiar wymienic sobie plyte glowna z procesorem...obecnie od 4 lat posiadam Gigabyte GA-945GZM-S2 z Dual Core 2140 jest to 2x1.60 karte graficzna Gigabyte 9800GT 512MB 256bit RAM 2GB SAMSUNG zasilacz 550W Highlander HDD WD Green 1TB 7200 64MB.Mam zamiar wymienic ta plyre glowna z procesorem bo po wymianie dysku twardego strasznie zrobil sie wolny wczesniej mialem Maxtora 250GB 8MB i smigal swietnie...transfery dochodzily do 50-75MB\s przy ciaglym kopiowanie a przy WD spadaja do 8MB\s wiec porazka....dlatego moja nowa plyta glowna powinna posiadac port SATAIII 6Gb\s to jest najwazniejsze...jesli chodzi o procesor to sam niewiem....mam nadzieje ze dobrze mi doradzicie ma byc wydajny...nie wazne czy intel czy AMD...(najlepiej 8MB Cash)na poratalach inernetowych na ktorych ogladalem takie zestawy jest zbyt wiele i zbyt duza roznorodnosc powoli sie gubie i potrzebuje fachowej porady:) jesli ma ktos konkretne propozycje badz linki do stron to bylbym wdzieczny.... bigczaro@wp.pl pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2011 (edytowane) Ogólnie graty, oprócz karty graficznej, dysku, obudowy i napędu - do sprzedaży. Kup coś takiego: Procesor : AMD Phenom II X4 955 rev. C3 - 499 zł Płyta Główna : AsRock 880GXH/USB3 - 310 zł RAM : GoodRam 2GB 1333MHZ - 80 zł Zasilacz: Fortron FSP460-60GHN - 169 zł Razem: 1058 zł (esc.pl) Zasilacz nowy, bo ten Twój jest po prostu kiepski... Jego użytkowanie może się źle skończyć dla komputera. Edytowane 22 Stycznia 2011 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...