Cheetah Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Niestety chce sie pozbyc shitu w jaki sie wpakowalem czyli CPC na CPU :/ Mam juz tego dosc metry kablow i wogole....wiem wiem wywalilem kase, trudno Otoz kompletnie nie orientuje sie w obecnym rynku wentyli na CPU chcilabym abyscie mi cos doradzili. Procesor to xp1800@2400 Potzrebuje jakiegos wentylatorka bardzo cichego i wydajnego aby mogl pociagnac te 2400+ i wiecej(powiedzmy jak wpadnie mi w lapki bartonik 2500+) Myslalem o czym od Zalmana no ale wole zebyscie cos doradzili.... Musi byc bardzo cicho i wydajnie :) cena powiedzmy tak do 150-170 zl Pozdrawiam i thx za wszytskie odp. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 heh przede wszystkim to czego szukasz to nie wentyl tylko cooler :) wentyl to tylko jego czesc :) ja osobisce problem dlugich rurek (tak tak tez mam cpc) rozwiazalem zaastepujac je nagrzewnica z 4x80m@5lub7V i jest calkiem niezle (jeszczemi kompa nie zalalo) :) druga sprawa nie ma czzegos takiego jak bardzo cichy, bardzo wydajny wentyl - alvbo bedzie cicho i cieplo albo zimno i szum, ja osobiscie kupilbym tego zalmana (kurde nie pamietam modelu) co na razie wyszedl tylko pod p4 i przerobilbym go na amd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Szukaj, jak wpadnie Reed to.....poleci ci chlodzenie :lol: Spire Falcon Rock II ~50zl Cooler Master X-Dream ~50zl Cooler Master Aero7(+) ~160zl W dwoch ostatnich mozesz regulowac halas/wydajnosc potencjometrem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 :idea: 1. SZUKAJ 2. masz najnowszy tescik po polsku http://www.pclab.pl/?art=&sid=4216&mode=nested&order=0 3. przgladnij tez testy na http://www.frostytech.com/ - masz od razu pliki z dzwiekiem wentylatorkow do sciagniecia 4. moze poszukaj na Allegro - bo byl gostek co sprzedawal radiatory Thermalright SK-6 w dobrej cenie ale bez wentylatorow do tego mozesz zakupic w tej firmie http://www.dacpol.com.pl/ wentylator PAPST 80x80x25 przykladowa cena cichutkiego modelu 8412 NGL 45zl +VAT (czyli 55zl) jak nie odbierasz osobiscie to dolicz koszty przesylki (12zl) ale proponowalbym jakis mocniejszy model (zawsze mozesz przeciez dorzucic "potencjometr") np model 8412 NGM/NM albo 8412 NGML/NML oto krotki opis tych modeli: 8412 NGL/NL - airflow 19.4 CFM, 8412 NGML/NML - airflow 26.5 CFM, 8412 NGM/NM - airflow 34.1 CFM, litera G w symbolu oznacza slizg 1CFM = 1.7 m3/h :idea: niestety duza wydajnosc i cisza raczej nie chodza w parze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodex Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 A może WC - jest ciche ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barraqda Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Szukaj, jak wpadnie Reed to.....poleci ci chlodzenie :lol: Spire Falcon Rock II ~50zl Cooler Master X-Dream ~50zl Cooler Master Aero7(+) ~160zl W dwoch ostatnich mozesz regulowac halas/wydajnosc potencjometrem LOL ale z tego co wiem to w numerze 2 niema czegos takiego jak brak halasu(cicho), sa tylko opcje glosno i bardzo glosno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 A może WC - jest ciche ?przecież on przesiada się z wc i pyta o wiatraki ja też poleciłbym cooler master aero 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Szukaj, jak wpadnie Reed to.....poleci ci chlodzenie :lol: Spire Falcon Rock II ~50zl Cooler Master X-Dream ~50zl Cooler Master Aero7(+) ~160zl W dwoch ostatnich mozesz regulowac halas/wydajnosc potencjometrem LOL ale z tego co wiem to w numerze 2 niema czegos takiego jak brak halasu(cicho), sa tylko opcje glosno i bardzo glosno. moze i nie jest az tak cichy jak zalmanki, ale mozesz regulowac czy ma byc glosno czy cicho. jak jest w realu to nie powiem bo mam zalamna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Niema takich :lol: Kupuj najszybszy i największy wnetyl,najwyżej żeby go wyciszyć zmniejszysz mu obroty rezystorkiem,ale od razu stracisz na wydajności chłodzenia.(Ale można dojść do kompromisu) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodex Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 No dobra zawsze mozna pozbyc sie paru rurek :) Ja bym polecał Volcano 11 ( ma regulację obrotów ): Looknij: http://www.4max.com.pl/produkt.asp?id=44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...