Skocz do zawartości
Gość mati.08

Nowe karty Nvidi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Chciałem po mału kupić nowego pc (a przynajmniej myśleć) . Powiedzmy mam około 2600 ale nie ważne.

Chciałem kupić Intel core i5 3,2 6mb I5-2500 czyli jakieś 800 zł

kartę graficzną Asus gtx 470 czyli jakieś 950zł

GA-EX58-DS4 płyta główna.

Obudowę atx Phoenix neo (nie ten z matrixa :D) czyli 250 zł

Doradżcie coś do 2800 zł bo już sam nie wiem

Macie pomysły jakieś? na pewno chciałbym 4gb ramu tą obudowę oraz kartę niezłą plus Intel cora i5 jakieś 3-3,3 000mhz

A może lepiej na buldożera czekać i płytkę kupić wtedy?

Edytowane przez mati.08

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta główna i ten procesor to chyba współgrać ze sobą nie będą. Jest szeroki wątek o SB, chłopaki już złożyli sprzęt więc można się tym sugerować. Lada moment pewnie pojawią się gotowe zestawy od Miguel'a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem kupić Intel core i5 3,2 6mb I5-2500 czyli jakieś 800 zł

GA-EX58-DS4 płyta główna.

Lada moment pewnie pojawią się gotowe zestawy od Miguel'a.

I co z tego? W dniu kiedy artykuł zostanie opublikowany prawdopodobnie będzie można kupić coś lepszego w podobnej cenie, a kilka dni później karty graficzne za ~1000zł mogą być nieaktualne, ponieważ pojawi sie GTX 560. Tak samo było z Sandy Bridge. Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślicie żę karty graficzne potanieją? Narazie posiadam 8800Gt :D Więc taki 480 gtx jest x2 lepszy. Po za tym coś nie gra w kompie (pewno zasiłka).Płyta to Asrock 3 letni (więc ile on jeszcze wytrzyma?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego mają nie współgrać ze sobą?

A jak włoży i5 2500 socket 1155 do socket 1366?

I co z tego? W dniu kiedy artykuł zostanie opublikowany prawdopodobnie będzie można kupić coś lepszego w podobnej cenie, a kilka dni później karty graficzne za ~1000zł mogą być nieaktualne, ponieważ pojawi sie GTX 560. Tak samo było z Sandy Bridge.

Zgadzam się, ale mati napisał, że na razie "myśli" o zmianie, a więc do zakupów dojdzie za jakiś czas.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra odświeżam .

Podsumowując .

Procek Intel Core i5 2500 K(2500 k lub 2500 to ta sama nazwa?) 750zł taktowanie 3300Mhz 6 mb pamięci

Płyta P8P67 LE cena około 600 zł

Karta graficzna Palit GeForce GTX470 1280MB DDR5 320bit PCI-E (NE5TX470F09DA) czyli coś około 750zL

Ram GR1333D364L9/2G 2x2 gb czyli jakieś 150 zł

Zasilacz nie mam pojęcia . prosiłbym o poradę .

Obudowa phoenix neo (niebieska) czyli jakieś 280 zł (hmm trochę droga . macie pomysły inne na obudowę zajebi... i wydajną ?)

Napęd dvd nie wiem (muszę jeszcze poszukać)

Dysk twardy : HD502HJ

łączna cena ======== około 2790 zł karta graficzna hm jednak 470 gtx wezmę i tak 2x razy lepsza niż moja obecna nie wspominając już o jej wydajności to jeszcze kosztuje w miarę przyjaznie w stosunku do 480gtx. Przecież 400zł ulicą nie chodzi. :D

Oto propozycja mojego zestawu . Jeśli coś jest dodane tu nierozważnie to proszę o uwagi.

Z gury dziekóje za odpowiedzi :P.

(nie jestem biznesmenem :D więc jeśli cenę za bardzo podwyższyłem to proszę o uwagi)

Edytowane przez mati.08

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palit i Gainward to takie firmy troszku tanie w związku z tym bywa rożnie najczęściej GŁOŚNO...czyli chłodzenie do wymiany niewiele drożej a dużo ciszej masz Gigabayt,MSI...albo drogie Zotac,Evga,Asus... kolejność przypadkowa oczywiście

To już zależy od Twojej kieszeni ,ale wielu chwali jako tanie i dobre karty MSI........ ja mam Gainwarda i zmieniłem chłodzenie podkręcić tez zbytnio się nie da...ale gry chodzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz mam inne pytanie. Może jednak lepiej kupić 2500 a nie 2500K . 2500 co prawda nie ma mnożnika odblokowanego ale jest tańszy i jest tak samo wydajny jak 2500K.Nie chcę robić podkręcania na początku bo szkoda mi sprzętu. Więć nie nastawiam się na full overclock. Co do płyty kupiłbym, lecz niestety to jest asrock.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze niech procek będzie z serii 2500K

Czyli zestaw jest już gotowy.

Mam pytanie. Posiadam starą kartę msi. Jest ona w dobrym stanie, lecz nie posiadam opakowania od niej. Rozpoznaje ktoś taką kartę? W internecie mało o niej jest informacji.(za chwilę dam zdięcie.)http://img526.imageshack.us/g/dsc00007sa.jpg/

jako numer seryjny ma oznaczenie 8959 to jest jej seria?

ok cena dla tej karty to pewnie będzie coś około 30zł . Więć lepiej zostawić ją na zapas :D>

Wielkie Dzięki Tym co odpowiedzieli mi na pytania.

Edytowane przez mati.08

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nVidia FX5600 128mb pod agp. chociaż może to też być FX5700LE 128mb, chociaż była to rzadziej spotykana karta. musiałbyś wrzucić jakieś zdjęcia w trybie makro oznaczeń. (na przyszłość: rób resize zdjęć do 1280x1024 czy coś koło tego, bo te się strasznie długo wczytują)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że temat ,,odkopie'' . Która płytka jest lepsza ? Asrock Extreme 4 czy Asrock P67 PRO3 ??

Dziękuję za informację

Edytowane przez mati.08

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam . Która karta jest lepsza Ati czy Nvidia?

Wiem że nvidia ma cuda itp ale ati ma fajne ceny .

Czy to możliwe żeby ati obsługiwała takżę cuda itp?

Zastanawiałem się nad gtx 470 Palit a Ati Radeon .

Co polecacie? warto się rozglądać za Radkiem podobyn, do gtx 470??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli gtx 470 jest równe ceną oraz jakością Radeonow 6950 . Lecz gtx ma cuda oraz psyhx ^^. szkoda chciałem zaczaić się na radeona , ale znów nvidia wygrywa.

Devil masz rację . Po prostu radeonki ładnie wyglądają. :D

Edytowane przez mati.08

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką kartę nvidi wybralibyście ? Gtx 470 Gigabyte Super Overclock czy nowego Gtx 560 Ti?

Obie są w bardzo dobre lecz ta pierwsza ma dobre chłodzenie (ta druga może też ale ma napewno wyższą cenę i jest trudno dostępna ).

To wie ktoś którą bardziej opłaca się kupić? wersja soc ma lepsza szynę oraz więcej strumieni lecz ma słabsze osiągi.

Ps Andrew nie za długi ten temat? Rozumiem że jeden temat założyłem ale ludzi może nudzić patrzenie ciągle na to samo.

Po za tym ten temat widać jako stary więc mało ludzi może się domyśleć że ktoś tu coś jeszcze napisał.

_______________________________________________________________________________________________________

Ludzie żyjecie ?? :P.

Hmm gtx 470 soc ma mniejsze taktowanie rdzenia oraz pamięci ale ma większa szynę oraz więcej jednostek cieniujących hm.

macie pomysły? teraz wydaje mi się że gtx470 soc będzie lepsza ale chciałbym aby ktoś się wypowiedział. :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi