Billcow Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Ech... jestem załamany. Padł mi mój Lite-On SOHW 1673S, nagrywarka, którą miałem 5 lat, wypaliłem na niej ok. 1000 płyt i nigdy nie sprawiała problemów z żadnym z różnorakich marek nośników! Na początku była beznadziejna, ale po wgraniu firmware zmieniła się nie do poznania. Jaką mam teraz kupić? Mam jeszcze Samsung SH-S202, to coś nie bardzo chce mi współpracować z płytami Sony (tłocznia Taiyo Yuden, ID: SONY D21). Z innymi jakoś dziwnie gra. Z kolei kupiłem LG GH22NS50 to jakaś porażka, nawet po wgraniu firmware... Ledwo czyta płyty, które wypala. W ogóle nie współpracuje z nośnikiem Philipsa... Normalnie załamka. Czy ta nagrywarka polecana w zestawach komputerowych, tj. Samsung SH-223C, jest naprawdę dobra? A co powiedzie o firmie Pioneer? Czy to nie jest pionier wśród napędów optycznych? Może model DVR-S19LBK? Sam już nie wiem... Wypalam na prędkości 8x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Sugerowałbym właśnie Pioneera, ew Asusa (dobrze kojarzę... Asus, przynajmniej kiedyś, brał dvd-rw od Pioneera); Ale tak czy siak swojego Benq DW1640 długo nie zmienię, 5 lat działa i wciąż zero problemów, odczyta wszystko, zapisze na wszystkim; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Poczytaj ten temat. Tu są spece. http://forum.cdrinfo.pl/f15/jaka-kupic-nagrywarke-70660/index173.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Billcow Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Dzięki za odpowiedzi. Coś tam jeszcze poczytałem i teraz waham się pomiędzy tym Pioneer DVR-S19LBK a najnowszym Lite-On iHAS624. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpectatorX Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Co do Samsung SH-223C używam od kilku lat i nie miałem z nią najmniejszych problemów. Oczywiście co jakiś czas sprawdzam czy nie ma aktualizacji firmware ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...