ATracer Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 (edytowane) Witam serdecznie jestem nowy więc za bardzo nie wiedziałem gdzie mam ten temat umieścić Mam pytanie do was czy orientujecie się jaki internet będzie najlepszy na DĘBCU? z góry mówię , że nie chce żadnych sieci bezprzewodowych. Jeżeli to zły dział prosiłbym moderatora działu o przeniesienie tego do odpowiedniego dziękuje. Edytowane 23 Lutego 2011 przez ATracer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 a ten dębiec to jakaś miejscowość? Państwo? ;> Pozatym - co to znaczy najlepszy? najtańszy? najdroższy? z najwyższą maksymalną przepustowością down/up? z najwyższą gwarantowaną przepustowością down/up? najbardziej niezawodny? z najniższymi opóźnieniami do stron w polsce? z najniższymi opóźnieniami do 127.0.0.1? (pamiętaj że większość z w/w jest rozłączna i możesz precyzować co najwyżej podają parametry graniczne, w stylu "cena do 500zł miesięcznie, maksymalna przepustowość 10mbit down i 5 mbit up osiągana w 80% czasu, łącze dostępne przez 99% czasu w skali roku i z opóźnieniami nie przekraczającymi 20ms po polsce, za wyjątkiem tpsa ;> 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATracer Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 (edytowane) Najlepszy - Czyli dzięki , któremu strony nie będą ładować mi się po 4,5 minut będę mógł grać w gry internetowe itd.. Wystarczy mi internet od 6 do 8 mb ? Cena maksymalna to 100 zł. Debiec – część miasta Poznania. Edytowane 23 Lutego 2011 przez ATracer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Zapewne jest tam Neostrada, Vectra oraz może jakieś sieci kablowe. Czy tak ciężko zapytać sąsiadów/znajomych, skąd mają net? Po co Ci 6-8MB? Do przeglądania stron starczy 1MB, do gier 1-2MB. Z moich skromnych wyliczeń wynika, że 2-4MB załatwia nawet sprawę transmisji FullHD w ipla. Tak więc wszystko powyżej 4MB to zbędny wydatek. Chyba że należysz do grupy maniaków torrentów/rapidshare, którzy codziennie robią u siebie na dysku "kopię Internetu" pobierając co popadnie (obrazy gier, filmy itp). Wynalazłem taką listę: Dostęp do Internetu: Wielkopolskie poznański Dębiec 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATracer Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 (edytowane) ULLISSES - właśnie chodzi o to , że ja się tam przeprowadzam i wolę się tutaj spytać , żeby potem nie mieć niespodzianek ! znalazłem takie coś - http://www.tesat.pl/internet.html Edytowane 23 Lutego 2011 przez ATracer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 (edytowane) Atrakcyjne. Mieszkam w Warszawie i nie mam takich fajnych ofert, może dlatego, że jest to dzielnica willowa na obrzeżach miasta. Osobiście brałbym 100Mb (tak, tak, backupuje internet ;)), ale Ty pewnie byłbyś zainteresowany 8 lub 25Mb. Przy opcji 25 jest większy upload. Wypytaj się, czy będzie to dostępne w nowym domu i spróbuj, oferta wydaje się naprawdę ciekawa :). Edit: Ratuje mnie to: http://www.rp.pl/artykul/5,616447.html lub też przeprowadzenie się kilkaset metrów dalej, gdzie są dostępne najszybsze opcje UPC i Aster. Edytowane 23 Lutego 2011 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATracer Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 (edytowane) Jeszcze się spytam puki mam okazje co powiecie na temat tej firmy "TESAT" czy do przeglądania stron www jak i gier jest dobry ten internet? zdecydowałem się na te 8mb bo stwierdziłem , że tyle mi wystarczy. Czy jest to zmienne ip ? czy stałe :D ? Edytowane 23 Lutego 2011 przez ATracer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Ciekawa oferta - wręcz bardzo atrakcyjna. Twoje IP wskazuje na icpnet.pl, które kieruje na stronę INEA. Tam dają 25MB za 69 PLN, czyli 10PLN taniej. Pytaj dostawcy. Jak po kablu (nie żaden modem), to zapewne stałe, ale przy tym jest wspólne dla kawałka sieci. Jak chcesz mieć publiczne IP (czyli aby 1 numer był na stałe przypisany do Twojego kompa), to pytaj dostawcy o taką opcję - być może będzie trzeba dopłacić 5 PLN lub (przy takim abonamencie) będzie za darmo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATracer Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Na razie jestem w Inea mam 6mb :P ale gdy się przeprowadzę w te 2 miesjsce będę brał tego tesat więc dlatego chce się spytać was :P czy to jest dobre oczywiście dopłacę te 5 zł , żebym ja tylko miał ip. sprawdziłeś moje ip za pomocą programu DNSSTUFF :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 Po co Ci 6-8MB? Do przeglądania stron starczy 1MB, do gier 1-2MB. Z moich skromnych wyliczeń wynika, że 2-4MB załatwia nawet sprawę transmisji FullHD w ipla. Tak więc wszystko powyżej 4MB to zbędny wydatek. Po to, żebym nie musiał czekać godzinami, aż mi się ściągnie 2GB demo. Po to, żebym miał wyższy upload i nie musiał czekać godzinami jak wrzucam zdjęcia na stronę. I tak by można długo... myślenie, że każdy, kto chce szybkie łącze, to ściąga na potęgę, jest strasznie wąskie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 OT: Po to, żebym nie musiał czekać godzinami, aż mi się ściągnie 2GB demo. Po to, żebym miał wyższy upload i nie musiał czekać godzinami jak wrzucam zdjęcia na stronę. I tak by można długo... myślenie, że każdy, kto chce szybkie łącze, to ściąga na potęgę, jest strasznie wąskie.Czyli pobieranie demka 2GB to nie jest pobieranie? ;] Zdarza mi się pobierać obrazy CD czy DVD (Linux), ale jest to na tyle rzadko, iż nie przeszkadza mi czas pobierania - puszczam w tle i prędzej czy później się ściągnie. Nie jestem już biednym zabieganym szesnastolatkiem, który przecież ma tyle na głowie i żyje w takim tempie, iż każda minuta ściągania dema gry jest na wagę złota - przecież musi pobrać i zagrać (przejść) zanim zrobi to jego kolega, bo jutro to już szkoda ściągać. Dla mnie to przypomina jazdę Ferrari po miejscu - z mocy korzystasz bardzo rzadko, a przez resztę czasu płacisz za coś, czego nie potrzebujesz. ;] Znajdź jakiś portal lokalny Poznania lub Dębca - zazwyczaj na forum takiego portalu można znaleźć opinie mieszkańców na temat danej firmy lub tematy w stylu "Jaki Internet założyć", "Gdzie i za ile" itd. Często można się dowiedzieć znacznie więcej, niż na stronie usługodawcy, a przede wszystkim poznać opinię o jego usługach. Oczywiście czytać należy przez palce, bo wiadomo iż niektóre wpisy to może być czyste tępienie konkurencji. ;] Edit: Do kolegi niżej: Nie mylę jednostek - oczywiście chodziło mi o Mb. Pisanie MB zamiast Mb to czyste niedbalstwo wynikające z tego, że nie używam na co dzień tych marketingowych jednostek. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2011 (edytowane) Po co Ci 6-8MB? Do przeglądania stron starczy 1MB, do gier 1-2MB. Z moich skromnych wyliczeń wynika, że 2-4MB załatwia nawet sprawę transmisji FullHD w ipla. Tak więc wszystko powyżej 4MB to zbędny wydatek. Chyba że należysz do grupy maniaków torrentów/rapidshare, którzy codziennie robią u siebie na dysku "kopię Internetu" pobierając co popadnie (obrazy gier, filmy itp). Mylisz jednostki. 1 MB = 8 Mb. Te Twoje 4MB/s to bardzo szybkie łącze, które wystarczy ludziom robiącym backup internetu (nie wspominając o 6-8MB/s) A wracając do tematu czasem różnica w cenie między 1 a 10 Mb/s jest tak mała że nie opłaca bać się niższego pakietu. Niektórzy biorą wyższy pakiet tylko dlatego że oferuje wyższy upload. Edytowane 26 Lutego 2011 przez sw1ssst Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...