tw_psycho Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Witam, Sytuacja standardowa - w stacjonarnym dwie sieciówki, chce udostępnic neta do laptopa. I wszystko działało cacy, ale przyszedl czas na reinstalacje systemu w laptopie i od tego momentu nie mogę sobie z tym poradzić. Konfigurowałem to kilkadziesiąt razy, na rózne sposoby, również dokładnie według poradnika MS (http://support.microsoft.com/kb/306126/pl ) i nawet ręcznie wpisywałem adresy, wielokrotnie resetowałem oba komputery i nic... po prostu nie działa. Wedle podręcznika, to komputer klient nie uzyskuje adresu ip (connection limited or not conectivity). Kabel jest dobrze połączony, wszystkie sterowniki zainstalowene, ale mimo to komputery nie widzą się. W statusie odebranych pakietów jest 0. Na obu komputerach jest Windows XP SP3 eng. Moze cos istotnego przeoczyłem, proszę o jakąś wskazówkę, dlaczego sie tak może dziać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Jakiś antywirus z "Internet Security" w nazwie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Lub te dwa komputery nie są w tej samej grupie roboczej. Sprawdzałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zadnych internet security, grupa robocza ta sama, firewall windowsowy tez wylaczony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2011 No, błąd był trywialny. Z powodu blokowania nieznanych adresów MAC przez serwer, adresy te miałem ustawione ręcznie - po reinstalacji systemu oryginalny wrócił i obie karty miały ten sam adres MAC. Grr... tyle czasu mi to zajęło... Dziękuję za pomoc, Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...