Skocz do zawartości
pablo163

UE znowu

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki dajcie chociaż dzisiaj spokój. Jestem w komisji i mam dość głosowania. Moja komisja to dom opieki społecznej, jedna babka przyszła i wpisała się na listę jakimś szlaczkiem a date napisała 07.06.0333 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kłamiesz - minimalny VAT dla najmniejszej stawki musi wynosić 5%, a dla maksymalnej 15%.

http://firma.onet.pl/1122272,prasa.html

wydawalo mi sie ze mowimy o podatkach bezposrednich. Jesli chodzi o posrednie w tym vat zgadza sie ze sa wyznaczone minimalne i maxymalne pulapy (np. minimalny 15% podatek od wartosci dodanej przy stawce standardowej - na poziomie 15 procent ma go tylko jeden kraj - Luksemburg)

Nie sadze zeby bylo to szczegolnie dotkliwe ograniczenie w kraju gdzie VAT 22 %, CIT 27 % a PIT dla wiekszosci 30/40 %

Niestety nadmierniemu fiskalizmowi jestesmy sami sobie winni. Przez iles lat glosowalismy za iluzja naszego poteznego gornictwa, hutnictwa, kolei, stoczni, portow i rolnictwa i placimy ciagle podatek od marzen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ze juz nie bede drazyl ...

moje zdanie

fakac Lewice

prawdziwa prawica + ue i bedzie kul za 3 lata a za 10 jak sie uda niech sie faka irlandia nie ??

bym sobie zyczyl ehhh :-)

jak juz zaloze partie to glosujcie na mnie nie bedziemy finansowac nierobow i tyle nie zarabiasz - twoj biz oflajn i to tyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NOm panowie ja jestem na TAK, ale teraz Obciach jest :!: :( 17,8% głosujących z załych 29,5 mln ludności polskiej :( dzisiaj poszło do urn ) --> http://fakty.interia.pl/news?inf=394658

Na dodatek, podobno polski rząd nie ma pieniędzy na nic, zatem dlaczego płaci 300zł gościowi w komisji za dzień ???? :shock: :shock: W komisji zasiada 6-7 osób, które zmieniają się w ciągu dnia z następnymi 6-7 osobami, czyli jest 12-14 osób dziennie w komisji, przez dwa dni mamy 24-28 osób, a komisji jest ponad 25 000 w całej Polsce :!: :shock:, czyli:

25 000 komisji x 2dni x 24-28 osób x 300zł/2 dni = 36 mln zł - 42 mln zł :shock: :shock: :shock: :shock: A na wykształcenie i poprawienie warunków bytowych najuboższych, miast, wsi, rolnictwa itd. nie ma :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NOm panowie ja jestem na TAK, ale teraz Obciach jest :!: :( 17,8% głosujących z załych 29,5 mln ludności polskiej :( dzisiaj poszło do urn ) --> http://fakty.interia.pl/news?inf=394658

Na dodatek, podobno polski rząd nie ma pieniędzy na nic, zatem dlaczego płaci 300zł gościowi w komisji za dzień ???? :shock: :shock: W komisji zasiada 6-7 osób, które zmieniają się w ciągu dnia z następnymi 6-7 osobami, czyli jest 12-14 osób dziennie w komisji, przez dwa dni mamy 24-28 osób, a komisji jest ponad 25 000 w całej Polsce :!: :shock:, czyli:

25 000 komisji  x 2dni x 24-28 osób x 300zł/2 dni =  36 mln zł - 42 mln zł :shock: :shock: :shock: :shock: A na wykształcenie i poprawienie warunków bytowych najuboższych, miast, wsi, rolnictwa itd. nie ma :evil:

Płacą 203zł za dwa dni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[...]

25 000 komisji  x 2dni x 24-28 osób x 300zł/2 dni =  36 mln zł - 42 mln zł :shock: :shock: :shock: :shock: A na wykształcenie i poprawienie warunków bytowych najuboższych, miast, wsi, rolnictwa itd. nie ma :evil:

Płacą 203zł za dwa dni

Heh to ja słyszałem inaczej, ale skoro jesteś w komisji to wiesz. I tak to jest trochęszmalu bo to 3x mniej mniej więcej, czyli jakieś 12 - 14 mln zł to i tak nie jest mało, a na nic nie ma kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi