Slavoy Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Witam, na początku chciałbym powiedzieć, że jeśli był już taki temat na tym forum, albo w jakiś inny sposób naruszyłem regulamin to przepraszam (zdaję sobie sprawę, że przeprosiny nic nie dają, ale lżej mi będzie z myślą, że przeprosiłem :) ) No więc tak, chciałbym kupić taki komputer na którym bez problemowo na najwyższych wymaganiach chodziła by gra Wiedźmin 2:Zabójcy Królów (znaczy mam taką nadzieję, że to się uda), ale kompletnie nie znam się na komputerach i nie mam pojęcia jaki kupić, żeby było dobrze i mam ogromną prośbę dla użytkowników "znających się" lepiej ode mnie, żeby doradzili (a najlepiej wytłumaczyli jak pięciolatkowi :P) jaki zestaw komputerowy kupić, mam nadzieję, że ceny nie będą wyglądać niczym kody kreskowe, no, ale czego się nie zrobi dla Geralta z Rivii ;) żeby nikt nie musiał szukać wymogów (bo może nie każdy zna na pamięć wymagania sprzętowe gry :wink: ) Zalecane wymagania sprzętowe Wiedźmina 2: Procesor: Intel Quad Core lub podobny AMD Karta graficzna: GeForce 260 z 1GB pamięci / Radeon 4850 HD z 1GB pamięci Pamięć RAM: 3GB na Windowsie XP (4GB na Windows Vista i 7) Dysk twardy: Przynajmniej 16GB wolnego miejsca Mam nadzieję, że prośba jest napisana w zrozumiały sposób, z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Regulaminu nie naruszyłeś, więc bez obaw :) Zacznijmy od tego, że wspomniana przez Ciebie gra jeszcze nie wyszła, więc nie wiadomo, jaki sprzęt będzie potrzebny do gry na maksymalnych detalach. Wymagania to jedno, a optymalizacja to drugie. Po drugie podaj budżet, jaki możesz przeznaczyć na modernizację, oraz powiedz, czy będziesz podkręcał procesor, ewentualnie czy komputera używasz też do obróbki grafiki, czy tylko do gier, oglądania filmów, muzyki itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavoy Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) "Po drugie podaj budżet, jaki możesz przeznaczyć na modernizację" Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale nie chcę modernizować swojego komputera (a właściwie laptopa) tylko chcę kupić "nówka sztuka nie śmigana" komputer stacjonarny. Nie chcę się zbłaźnić, ale jakbym się mocno postarał to 2000zł udało by mi się na taki wydatek przeznaczyć (a jeśli za tę cenę nie da się nic zrobić to wracam do Baldur's Gate i czekam aż wystarczająco dobre komputery stanieją ;) ) A komputera używam raczej w celach rozrywkowych głównie chyba wszystko co miałem napisać zostało napisane, a tak swoją drogą to się troszeczkę przeraziłem tym stwierdzeniem, że "Wymagania to jedno, a optymalizacja to drugie" Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez Slavoy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Skoro kupujesz nowy komputer to rozumiem, że potrzebny będzie Windows. Powiedz jeszcze czy będziesz podkręcał procesor. Jeśli chodzi o wspomniane wymagania i optymalizację to powinno być dobrze, ale nigdy nic nie wiadomo, jak w przypadku Gothica 3, o dodatku do tejże gry nie wspominając. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Póki gra nie wyjdzie nikt Ci nie zagwarantuje, że dany sprzęt pozwoli na komfortową grę w określonych detalach, to po prostu się okaże "w praniu". Podawane wymagania sprzętowe są w obecnych czasach niewiele warte. Także albo czekasz aż gra zostanie przetestowana albo kupujesz najlepszy sprzęt dla gracza jaki się uda w Twoim budżecie. Napisz jeszcze czy w tych 2000 musi się zmieścić monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Za 2000zl z monitorem, myszka, klawiatura, i windowsem nie da rady. Gdybys mogl przeznaczyc 2000zl na same wnetrznosci to moza zlozyc za to juz cos ciekawego co nie mialo by problemu z nowymi grami. Ewentualnie pozostaja jeszcze czesci uzywane i allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 (edytowane) Szybko i na temat - grałem w dłuższa chwilę Wiedźmina 2: ZK na przedpremierowym pokazie. Komputer na którym był odpalony wyposażono w GeForce GTX 560 Ti i gra w 1680x01050 śmigała bardzo płynnie przy ustawieniach High. Wyżej jest jeszcze Ultra. Zatem, coś poniżej GTX 560 Ti niekoniecznie pozwoli na bezstresową zabawę w przyzwoitych detalach, a GTX 560 Ti to wydatek około 800 zł Edytowane 24 Kwietnia 2011 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavoy Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 No dobra, prawdopodobnie wykaże się teraz dość dużą ignorancją, ale jeśli stało by się tak, że wymagania się nie zmienią(nadzieja matką głupich? to komputer z "Zestawów komputerowych na Kwiecień" za 1400zł chyba byłby dobry więc cała reszta, w sensie myszka, klawiatura, monitor, windows, będą kosztować ponad 600zł? Powiedz jeszcze czy będziesz podkręcał procesor Nie, raczej nie będę nic z tych rzeczy robić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 obudowa od 100zł Windows 350zł Mysz + klawiatura od 50zł Zostało 100zł na monitor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavoy Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Aha, czyli nie zostaje mi nic jak zbieranie pieniędzy i czekanie do ogłoszenia tych prawdziwych wymagań, dziękuje za pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio-Jedi Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 No, to chyba oczywiste że trzeba poczekać aż gra wyjdzie. pamiętam jak kiedyś ludzie kupowali sprzęt pod Dooma 3 i Half Life 2, a wydanie obu tych gier opóźniło się o jakieś 2,5 roku, więc jak te gry wyszły to na swoim sprzęcie mogli oglądać płynnie chodzące menu główne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...