SpeedyBangBong Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Ostatnio zainteresowało mnie granie na 3 monitorach, świetnie to wygląda na filmikach i wrażenia też pewnie są świetne (chyba że nie ?) i tu moje pytanie - czy opłaca się grać na kilku monitorach ? Jak wygląda to w grach ? No i jak ze sprzętem ? Trzeba chyba mocny sprzęt mieć. Nie chcę grać w 3D na tych monitorach bo dochodzą okularki od NVidii. Aktualnie posiadam Samsunga EX2220 i jestem zadowolony, być może dokupiłbym 2 takie same ? Bo dla mnie 30+ ekrany odpadają. No i oczywiście jak wygląda sprawa ramek ? Da się ją jakoś zdjąć, usunąć, czymś zastąpić, żeby to lepiej wyglądało ? Mówcie co myślicie na ten temat :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malot Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 zacząłeś ciekawy temat, też tym się interesowałem, głównie na potrzeby takich gier jak symulatory lotów jakiś statków kosmicznych, będzie to dobrze wygladało jeżeli tylko monitory będą miały dobre kąty widzenia. Myślę, że 22'' to też już za dużo jak na takie 3 monitory do grania(tzn tak mi się wydaje) pamiętaj też że gdzieś one muszą się zmieścić, nie pamiętam na jakich kiedyś grałem, ale były na pewno mniejsze niż 22'' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedyBangBong Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Znaczy się - mój ma 21,5' , lecz mam spore, masywne biurko, stoi w połowie puste, a jak przełożę PS2 to już w ogóle dużo miejsca się robi. Chciałbym osiągnąć coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=Ox9Ogpf2tnM&feature=fvst bo nie tylko o gry Racing czy Symulatory mi chodzi ale też WoW czy wszelkie FPS'y dlatego też 3 a nie 2 monitory, bo przy 2 jest na środku przerwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 3x 22" przy rozdziałce 5040x1050, gtafa jak 5770 utrzyma dirt2 i przypuszczam dirt3 na medium luzem, na hd 5850 juz na detalach ultra bedzie hulac, mysle ze nawet w 5760x1080, a co do ramek to nie przeszkadzają wogole ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedyBangBong Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Podstawowa specyfikacja wygląda tak : Procek : AMD Phenom II X4 955 3,2 GHz RAM : 8GB Kingston 1333 MHz Grafa : NVidia GeForce GTX 465 Uciągnie ? Najwyżej kiedyś bym dokupił jeszcze GTX 470 i jako 2 bym podpiął jeśli się da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Merlin85 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Fajnie wygląda taka gra na trzech monitorach. Może kiedyś będę miał okazję, ale jak na razie to mam za słaby komputer do takiej zabawy. Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez Merlin85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedyBangBong Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Na razie mało brakuje mi do tego żeby kupić 2 kolejne bo gotówka prawie cała, ale jedyny problem to taki że nie wiem ile mnie komórka wyjdzie a chcę jakąś porządną. Się zobaczy... jest to niemal jedno z moich geekowych marzeń i chcę je spełnić, jako że te monitory będą służyły mi jeszcze długo :D. @Pisać, pisaaać... :) Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez SpeedyBangBong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Podstawowa specyfikacja wygląda tak : Procek : AMD Phenom II X4 955 3,2 GHz RAM : 8GB Kingston 1333 MHz Grafa : NVidia GeForce GTX 465 Uciągnie ? Najwyżej kiedyś bym dokupił jeszcze GTX 470 i jako 2 bym podpiął jeśli się da. potrzebujesz druga grafe do SLI wtedy w sterowniku bedziesz miał opcje surround, no chyba ze trzeci monitor podepniesz do integry lub drugiej karty (dowolnej) i połaczysz softowo jak dla mnie najsensowniejsza karta do 3 monitorow teraz to hd5850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ47 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 podłącze się pod temat ;) czy soft pomoże mi grać na 2 monitorach na karcie HD4850 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 kiedy karty nvidi zaczną obsługiwać co najmniej 3 monitory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shXh Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Jak na jednej karcie wsadzą dwa generatory sygnałowe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedyBangBong Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 (edytowane) Prosta odpowiedź proszę - można czy nie da rady ? :D @Przecież moja ma do dyspozycji SLI, "wystarczy" dokupić drugą. Może 2 takie ? SAMSUNG BX2231 albo takie SAMSUNG EX2220 albo jeszcze takie BenQ GL2240 I teraz pytanie - które najlepsze ? Poza tym chyba spiłowałbym, ściągnął? ramki boczne, i moje pytanie które z tych monitorów będą najlepsze ? I jeszcze coś :P Kartę GTX465 ponoć można podnieść do 470, próbowałem programem Asusa ale pisało że nie mogę tego zrobić. To był sąd ostateczny czy dałoby się wycisnąć te GTX470 ? Edytowane 27 Kwietnia 2011 przez SpeedyBangBong Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shXh Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Prosta odpowiedź proszę - można czy nie da rady ? :D No jasne, że można, ale trzeba sypnąć kaską na coś co wykorzysta garstka użytkowników - więc nie opłaca się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeedyBangBong Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 No jasne, że można, ale trzeba sypnąć kaską na coś co wykorzysta garstka użytkowników - więc nie opłaca się. Dziękuję, pozdrawiam, koniec, kropka, wystarczy. Może za parę lat jeśli będzie większy sens, lepszy sprzęt. Na razie podziękuję :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...