Neo_x Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Siema.... sciagnalem sobie z neta 28.Days.Later.DVDRIP.SVCD.CD1.mpg i 28.Days.Later.DVDRIP.SVCD.CD2.mpg ... ktore oczywiscie po 24 h skasuje bo chce isc na to do kina.... ale powiedzcie mi..... czym ten film otworzyc? mam zainstalowane nimo.... w opcji ze wszystkimi codekami video, tymi najwazniejszymi audio (sam wybieralem... bajer no nie?? :P ) Probowalem best playerem, WMP.... innych playerow itp nie sprawdzalem bo to wszytko opiera sie na tym samym co best player.... macie jeszcze jakies pomysly? plik na 1500% jest dobrze sciagniety... tylko czym teraz to cholerstwo otworzyc :? THX :) Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasy19 Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ja zawsze instaloje all playera www.marbit.com.pl. do tegi divix paka i divix 3.11 na ktorym wszystko sie opiera, i dziala mi all. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Svcd to mpeg2 jest. Musisz mieć w systemie odtwarzacz dvd (powerdvd, windvd) chyba zainstalowany żeby to otworzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Svcd to mpeg2 jest. Musisz mieć w systemie odtwarzacz dvd (powerdvd, windvd) chyba zainstalowany żeby to otworzyć. ok... zaraz sprawdze...... Lukasy19 .... mam tak samo zrobione... ale niestety to nie dziala :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Skoro SVCD to proponuje zainstalować filtr MPEG-2 :) Poszukaj go na www.divx.pl I będzie działać, w przeciwnym wypadku jest coś nie tak z twoimi plikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 No właśnie z takim odtwarzaczem softwareowym filtry są instalowane chyba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 tez to sicagam ..mialbyc to matrix 2 ale sie tak zmienilo .... a moze ja jestem nie w temacie i taki ma przydomek ten film ... lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 No właśnie z takim odtwarzaczem softwareowym filtry są instalowane chyba :)W sumie pisząc mojego posta nie odnosiłem się do twojej wypowiedzi :) , bo jej nie widziałem. A co do tych filtrów chyba nie masz racji, bo w takim wypadku po zainstalowaniu odtwarzacza typu PowerDVD czy WinDVD możnaby odtwarzać pliki SVCD w każdym innym odtwarzaczu (np. Windows Media Player), a tak nie jest. Dokładne namiary na filtry: http://www.elecard.com/ftp/pub/mpeg/decode...r/EMpgDec20.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 No właśnie z takim odtwarzaczem softwareowym filtry są instalowane chyba :)W sumie pisząc mojego posta nie odnosiłem się do twojej wypowiedzi :) , bo jej nie widziałem. A co do tych filtrów chyba nie masz racji, bo w takim wypadku po zainstalowaniu odtwarzacza typu PowerDVD czy WinDVD możnaby odtwarzać pliki SVCD w każdym innym odtwarzaczu (np. Windows Media Player), a tak nie jest. Dokładne namiary na filtry:http://www.elecard.com/ftp/pub/mpeg/decoder/EMpgDec20.zip ok.. to dziala..... w powerdvd za to nie dziala... a w bestplayerze normalnie... tylko mam jeszcze jeden problem..... obraz jest STRASZNIE waski... i wysoki.... ktos zna rade na to?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 No właśnie z takim odtwarzaczem softwareowym filtry są instalowane chyba :)W sumie pisząc mojego posta nie odnosiłem się do twojej wypowiedzi :) , bo jej nie widziałem. A co do tych filtrów chyba nie masz racji, bo w takim wypadku po zainstalowaniu odtwarzacza typu PowerDVD czy WinDVD możnaby odtwarzać pliki SVCD w każdym innym odtwarzaczu (np. Windows Media Player), a tak nie jest. Dokładne namiary na filtry:http://www.elecard.com/ftp/pub/mpeg/decoder/EMpgDec20.zip Hmm... to dziwne, bo na przykład DVD można odtwarzać w WMP po instalacji któregoś z wymienionych inne programy zyskują obsługe MPEG2. A svcd to przecież nic innego. Ale ofcoz moge sie mylić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ktos wie co zrobic z tym cholernym obrazem :P jest 2 razy wyzszy niz szerszy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ok.. to dziala..... w powerdvd za to nie dziala... a w bestplayerze normalnie... tylko mam jeszcze jeden problem..... obraz jest STRASZNIE waski... i wysoki.... ktos zna rade na to?? :) Miałem podobny problem przy Matrix Reloaded SVCD. Postanowiłem dokonać konwersji na XVID, a aby pozbyć się problemów o ktorych mówisz użyłem filtru Resize (wartość 480x360) w Virtual Dub-ie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ok.. to dziala..... w powerdvd za to nie dziala... a w bestplayerze normalnie... tylko mam jeszcze jeden problem..... obraz jest STRASZNIE waski... i wysoki.... ktos zna rade na to?? :) Miałem podobny problem przy Matrix Reloaded SVCD. Postanowiłem dokonać konwersji na XVID, a aby pozbyć się problemów o ktorych mówisz użyłem filtru Resize (wartość 480x360) w Virtual Dub-ie. ok... juz sprawdzam :) ........ eeee sory.... czy mozesz to opisac bardziej krok po kroku?? :) bo cos mi nie wychodzi... pozatym virtual-dub cos mi nie chce tego filmu otworzyc :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 ok... juz sprawdzam :) ........ eeee sory.... czy mozesz to opisac bardziej krok po kroku?? :) bo cos mi nie wychodzi... pozatym virtual-dub cos mi nie chce tego filmu otworzyc :? Potrzebujesz specjalnej wersji obsługującej MPEG-2: http://divx.pl/download.php?cmd=click&id=548 W moim przypadku (konwersja na XVID) wyglądało to tak: 1) wczytanie pliku 2) ustawienia: Video->Full processing Audio->Full processing 3) Kompresja: Video XVID Audio LAME MP3 http://www.afterdawn.com/software/audio_so...rs/lame_acm.cfm tutaj ustawienia wedle życzenia 4) Filtry: Resize 480x360 null transform 5) i na końcu SAVE AS i wsio :) Ten artykuł powinien również pomóc, wrazie problemów: http://www.dvdrhelp.com/avi2divx.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 ok... juz sprawdzam :) ........ eeee sory.... czy mozesz to opisac bardziej krok po kroku?? :) bo cos mi nie wychodzi... pozatym virtual-dub cos mi nie chce tego filmu otworzyc :? Potrzebujesz specjalnej wersji obsługującej MPEG-2: http://divx.pl/download.php?cmd=click&id=548 W moim przypadku (konwersja na XVID) wyglądało to tak: 1) wczytanie pliku 2) ustawienia: Video->Full processing Audio->Full processing 3) Kompresja: Video XVID Audio LAME MP3 http://www.afterdawn.com/software/audio_so...rs/lame_acm.cfm tutaj ustawienia wedle życzenia 4) Filtry: Resize 480x360 null transform 5) i na końcu SAVE AS i wsio :) Ten artykuł powinien również pomóc, wrazie problemów:http://www.dvdrhelp.com/avi2divx.htm no to mam next problem..... nie moge ustawic Audio->Full processing bo ta opcja jest nie aktywna ... bede Ci wdzieczny jak sie do mnie odezwiesz na gg :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 no dobra.... poradzilem sobie... :) poprostu po instalacji Elecard MPEG2 Decoder Package 2.0 w Component manager zaznaczam TYLKO Elecard Mpeg 2 Demulitiplexor (przed ostatnia opcja) i wszystko chodzi cacy... tylko teraz nastepny problem... ma ktos napisy w wersji PL do tych plikow? :P bo wszedzie jest kupa ale nie do tej wersji :? THX za pomoc Pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 Nie lepiej bylo to sciagnac w avi??? DVD-rip jedna plytka zajebista jakosc i dostepne od jakis 2 tygodni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 Nie lepiej bylo to sciagnac w avi??? DVD-rip jedna plytka zajebista jakosc i dostepne od jakis 2 tygodni. i tak zrobilem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Podczepię się pod temat, bo podobny i nie ma poco zakładać nowego. Także sciągnołem sobie film (mił być niby nowy Matrix) ale nie ma ani dzwięku ani obrazu. Program GSpot daje takie info, plik *.avi: Czy można coś z tym zrobić, czy odrau do kosza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Taki sobie ten film. Obejrzałem go przy użyciu Windows Media Playera 8 + kodek mpeg2 i to wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 Podczepię się pod temat, bo podobny i nie ma poco zakładać nowego. Także sciągnołem sobie film (mił być niby nowy Matrix) ale nie ma ani dzwięku ani obrazu. Program GSpot daje takie info, plik *.avi: Czy można coś z tym zrobić, czy odrau do kosza?? Matrix'a 2 Centropy .... svcd ... obejrzałem po wgraniu kodeka mpeg2 w WM 8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...