ed00s Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Witam sprzęt jak w podpisie tv 40 ". Jak odpalam filmy to w tv po hdmi mam słaba jakość obrazu z ps3 obraz żyletka na tym samym filmie. Filmy odpalam za pomocą windows media player. to samo jest i z dvd i z divix, mkv nie odpalałem na ps3 z wiadomego powodu. Zastanawiam sie czy to problem sprzętowy czy możne zmienić odtwarzacz w kompie. Z hdmi (wejście nr2)brak jest również możliwości przeznaczenia motion flow czyli standardowi 100 hz. Przy ps3 wszystko jest ok na tym samym wejściu. Pozdrawiam ed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Nie wiem, spróbuj zmienić program którym odtwarzasz- to będzie najszybsza, i zarazem najprostsza opcja. Nie wiem, zainstaluj jakąś nowszą wersję kodeków kllite + media player classic, i zobacz, czy będzie poprawa. Moje doświadczenia z windows media player są dosyć mgliste, albowiem porzuciłem go jakiś czas temu, właśnie ze względu na to, że potrafi kaszanić obraz... A z tym motion flow- nie wiem, czy karta graficzna może pracować powyżej 60hz w takich rozdziałkach- poza tym, nie mam zielonego pojęcia jak ta technologia działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2011 A z tym motion flow- nie wiem, czy karta graficzna może pracować powyżej 60hz w takich rozdziałkach- poza tym, nie mam zielonego pojęcia jak ta technologia działa... Motionflow interpoluje wewnętrznie dodatkowe ramki. Nie wiem czy 60 Hz na wejściu TV nie jest za wysoką częstotliwością dla motionflow. Chyba max to 50 Hz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketyow Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 A drugi ekran masz na pewno w sterowniku ustawiony jako extended i w rozdzielczości full hd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 A drugi ekran masz na pewno w sterowniku ustawiony jako extended i w rozdzielczości full hd? 2 ekran jest jako teraz jako extendet i ustawienia tv mam zakres kwantyzacji (Domyślny ograniczony pełny do wyboru) i zawartość IT. Ustawiłem szerokość 1920 na 1080 i 50 hz i wszystkie kolory i dalej to samo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-lukasz- Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2014 Zakres kwantyzacji na "pełny"! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...