peterpz Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Na moim dysku mam folder, w którym jeśli usunę plik (350MB) to nie zwiększa mi się ilość wolnego miejsca na HDD. Dodatkowo są takie pliki, których nie można usunąć ("Nie można usunąć (...) odmowa dostępu. Sprawdź czy plik nie jest używany lub chroniony przed zapisem" - oczywiście restartowałem komputer, żadna aplikacja nie ma otwartego strumienia do tych plików, więc to pewnie wina tego uszkodzenia). Jakim programem naprawić lub wyłączyć uszkodzone sektory abym nie stracił reszty danych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamail86 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Nie są to przypadkiem jakieś pliki systemowe? Jeśli tak to prawdopodobnie miejsca nie przybywa po po skasowaniu nich, jest tworzona ich kopia w System Volume Information (rozwiązanie - usuń punkt przywracania systemu). Natomiast co do braku dostępu do plików to możliwe że nie masz do nich nadanych uprawnień NTFS (co w przypadku plików systemowych nie jest niczym dziwnym). W takim przypadku nadaj sobie uprawnienia do tych plików i będziesz je mógł usunąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2011 Przeczytaj temat "Znikające miejsce na dysku". Sprawdź dysk przy pomocy systemowego skanowania (ze skanowaniem powierzchni). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...