Skocz do zawartości
Rafal95

Notebook do 3500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam laptopa który spełnił by moje wymagania:

*procesor intel i7 (najlepiej 6 rdzeni)

*ram ponad 4 gb (najlepiej 6)

*karta graficzna 1 gb (najlepiej 2)

*15.6"

*matryca najlepiej full hd

*Win 7

*fajnie jakby miał blu-ray usb 3.0

Fajnie jakby cena nie przekraczała 3500zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie byłoby jeszcze gdybyś umiał umieścić temat w odpowiednim dziale, czy to takie trudne? Wbrew pozorom mamy taki poddział o nazwie "co kupić" w dziale laptopy. Poza tym napisz do czego ma być ten laptop.

P.S. Moderatora proszę o przeniesienie tematu do stosownego działu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja powiem, że jakby się dało spełnić twoje wymagania to faktycznie, byłoby fajnie. Ale fajnie nie będzie, bo:

1. nie ma obecnie mobilnych procesorów 6core

2. za dużo chcesz dostać i/lub za mało chcesz wydać

Ciężko będzie ci namierzyć sprzęt, który spełni twoje wymagania w tej cenie. Musisz z czegoś zrezygnować lub znacznie obniżyć wymagania co do procesora/matrycy/bluray. W przeciwnym razie życzę powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spojrzałem na to Lenovo i faktycznie, fajnie się prezentuje pod względem konfigu. Nie rozumiem tylko czemu w specyfikacji podają, że grafika to GT555 skoro parametry ma dokładnie takie jakie GT540 (96 cores, szyna 128bit)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarówno GT540 jak i GT555 są w wersjach DDR3 i DDR5 więc to jeszcze nie jest wyznacznik. Natomiast tylko u Lenovo GT555 ma 96, zamiast 144 cores. Dlatego dziwi mnie oznaczenie tej karty jako GT555, skoro zarówno parametrami jak i wydajnością nie odstaje od GT540.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nawet na stronie nv mozna wyczytac ze gt555 moze miec 96-144 sp oraz szyne 128-192 bit. Pomimo ze rdzen graficzny jest chyba ten sam to jest poprostu wersja oznaczenie w zaleznosci od uzytych pamieci, to tak jak radeon 4850 i 4870. Pomimo wszystko wydaje mi sie ze 96sp ddr5 bedzie wydajniejsze niz 144sp ddr3 128 bit.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi