Rafal95 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Witam Szukam laptopa który spełnił by moje wymagania: *procesor intel i7 (najlepiej 6 rdzeni) *ram ponad 4 gb (najlepiej 6) *karta graficzna 1 gb (najlepiej 2) *15.6" *matryca najlepiej full hd *Win 7 *fajnie jakby miał blu-ray usb 3.0 Fajnie jakby cena nie przekraczała 3500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Fajnie byłoby jeszcze gdybyś umiał umieścić temat w odpowiednim dziale, czy to takie trudne? Wbrew pozorom mamy taki poddział o nazwie "co kupić" w dziale laptopy. Poza tym napisz do czego ma być ten laptop. P.S. Moderatora proszę o przeniesienie tematu do stosownego działu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2011 Dlaczego akurat laptop, a nie stacjonarka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal95 Opublikowano 9 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2011 Laptop bo będę jeździł na obozy informatyczne. Potrzebny dędzie on do programowania obsługi internetu i czasem grania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 A ja powiem, że jakby się dało spełnić twoje wymagania to faktycznie, byłoby fajnie. Ale fajnie nie będzie, bo: 1. nie ma obecnie mobilnych procesorów 6core 2. za dużo chcesz dostać i/lub za mało chcesz wydać Ciężko będzie ci namierzyć sprzęt, który spełni twoje wymagania w tej cenie. Musisz z czegoś zrezygnować lub znacznie obniżyć wymagania co do procesora/matrycy/bluray. W przeciwnym razie życzę powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 hit ostatniego czasu, sam go kupilem: lenovo y570 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 Spojrzałem na to Lenovo i faktycznie, fajnie się prezentuje pod względem konfigu. Nie rozumiem tylko czemu w specyfikacji podają, że grafika to GT555 skoro parametry ma dokładnie takie jakie GT540 (96 cores, szyna 128bit)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 gt540 ma ddr3 a ten gt555 ma ddr5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 Zarówno GT540 jak i GT555 są w wersjach DDR3 i DDR5 więc to jeszcze nie jest wyznacznik. Natomiast tylko u Lenovo GT555 ma 96, zamiast 144 cores. Dlatego dziwi mnie oznaczenie tej karty jako GT555, skoro zarówno parametrami jak i wydajnością nie odstaje od GT540. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2011 nawet na stronie nv mozna wyczytac ze gt555 moze miec 96-144 sp oraz szyne 128-192 bit. Pomimo ze rdzen graficzny jest chyba ten sam to jest poprostu wersja oznaczenie w zaleznosci od uzytych pamieci, to tak jak radeon 4850 i 4870. Pomimo wszystko wydaje mi sie ze 96sp ddr5 bedzie wydajniejsze niz 144sp ddr3 128 bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...