Skocz do zawartości
wowo

Zestaw Domowe Media Center

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam zamiar zlożyć sobie kompa do domowego użytku ,zaznaczam na początku że nie gramy w gry(no czasami jakiś symulator,Sims,jakieś tam online flasch) :rolleyes: Muszę mieć możliwość oglądania z niego 3D na

TV LG 3D :rolleyes:

Ze starego kompa zostawiam nagrywarke DVD-IDE i Dysk HDD-SATA.

Wymyśliłem sobie taki zestaw:

Płyta główna MSI 880GM-E41 AMD 880G Socket AM3 248,00

Zasilacz Tacens RADIX IV - 450W - 80+ BRONZE 144,00

Procesor AMD Athlon II X2 250 3.0GHz (ADX250OCGMBOX) BOX 235,00

Pamięć Patriot PSD32G13332 2x2G 104,00

Obudowa I-BOX ORION 910B BEZ ZASILACZA PRESCOT 102,00

RAZEM 860zl

Za około rok dokupię jakaś grafikę typu GF GTS450 i zmienię procka

Mój dylemat na dziś to czy dobrze dobrłem wszystkie podzespoły czyli czy te stare z nowymi będą działały :huh:

Edytowane przez wowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Feee :D HTPC w Iboxie? Ogólnie mało w tym sensu.. Co do 3D to polecam zapoznać się z AMD HD3D, a ogółem to chyba nie potrzeba żadnego GTS'a 450 do tego.

Proponuję zakup Athlona II x3, bo daje duży wzrost wydajności względem x2 a cenowo to 20-30 zł? Ram 4GB w jednej kości zwykle 70-80 zł, a obudowę proponuje jakąś z zasilaczem i dedykowaną HTPC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znaczy że ta płyta nie obsłuży 3D :unsure:

http://pl.msi.com/product/mb/880GM-E41.html#/?div=Overview

HDMI v1.3

HDMI (High-Definition Multimedia Interface) jest to w pełni cyfrowy interfejs audio/wideo nowej generacji, który może przesyłać 1080p wysokiej jakości wideo i nawet 8-kanałowy dźwięk jak np. Dolby Digital czy DTS przy użyciu zaledwie jednego złącza. Dzięki certyfikatowi HDMI 1.3, masz pewność, że niniejszy produkt dostarcza najwyższej jakości dźwięk i obraz, a także wspiera mechanizm HDCP dla Blu-ray

Edytowane przez wowo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi