KAZ Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 mam konfig jak w podpisie i nie wiem czy powinienem ustawić w biosie 2-bank czy 4-bank a ponadto czy ja moge na mojej płycie ustawić pamięci w dualu czy nie a jesli tak to jak się to robi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ustaw na 4-bank, bedzie najwydajniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 4Bank is the best way of performance :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 moze mi ktos wyjasnic co to tak naprawde robi??? bo jakos nie dogrzebalem sie do opisu :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 ukrywa (dla procesora) niektóre cykle pracy pamięci niezbędne dla jej działania ale powodujące opóźnienia odczytu danych. lepiej wykorzystuje pamięć, tyle powinno wystarczyć. zysk jest spory, ok 2-3 %. zró test pamięci z i bez interleave. ustawia się najwyższą wartość jaka jest dostępna, czyli 4. nie obniża to stabilności kompa, uprzedzając takie pytanie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 dzieki to wystarczajaca odpowiedz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 ustawia się najwyższą wartość jaka jest dostępna, czyli 4. nie obniża to stabilności kompa, uprzedzając takie pytanie :)nie moge sie z tym zgodzic pamiec musi obslugiwac dany tryb na wczesniejszej kosci Samsunga po ustawieniu 4-way mialem czeste zwiechy systemu ,a win2k wywalal blad pamieci moglem dzialac jedynie na 2-way zdania sa podzielone ,ale Samsung byl jednostronny teraz mam Elixira dwustronnego i chodzi na 4-way chodzi zapewne o wewnetrzna organizacje pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 no coz ja mam 1 stronnego kingstona 333 - zobaczymy jako pojdzie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...