Skocz do zawartości
arak

Chłodzenie procesora - pomoc w wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze chłodzenia na procesorze E7600 Core2Duo 3,06

Jest on założony dopiero parę dni wraz z box-owym chłodzeniem.

Jednak patrząc troszkę w przyszłość to będę chciał go trochę podrasować.I przydałoby się troszkę lepsze chłodzenie.Z tych dwóch modeli,który byście polecili:

- Cooler Master RR-H101-30PK-RU Hyper 101 Universal PWM wentylator CPU - Chłodzenie powietrzem - Cooler Master RR-H101-30PK-RU Hyper 101 Universal PWM wentylator CPU cena od 51.80zł

lub

- Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 wentylator CPU - Chłodzenie powietrzem - Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 wentylator CPU cena od 72.39zł

Chciałbym Was prosić o jeszcze jedną sprawę.Znalazłem także u siebie wentylator do obudowy 70x70. W obudowie mam miejsce na zamontowanie takiego właśnie takiego wiatraka.Są dwa miejsca na ścianie bocznej oraz z tyłu pod zasilaczem.Które miejsce będzie właściwszym wyborem.

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten drugi na Pentium D 945 3,4GHz, podkręcałem na napięciu 1.5 bodajże do 3,8GHz ( głównie w celu testu chłodzenia/płyty ) i tempy nie przekraczały 60 stopni w stresie OCCT, jednak wentyl głośnością dawał się we znaki.

Jak szukasz chłodzenia do ~100zł zainteresuj się może Xigmatekiem Gaią albo tańszą, nieco słabszą Loki.

Edytowane przez pawel054

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie.

Chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze chłodzenia na procesorze E7600 Core2Duo 3,06

Jest on założony dopiero parę dni wraz z box-owym chłodzeniem.

Jednak patrząc troszkę w przyszłość to będę chciał go trochę podrasować.I przydałoby się troszkę lepsze chłodzenie.Z tych dwóch modeli,który byście polecili:

- Cooler Master RR-H101-30PK-RU Hyper 101 Universal PWM wentylator CPU - Chłodzenie powietrzem - Cooler Master RR-H101-30PK-RU Hyper 101 Universal PWM wentylator CPU cena od 51.80zł

lub

- Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 wentylator CPU - Chłodzenie powietrzem - Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 wentylator CPU cena od 72.39zł

Jeśli tylko masz odpowiednio szeroką obudowę to lepiej zainteresuj się SilentiumPC Fera lub Freezer 13 ;)

Chciałbym Was prosić o jeszcze jedną sprawę.Znalazłem także u siebie wentylator do obudowy 70x70.

Na przykład SilentiumPC Zephyr 70 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym Was prosić o jeszcze jedną sprawę.Znalazłem także u siebie wentylator do obudowy 70x70. W obudowie mam miejsce na zamontowanie takiego właśnie takiego wiatraka.Są dwa miejsca na ścianie bocznej oraz z tyłu pod zasilaczem.Które miejsce będzie właściwszym wyborem.

Z góry dzięki.

Na przykład SilentiumPC Zephyr 70 :)

COOLINGpl, nie spamuj, arak napisał, że ma wentylator 70x70, ma dwa miejsca i pyta gdzie ma go zamontować. Nie pyta jaki wentylator 70x70 ma kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi