Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2011 Set to deliver a brand new dive-in-and-drive rush of speed, style and destruction, we're proud to introduce DiRT Showdown, an action packed extension of the award-winning DiRT series, that will debut May 2012 for the Xbox 360, PS3, and PC. In DiRT Showdown, players will jump into a new world of competitive and combative racing, boosting, tricking and smashing their way to 'Showdown' finals on a chaotic tour of motorised mayhem. "DiRT Showdown is not the sequel to the authentic rally-centric DiRT 3, but a brand new experience from the DiRT team," said Julian Widdows, VP, development. "We're building on Codemasters Racing Studio's world-class strengths in track design, graphics, AI, damage and online to create a new theatre of racing with the emphasis on accessibility and fun from race one." "There are three broad categories to DiRT Showdown's action-sport racing. Players will use nitrous to blast past rivals and negotiate courses filled with ramps, multiple routes and obstacles in full-contact Racing events. Gaming's most advanced damage engine is unleashed in Demolition Derby themed events where players smash and crash their way to victory in bone-jarring style. Finally, in Hoonigan events, gamers will send fans wild in huge stunt parks where accessible new controls offer every player the chance to become a freestyle driving hero. From San Francisco to Miami and London to Tokyo, players will dominate their rivals and wow the crowds. Pyrotechnics, lasers and thousands of fans give each venue a sports entertainment atmosphere, becoming the perfect stage for players to perform. Over 50 different events across four championships will challenge gamers in a variety of conditions -- sun, snow and rain -- through the day and under the floodlights at night. DiRT Showdown will feature an exciting new line up of off-road machines. Ken Block's all new Gymkhana FOUR H.F.H.V. Ford Fiesta debuts alongside an eclectic mix of vehicles across a range of classes. From saloons and muscle cars to pick-up-trucks, hearses and vans, players have a wide selection of custom cars to trick, race and destroy. DiRT Showdown will be Codemasters' most connected game ever -- split-screen multiplayer, eight-player online racing, on and off-line quick-fire party games and YouTube integration all come as standard. Players will also be able to issue 'Showdown Challenges' to compete with friends whether they are online or not. Powered by the award-winning EGO Game Technology Platform, DiRT Showdown will be uncaged May 2012 for the Xbox 360, PS3 and PC. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=k7kqc69nVv0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Wow, tyle filmików się pojawiło w ostatnich miesiącach, a tu nic. Ta gra nikogo? Na klocku jest demo, dziś powinno być na Steamie. Dla mnie rewelka. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=4aYChi3dV3E DiRT Showdown - Demo impressions and RaceNet Wystartowała także ich stronka RaceNet, czyli coś typu Social Club czy Battlelog. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2012 Nowa wersja Destruction Derby ? Takie mam skojarzenia po obejrzeniu gameplaya z dema . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujakashi Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Zainstalowalem demo i nie ukrywam ze jest to jedyna gra ze slowem DIRT na ktora nie czekam. Wyciagneli z Dirt3 wszystko co najgorsze - czyli te cale skoki, rozwalki bez jakiejkolwiek fizyki, cukierkowe obrazki, fajerwerki itd :) Grafika ta sama (moze przy premierze Dirt2 robila robote, ale nie teraz i nie z kolejnym tytulem, no chyba ze ktos idzie w slady Call Of Duty i wydaje tytul by zarobic na gimnazjalistach). Auta jakies tragicznie smieszne, sterowanie porazka (zero przyjemnosci z uzytkowania kierownicy), mam wrazenie ze to tytul pod pada i nastoletnich konsolowcow. Dzwiek beznadziejny (silnika nie slychac, boost jakbym wlaczyl pranie - ogolnie mega kicz i tandeta). Przejechalem 3 wyscigi i nie wyobrazama sobie tego gniota sciagac, a co dopiero kupic. Nie polecam i nie dziwie sie ze temat w ogole nie poruszany. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Ja nie zamierzam nawet dema ściągać. Była z tego kiedyś taka fajna gra o rajdach, fakt nie była może nie wiadomo jak dobra, ale mi się całkiem przyjemnie grało. Swoją drogą robią teraz coś o rajdach czy susza w tym temacie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Ta gra to jest właśnie krok w waszą stronę. DiRT został rozdzielony na dwie gry, Showdown to typowa arcade-ówka w amerykańskiej otoczce, DiRT 4 będzie się skupiał na faktycznym ściganiu (rajdy, raid, rallycross). Mnie nie dziwi, że praktycznie cała polska hejtuje tą grę. Z jakiegoś powodu strasznie czegoś takiego nie lubimy. Dziwi mnie tylko że ludzie właśnie grali w coś takiego jak Destruction Derby czy FlatOut, ale DiRT Showdown jest zły bo nie jest to gra rajdowa. Mam wrażenie że ludzie już zapomnieli co do arcade-owy gry mające dawać masę zabawy. Wszystko ma być symulacyjne, realistycznie i Bóg wie jeszcze jakie. Co do grafiki, to chyba logiczne że jest taka sama. Co więcej można wyciągnąć z konsol? Ciężko znaleźć ładniejszą ścigałke. Są takie wyglądajace naturalniej i realistyczniej, ale nie o to tutaj chodzi. Po zagranicznych forach, filmikach itd widać że gra odniesie duży sukces, i wbrew waszym opiniom nie tylko u gimbusów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujakashi Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Mam tylko nadzieje, ze to cudowne rozdzielenie tytulow o ktorym piszesz nie skonczy sie tak ze beda wydawac na zmiane grid, dirt i ten gniot, bo juz i tak wystarczajaco trzeba dlugo czekac na cos nowego a nie odgrzewany kotlet typu masowe DLC do DIRTA - wychwalany niemal jako osobny tytul. Swoja droga chyba nie grales w demo, bo to nie daje zadnej zabawy - trasa mega krotka, rywale tragiczni i poprostu nie ma kompletnie szans by sie w to cudo zaangazowac- jak to ma byc demo reklamujace tytul, to naprawde nie chce widziec niczego z pod tego szyldu wiecej... To co pisza na zagranicznych forach mnie nie obchodzi, bo sa i tacy co w football graja rekoma,a to ze konsole nie uciagna lepszej grafy to tez dla mnie zaden argument- niech okroja grafike na konsole, a nie PC. Chcesz byc najlepszy, wzoruj sie na najlepszych, a nie tlumacz ze przeciez sa gorsi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 (edytowane) No to widzisz, ich raczej mało obchodzi jak jakieś polaczki nie kupią tej gry. Reszta świata kupi, i to się dla nich liczy. Co oznacza rywale tragiczni? Jak dla mnie są właśnie świetni. Wpieprzają się we wszystkich, non stop są kraksy, czyli to co ma być w tej grze. Zagraj sobie w multi, tam ta gra błyszczy. Albo i zresztą nie graj. Gra jest taka, jak się jest do niej nastawionym. Jak od kopa się chce hejtować, to co by tam nie było to będzie źle. Mam nadzieję, że sporo polskich gimbusów kupi tą grę, i będzie z kim pograć po sieci, bo gimbusy chociaż wiedzą jak się bawić. To w sumie jak z CoD-em. Tyle ludzi hejtuje za taką samą grafikę i bezmyślną rozgrywkę, a w praktyce gra ma gigantyczną rzeszę fanów i sie sprzedaje rewelacyjnie. Mnie ona nie kręci, ale innych tak, wiec niech się bawią, skoro wiedzą jak. A co chciałbyś nowego od Codemasters? GRID to następca ToCA, DiRT to następca Rally, doszła F1. Była FUEL, która raczej była klapą, a i ich shootery sukcesu nie zaliczyły. Robią to co się sprawdziło, i na tym się skupią. Edytowane 3 Maja 2012 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Ja bardzo lubię Destruction Derby czy FlatOut'a, ale narzekam na nowego DiRT'a, bo po prostu chciałbym sobie pograć w jakieś nowe dobre rajdy, a nie chce mi się znowu w CMR2 grać, bo tylko to mam w domu. Kto wie, może się jeszcze do tego przekonam, ale na razie nie mam ochoty ściągać nawet dema tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 O proszę bardzo. Właśnie podałeś świetne wyjaśnienie. Narzekanie na DiRT-a, bo się oczekuje od niej rajdów. To nie jest Rally, to jest DiRT. Już pierwsza część odeszła drastycznie od rajdów, i każda kolejna robi to jeszcze bardziej. Ludziom się to nie podobało, to rozdzielili serię na dwie. Jak się okazuje też jest źle, bo rajdy nie są pierwsze. Chcesz rajdów, graj w WRC. Trójka ponoć ma być zupełnie inną grą od poprzednich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Każda kolejna wersja to coraz większa porażka. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Wiem, że podałem świetne wyjaśnienie, tylko trochę głupie, bo w sumie ta gra tak jak mówisz coraz bardziej odchodziła od rajdów, no ale cóż jedyny nie jestem co tak uważa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 W demko pewnie zagram w weekend, ale mam pytanie do już grających. Jak się ma model zniszczeń do Flatout:UT albo do starego Insane (1nsane)? Bo na filmikach wygląda na gorszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 3 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2012 Zniszczenia są takie jak były do tej pory w DiRT-ach i GRIDzie. Nie można totalnie zmasakrować auta. ale dużo części odpada i się wygina. Są też mechaniczne uszkodzenia, auto jedzie wolniej, nie skręca itp, czego dodatkowo chyba nie da się wyłączyć. Co jest istotne to że zniszczeń jest multum, w sensie że sią co chwile samochody zderzają itd. Skumulowanie tego daje dobry rezultat. Ja jedyne na co mogę narzekać, to optymalizacja wersji PC. DiRT 2 i 3 chodza u mnie świetnie, ponad 30 FPS na High z AAx4, a mam tylko dwa rdzenie i HD 6570, czyli grafa bez porównania mocniejsza od konsol. W Showdown w singlu mam spadki poniżej 30 FPS na medium z AAx4 w 720p, w multi nieważne czy ultra low czy medium to jest 20-25 FPS i bardzo mały komfort z gry. Tutaj na pewno procek spowalnia. Tak więc dla mnie wersja konsolowa na początek. Kiedyś kupię wersję pecetową jeśli złożę jakiegoś kompa, do czego jednak mi się nie pali. Wolałbym już next-gena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) http-~~-//www.youtube.com/watch?v=NjfoLoNgh18 Edytowane 12 Maja 2012 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Będzie niezły... szit. A szkoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 http://www.youtube.c...h?v=qveoRp8Vlrs Będzie niezły... szit. A szkoda. Szykuje się zajbista gra. Nie mogę się doczekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Szykuje się zajbista gra. Nie mogę się doczekać. Sadzac po tym temacie tylko ty. Dla mnie niestety kolorowe badziewie, ktore nie bawi, moze bawilo by mnie 15 lat temu, symulator ciagnika by mnie bardziej wciagnal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 No cóż, czasem tak bywa że nikomu się nie podoba. Ja się cieszę, że wreszcie jakaś fajna gra arcade. Jak dla mnie jest straszny zastój w tym gatunku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 Zastój? Co chwila jakieś ciach!o wychodzi. Poleci ktoś coś w klimatach Richard Burns Rally? Albo coś równie dopracowane niekoniecznie rally? Skończyłem i nie wiadomo w co grać. Shift trochę nudzi i jest denerwujący czasem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2012 A czemu pytasz o takie gry w tym temacie? A zastój jest, bo jak napisałeś same ciach!a wychodzą. Może aż tak bym ich nie określił, ale same gry w które mi sie nie chce grać - Split/Second, NFS-y, Ridge Racer. Wszystko byle jakie. Ale w końcu będzie fajna gra. Powinna styknąć do czasu Forzy Horizon, no ale to was nie ratuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 DiRT Showdown review | GamesRadar 7/10 Tyres and cars flying everywhere Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 Zastój? Co chwila jakieś <span style='color: red;'>[ciach!]</span>o wychodzi. Poleci ktoś coś w klimatach Richard Burns Rally? Albo coś równie dopracowane niekoniecznie rally? Skończyłem i nie wiadomo w co grać. Shift trochę nudzi i jest denerwujący czasem. Ja polecam colina 2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2012 (edytowane) Ja jakoś zawsze traktowałem serię colin jako takiego zapychacza między ulubionym przezemnie Rally Championship 99, a jego następcą. Czekałem, czekałem i się nie doczekałem kontynuacji więc zostałem przy kolinie. CMR 2.0 wyszedł jakoś równolegle z RC99. Był dobry ale to już nie to samo. Kolejne części też jakoś przeszły koło mnie bez wielkiego entuzjazmu. W momencie gdy zaczęły się Dirt-y dotarło do mnie, że klasyczne gry rajdowe już miały swój czas i w sumie tego czasu nie wykorzystałem. Dirty miały dla mnie jakis taki ciężki klimat, ale mimo wszystko spędziłem nad nimi w sumie chyba więcej czasu niż np. nad colinem 2005. W Dirt 2 brakowało jednak typowo rajdowych tras, z kolei trójka jest całkiem niezła. Gdyby trasy były dłuższe i nie było tych różnych głupich 'zawodów' typu skakanie, czy rozjeżdżanie pudełek to gra warta uwagi. Tak jak tutaj ktoś powiedział: dirty do dirty, rally to rally. Myślę, że to jest nieco inny gatunek. Showdown, właśnie zainstalowałem demko i wyłaczyłem po jednym wyścigu. Myślę, że jest to trochę tak jak z Footballem Amerykańskim i naszą piłką nożną. Tego typu zawody chyba nie leżą w specyfice polaków. Edytowane 24 Maja 2012 przez Włodi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 (edytowane) Jak się ma opcja sieciowa tej gry? Warto to kupić dzieciakowi? Obecnie gra w nfsworld i mu się podoba ale te rozwałki bardzo mu się spodobały Edit: Nie wiem czym kierowaliście się w wypowiedziach krytykujących tą grę. Dla mnie strzał w dziesiątkę. Syn lat 6 jest zachwycony. Nawet ja się trochę porozbijałem ile funu! Ok, jako wyścigi pro to się nie nadaje ale ja wcale nie oczkuję wyścigów pro ma być wesoło i śmiesznie ale nie kiczowato. I tak jest. Jedyne co mogę powiedzieć na minus, to zbyt mała odczuwalna waga pojazdów przez co wydają się jak by kartonowe pudła a nie stalowe często ciężkie bryki. Edit: Kolejny minus. Dzieciak oczekiwał większej swobody w konstruowaniu samochodów. Faktycznie bardzo sztywny system. Samochody tylko do wyboru, nic własnego nie można zbudować. Edytowane 22 Listopada 2012 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...