THORGAL Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Chce kupic takiego Maxtora 80 GB i zatanawiam sie czy moze jednak WDC...do tej pory mialem Seagate z 512 cashu na ATA 66... Wiem zeby uwazac na partie z Chin i tu WDC ma przewage..ale moze Maxtor bo ATA 133...? A jak chodzi ta Barracuda VII ? THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 ATA 133 - nie da Ci NIC 8MB - da przyspieszenie (zwłaszcza przy niewielkich plikach) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 powiem tak daje naprawde niezłego buda byłem w szkou jak zaczełem używać tego hdd jest naprawde szybki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Wiec na co postawic ? 150 zeta wezme za Seagate i Samsunga po 20 GB i kupie 80 GB cos ? Wyjdzie 50 zl za 40 GB :) tylko od kogo wziac te 80 GB ? Pomalu przekonuje mnie WDC chociaz od 4 lat nie mialem juz takiego dysku...kiedys strasznie warczaly... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 powiem tak daje naprawde niez?ego buda by?em w szkou jak zacze?em uz˙ywac´ tego hdd jest naprawde szybkiRozumiem ze WDC ...a co miales wczesniej ze byla taka roznica ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 nowe dyski z 8mb cache sama konstrukcja wymiataja .. przychodzi do mnie kolega z maxtroem na 8mb cache ja mam odpowiedni WD jak w podpwisie i mimo ze podlaczma jego dysk na szmate ata 33 to filmik 700 mb leci jakies 35 sekund .. transfer na dysku kolo 50mb/sek ja tam ejstem zadowolony cicho szybko sprawnie .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Chce kupic takiego Maxtora 80 GB i zatanawiam sie czy moze jednak WDC...do tej pory mialem Seagate z 512 cashu na ATA 66... Wiem zeby uwazac na partie z Chin i tu WDC ma przewage..ale moze Maxtor bo ATA 133...? A jak chodzi ta Barracuda VII ? THX Też się zastanawiam nad kupnem HDD (80GB) ale jest parę ale : WD - świszczą - znam kilka osób które przesiadły się z WD (nowe 80/120GB) ze względu na świszczenie ... Maxtor - ostatnio paru osobom padły 40 i 80 (stukanie ...) Segate - hmm wydajność ciut niższa, dosyć cichy ... Chyba poczekam jeszcze z miesiąc i kupię na SATA ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 nie kupuj WDC, są głłośne i w cale nie najszybsze. lepiej maxtora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 nie kupuj WDC, są głłośne i w cale nie najszybsze. lepiej maxtora. miałes?? wydaje mi sie że nie to po co zabierasz głos? bo słyszałes od kogos itp?? ja mam dwa takie wdc z 8kaszy i uwazam ze nie ma w tej chwili lepszych hdd (przed zakupem drugiego miałem w domu na testach baraka 7 i maxtora z 8mb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 nie kupuj WDC, są głłośne i w cale nie najszybsze. lepiej maxtora. miałes?? wydaje mi sie że nie to po co zabierasz głos? bo słyszałes od kogos itp?? ja mam dwa takie wdc z 8kaszy i uwazam ze nie ma w tej chwili lepszych hdd (przed zakupem drugiego miałem w domu na testach baraka 7 i maxtora z 8mb) Długo je masz ?? One (WD) zaczynają świszczeć po jakimś czasie (kilkanaście dni +). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 1 -ponad rok -drugi od jakis 2 tygodni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Maxtor - ostatnio paru osobom padły 40 i 80 (stukanie ...) Wiem co o tym :) na poczatku zacza stukac, a potem juz tylko stukal :))) Teraz mam WDC i rewelka, polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Długo je masz ?? One (WD) zaczynają świszczeć po jakimś czasie (kilkanaście dni +).mam swojego 3 miechy .. cisza idealna ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Kupilem wlasnie WD 800JB i swist doprowadzal mnie do szalu ze po 2 dniach go sprzedalem i kupile sobie Barracude V. Moze i dziala nieco wolniej ale przynajmniej jest cichutka. Szkoda tylko gwarancji ale trudno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 1 -ponad rok -drugi od jakis 2 tygodni Ja mam jednego WD 80GB od września, drugiego od 1,5 miesiąca u siostrzeńca i żadnego świstu. może ostatnio jekieś wadliwe się pojawiły... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 moze wd niesa najcichsze ale bez przesady niesa az tak glosnie zeby niemozna bylo przy nich wytrzymac :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin77 Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 maxtor od 3 miesięcy i narazie problemy znikome :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Wrzucił by ktoś jakieś linki do testów ktore rozwiały by wszelkie wątpliwosci ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Nie wiem czy wadliwe w sumie chyba nie. Na stronce producenta : http://www.wdc.com/en/products/products.as...iveID=32&Lang=1 odnosnie dysku WD 800JB podaja glosnosc na poziomie 35 dBA Seagate natomiast podaje halas 25 dBA : http://www.seagate.com/cda/products/discsa...085,559,00.html Niektrym moze przeszkadzac innym nie - rzecz gustu. Mnie akurat przeszkadzalo, poza tym co to za przyjemnosc jesli dysk staje sie najglosniejszym elementem kompa. Tak btw: Zalman ZM80A-HP na grafike to niezla sprawa ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Prawda jest taka że obecnie nie ma złych dysków a różnice między konkretnymi modelami jest nie wielka. WDC jest najszybszy ale i najgłośniejszy barka jest wolniejsz ale za to absolutnie cicha (BIV kupiłem praktycznie jak wyszly i do dziś jej nie słysze wogóle). Prawa jest taka że im dysk szybszy tym głośniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Osobiscie zawsze mialem Maxtora. Zaglosowalem na WD ze wzgledu na to ze sa szybsze niz Maxtory plus maja 3 lata gwarancji a Maxtory to jedynie rok. Jesli chodzi o ATA133 to daje ci to tylko lepsze wyniki w RAID. Ja bym bral ATA100 WD. Jesli chodzi o SATA to z pewnoscia nowego MAXTORa. Wymiata wszystko co popadnie. Niesamowicie szybki HD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 Miałem Barracude miałem Maxtora ale WD jest z nich najszybszy, poprostu wymiata tak że brak słów.... Co do hałasu to nie wiem ale nic a nic nie słychać nie ma żadnych stuknięć ani innych przypadłości czy udziwnień 8) :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 13 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2003 ooo a ja wszystkie dyskie jakie posiadam i posiadalem osobiscie sa innych firm: Fujitsu,Samsung,IBM nastepny dysk bedzie Samsunga w ankiecie zaznaczylem WD,poniewaz ma najwieksze doswiadczenie z dyskami 8mb cache i ma 3 lata gwarancji mi osobiscie juz halas przeszkadza,dlatego moim faworytem jest Samsung (cena,cisza,3 lata gwarancji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 ee tam halas - halas to wydaje wentyl na 80mm@7V ;) moje WDC jest od niego cichsze (zadnych swistow itp itd) wiek - kilka miechow. a pozatym predkosc predkoscia ale porownalem go z baraka VII 80gb ktora zakladalem do kompa mojej bylej i stwierdzam ze jest wydajniejszy - szczegolnie dobrze sie psrawowal przy kopiowaniu wielowatkowym - czyli np zapuszczamy sobie lokalny server ftp i dosiada sie nam 10 userow i kkazdy wywlecze po 1000kB/s u mnei wydajniejsze bylo WDC- kazdy po okolo 1000-1200KB/s tymczasem baraka wycignella 800-1000 - niby niewielka roznica ale jednak a co do glosnosci to roznica tym razem niewielka. ogoleni duuuzy plus dla WDC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 ja stawiam na maxtora. są szybkie i troszke głośne (przy odczycie) mają krótką gwarancje, ale WDC są po prostu kruche!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 14 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2003 jakie???? hehdobrze ze nie widzisz co robilem z moim hdd :) jezdi ze mna samochodem, autobusem i tramwajami i jakos nic mu nie jest :) no chyba ze ktos chce rzucac napedem :) no to na to nie ma bata :) :twisted: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 15 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2003 Kupilem Caviara 80GB z 8MB cash 380 zl bo z fucktura, bez dalbym 365 zl na gieldzie w Warszawie. (3 lata gwarancji) :P THX za pomoc w wyborze :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...