zaraza.b Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Witam zamierzam kupić kartę muzyczna DO 150zł czy jest coś sensownego w tej cenie płyta główna ASUS M4A87TD EVO głośniki Genius SP-HF 1800A A karta bardziej do słuchania muzyki a na 2 miejscu gry. I czy odczuje dużą różnice miedzy płyty Integrze a karta zakupiona... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2012 Z nowych to Asus Xonar DG . Z używek CL Audigy 2 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar1125 Opublikowano 7 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2012 Przepraszam, za odkop, ale nie chciałem tworzyć dodatkowych tematów. Czy ww. propozycje będą lepsze/gorsze/tej samej jakości co stary poczciwy SB Live! którego posiadam? Wypadałoby odświeżyć sprzęt pod tym względem a nie chcę karty słabszej od tej którą posiadam. Wykorzystanie - słuchanie mp3 na przyzwoitych głośnikach 2.0 oraz czasami gry, ale w grach nie wymagam idealnego dźwięku - większe wymagania mam co do muzyki. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voluu Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 SB Live! z tego co wiem do karty kodekowe. Xonar DG posiada procesor dźwięku, a co za tym idzie lepszą jakość na wyjściu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 (edytowane) Przepraszam, za odkop, ale nie chciałem tworzyć dodatkowych tematów. Czy ww. propozycje będą lepsze/gorsze/tej samej jakości co stary poczciwy SB Live! którego posiadam? Wypadałoby odświeżyć sprzęt pod tym względem a nie chcę karty słabszej od tej którą posiadam. Wykorzystanie - słuchanie mp3 na przyzwoitych głośnikach 2.0 oraz czasami gry, ale w grach nie wymagam idealnego dźwięku - większe wymagania mam co do muzyki. Z góry dzięki za odpowiedź. Dzisiejsze integry pokroju Realtek ALC892 oferują jakość raczej nie gorszą niż SB Live!. Pomiary które zrobiłem: ... weź pod uwagę że pomiary te są ograniczone jakością ADC Realteka ... gdybym miał dobrą kartę referencyjną, to obawiam się że SB Live! przegrał by na czysto. A co do brzmienia subiektywnego ... moim zdaniem do takich budżetowych kolumn jak np. Genius 1800 nie warto kupować czegos lepszego niz przyzwoita integra. Edytowane 10 Lutego 2012 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 10 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2012 A czy alc883 moze wypasc lepiej pod wzgledem jakosci dzwieku w stereo (analog) vs audigy 2 value? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg173 Opublikowano 2 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2012 Proponuję Dr. DAC Nano firmy Audiotrak. Ona daje najwyższą jakość dźwięku stereo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...