Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Zastanawiam się ostatnio nad kupnem pada. Co sądzicie o logitechu F510? Zamierzam na nim głównie grać w wyścigi typu Grid, NFS, CM Dirt, Fife itp.

Myślałem też nad logitech rumble pad 2 którego kiedyś pożyczyłem od kolegi. Niestety niewygodnie grało się na nim w fife ze względu na kwadratowe otwory na "grzybki". Oczywiście czekam też na inne propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno temu używałem pada takiego jaki miał PS2. Jakiś rok temu przesiadłem się na pad XBOX. Mój wniosek jest taki: Pad do XBOXa, potem długo długo nic.

Zalety - gałki lepiej umiejscowione i łatwiej nimi się operuje niż w padzie do PS; działają po okręgu, a nie kwadracie jak w PS; dwa tylne guziki (L2 i R2) działają jako analogi - NAJLEPSZA rzecz jaka mogła powstać do wyścigów (poza kierą oczywiście), wiele gier dla Windows ma ustawienia pod niego w standardzie; wygodny.

Wady - dla mnie brak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

introvert - wszystkie cechy, jakie tu wymieniłeś, posiada również nowy pad od PS, jak i jego naśladowcy (gałki działające "po okręgu", spusty L2 i R2). Fakt, że pad od Xklocka jest lepszy, dlatego też poleciłem Razera - bo stawiam go jeszcze wyżej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logitech ChiilStream. Posiadam go od paru dobrych lat i uważam, że jest zdecydowanie godny polecenia.

Kopia pada z X-Kloca, tyle że zamiast (jak dla mnie) bezużytecznych wibracji ma całkiem fajny system wentylacji dłoni (to działa!).

A ogólnie pad X-Boksowy (lub jego klon) to według mnie obecnie mus. Wszystkie gry będące portami (multiplatformowe) są portami z X-Boxa. Mam też Logitecha będącego kopią pada z PS2 i obecnie używam go tylko do gier z poprzedniej epoki (gdy wszystkie porty na PC były robione z PS2).

Edytowane przez ivanov

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi