slawek4129 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Witam, Mam do Was pytanie - prośbę o pomoc, a mianowicie: --> Laptop: HP Compaq 6715b --> SO: Windows 7 Ultimate 32bit Problem: Wiadomo lub nie - sterowniki do laptopa nie są dodawane - należy się w nie samemu zaopatrzyć - tak też zrobiłem, ze strony producenta, pod Windows 7 Ultimate 32 bit - i wszystko zainstalowałem. Ale pojawiły się 2 problemy: 1) Na początku przy kilku restartach - działał mi czytnik linii papilarnych - teraz, przesuwając palcem - 0 reakcji 2) Przycisk od WLAN/Bluetooth - działa, ponieważ drugi komponent uruchamia się bezproblemowo (Bluetooth), gorzej z tym drugim - Wi-Fi - w ogóle nie ma "odzewu", a w menedżerze jest napisane: "Urządzenie zostało wyłączone w menedżerze urządzeń" - wszedłem tam i: a) Jesli od Wi-FI jest "Broadcom NetXrteme" - to jest włączony b) Jeśli nie (a chyba nie) - bo na Windows XP miałem jeszcze coś a'la "802.11g xxxxx" to tego tu w ogóle nie ma - a sterowniki, tak jak napisałem we wstępie" instalowałem od producenta. Dodam że na Xpku (miałem go wcześniej) Wi-Fi działało na zasadzie raz tak, raz nie - a potem (czyli od 2 miesięcy w ogóle) - może raz "załapało" - nie wiem czego to jest wina. W BIOSie LAN/WLAN - są włączone (również Fingerprint). Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź/pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek4129 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Witam, Problem z Liniami Papilarnymi rozwiązany - Odinstalowałem stare i Windows sam pobrał nowe, jednak dalej problem jest z WiFi - nie wykrywa go, ani Windows, ani Menedżer urządzeń - a sterowniki są. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź/pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Hej Problem z siecią bezprzewodową może być spowodowany włączoną w BIOS'ie opcją LAN/WLAN Switching - kiedy jesteś podpięty po kablu WiFi się wyłącza i vice versa. Sprawdź to, jeśli jest włączone to wyłącz. Sterowniki do Wifi możesz ściągnąć stąd http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=pl&cc=pl&prodTypeId=321957&prodSeriesId=3368540&prodNameId=3356624&swEnvOID=4055&swLang=30&mode=2&taskId=135&swItem=ob-78054-1 Ewentualnie sprawdziłbym też styki w karcie, wyjmij, przedmuchaj/wyczyść i włóż kartę ponownie. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Nie chcę cię martwić ale padnięta wi-fi bywa też objawem uwalonego mostka. Reballing lub wymiana do zrobienia i koszta spore. Ale wyklucz najpierw sprawy softwarowe. I spróbuj dorwać wi-fi z innego HP (te pieroństwa potrafią wywalać w biosie error jeśli wstawisz "niekompatybilną" kartę). Jeżeli innej też nie będzie widział nawet na świeżym systemie to masz chipset do robienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek4129 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Witam, Dziękuję za odpowiedzi. Teraz: 1) W BIOSie wyłączyłem LAN i Windows dalej nie wykrywa 2) Zauważyłem (i chyba dotyczy to karty Wifi), że po naciśnięciu Quick Launch Button wyskakuje taki komunikat (kiedy laptop jest podłączony do zasilania, gdy idzie na samej baterii karta sieciowa jest w ogóle niewidoczna): "W celu uzyskania większej wydajności podłącz zasilacz sieciowy o większej mocy". 3) Nie mam niestety WiFi od innego Hp'ka - ale fakt, mostek może (i chyba jest) być uszkodzony. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...