Skocz do zawartości
qbar24

6770 czy 7750?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dylemat mam taki jak w temacie - rozważam wybór karty graficznej do odświeżonego komputera. Budżet to około 400zł, nie chcę wydawać więcej. Wiem, że 6850 można już dostać w dobrych cenach, ale ciągle one przekraczają aktualne możliwości finansowe oraz, jak sądzę, karta ta będzie za mocna dla mojego procka.

Aktualny zestaw:

Intel G630

Gigabyte GA-H61M-D2-B3

Patriot Sector5 VIPER II DDR3 2x2GB 1333mhz 7-7-7-20 Dual

Zasilacz Fortron 400w

Monitor BenQ G2222HDL

Pozostała do wyboru karta graficzna. Na chwilę obecną wybór swój zawęziłem do:

VTX3D Radeon HD6770

oraz

Gigabyte HD7750C

Komputer służyć będzie głównie do multimediów a także grania w aktualne/pojawiające się tytuły, np. Guild Wars 2. Pytanie do Was brzmi - którą z tych kart polecacie, zarówno w odniesieniu do wydajności jak i rozdzielczości monitora? (1920x1080)

Z góry dziękuje za wszelkie rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD7750 odpada, słabizna.

Na pytanie odpowiedziałeś sobie sam. Najkorzystniejsza jest HD6850 w cenie poniżej 500zł. Zaczekaj i kup HD6850 jeśli nie znikną ze sklepów wyparte przez kary serii HD7xxx. Warto dołożyć do HD6850 ze względu na rozdzielczość FullHD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem nadzieję tego uniknąć, ale chyba się nie da... W związku z 6850 mam dwa pytania:

1. Czy G630 nie ograniczy tej karty? (Z zagranicznych forów często przewijający się 'bottleneck' któregoś z podzespołów)

2. Czy Fortron 400w będzie wystarczający do tej karty? Nie chcę zmieniać zasilacza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2.Jaki dokładnie fortron ? jak FSP400-60xxx to powinien dać rade

1. Wiadomo że w niektórych grach "ograniczy" - takie BF3 czy GTA4, ale w przeważającej większości portów z konsoli nie będzie źle.

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi