OdekProLama Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 (edytowane) Witam mam kilka pytań niedługo zmieniam kompa i chciałbym się dowiedzieć 1.2x4gb czy 1x8gb jedni pisza tak jedni icznej :) 2.jak dobierac płyte głowna bo nie ogarniam tego xD Pamięć RAM : PAMIĘĆ GEIL 8GB (1x8GB) 1600MHz Karta Graficzna : GeForce GTX 680 Procesor : Intel Core i5 2500K Zasilacz : OCZ ZS 550W 135 MM i doradzili mi do tego zestawu płyte ASRock P67 Pro3 ASRock Z77 EXTREME4 MSI Z77A-G45 Mam dylemat bo sie nie znam i nie wiem czy wiecej wydac czy mniej :) i czy ten procek bez podrecania wycisnie 100% mocy z karty graficznej ? i ile moge go spokojnie podrecic na boxie prosze o szczegółowe odpowiedzi Edytowane 13 Maja 2012 przez OdekProLama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Poproszę tylko raz o zmianę tematu zanim wytnę i wątek, i ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2012 Według mnie przy 8GB RAM weź 2 x 4GB - będziesz miał Dual Channel, a drugiego 8GB już nigdy nie dołożysz bo nie ma żadnego sensu. Co do płyty głównej - Pro 3 różni się w przypadku Asrocka. P67 jest lepsze, bo ma np. bardziej rozbudowane chłodzenie. Nie bierz jednak SE bo jest okrojona. Lepiej kupić tańszą płytę i zainwestować w chłodzenie do tego 2500K - bo procesor dobrze się kręci. Lepiej nawet niż 3570K. Co do karty graficznej to GTX 680 jest bardzo wydajną kartą, ale jest dość droga - można kupić GTX 670, stracić jakieś 5-7% i zostawić parę stówek w portfelu. Tym bardziej, że od razu są dostępne wersje typu WindForce czyDirectCUII. Odpowiadając na Twoje pytanie - 2500K wystarczy do GTX 680. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...