J.Piotr Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 (edytowane) Witam Chciałbym "polować" na jakiegoś SSD, raczej 120-128GB. Dlatego pytam na co zwracać uwagę, a czego się wystrzegać (najlepiej konkretne modele). Wylicytowałem fajnie myszkę, PCta całego, monitor, to czemu nie SSD? :P Porównań masę, ale jednak te dyski szybko się zmieniają. Widziałem ze 3 polecane modele, ale myślę, że kilka innych w dobrej cenie też by było "znośnych"(w końcu to i tak SSD a nie HDD). Chcę nagrywać video na mojego HDD, a system na SSD. Po drugie, warto teraz czekać bo możliwa jest jakaś znacząca obniżka cen, czy na nic takiego się nie zapowiada? Czytałem http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/ceny_dyskow_ssd_pojda_mocno_w_dol_liderzy_szykuja_obnizki ale po takiej wiadomości http://www.purepc.pl/pamieci_masowe/kryzys_na_rynku_dyskow_twardych_byl_wielkim_klamstwem to już nigdy nic nie wiadomo co oni kombinują z tymi cenami, hehe. Dlatego pytam tych bardziej doświadczonych Edytowane 9 Maja 2012 przez J.Piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 (edytowane) Samsung 830 desktop series , OCZ Vertex 4 z nowym firmware jest chyba najszybszy w swojej klasie pozatym Corsair performance Pro i tyle . Reszta sie nie liczy . dodac nalezy crucial M4 jest jakies 20% tanszy od w/w konkurencji i nieznacznie wolniejszy Edytowane 9 Maja 2012 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Crucial M4, odnośnie nowego OCZ to jestem jak na razie sceptyczny mimo, że jest na Marvellu. Crucial jest sprawdzonym i bardzo dobrym dyskiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Piotr Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Pewnie głupie pytanie, ale zapytam: Dysk Samsung 2.5 SSD 830 Series 128GB Serial ATA3 Laptop Installation Kit (Mz-7PC128N/EU) - Ceneo.pl Czy taki laptop kit można bezproblemowo pod PC'ta podłączyć czy jakaś inna taśma czy coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2012 Można Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Piotr Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Witam Po spaleniu się HD 5850 potrzebuję czegoś o tej wydajności, ew minimalnie gorszej. Im niższa cena tym lepiej, ew używki (ale z gwarancją 1rok+), czy to 5xxx czy 7xxx czy 6xxx czy Nvidiaa -> wsio rybka. CPU : i5 750@3.2 2x2gb DDR3 GPU : wpisac PSU : corsair hx520w mb : p55a-ud5 ew. może coś się wyciśnie z tego i5, chłodzenie to AC freezer 7 pro rev 2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 HD6850 - wydajność minimalnie gorsza od HD5850 - cena od 485zł HD6870 - wydajność minimalnie lepsza od HD5850 - cena od 600zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Z nówek możesz się rozejrzeć na HD6850, kilka % słabszy od HD5850: ASUS HD6850 1GB DC • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław Ewentualnie kolejne kilka % słabszy (ale za to mniej prądożerny i lepiej kręcący się) HD7770: http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-ghz-edition-hd7770-1gb-11201-00-20g-453029/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Piotr Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Patrząc na wykresy interesujących mnie gier, akurat 6850 nie daje rady. Coś trochę mocniejszego? Alternatywy 6870? Przeglądam allegro, będę się czaił na okazje, więc nawet nieco silniejsze modele wchodzą w grę, o ile CPU i PSU utrzymają, dlatego pytam Was :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Alternatywą Nvidii dla HD6870 jest GTX 560. Niby dobrze się kręci, ale na referencyjnych taktowaniach jest zwykle kilka % słabszy od HD6870, żre też więcej prądu. Dalej jest GTX 560 Ti, ale jeśli jest taka możliwość, warto dołożyć do HD7850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Piotr Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 (edytowane) Wiedźmin 2: Zabójcy Królów :: PCLab.pl uzywam tego porównania kart, ale 7850 tam nie ma niestety. Ile % różnicy 5850/6870 vs 7850? cpu uciągnie, czy OC na 3.6+? Edytowane 25 Maja 2012 przez J.Piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 Albo zrozumiesz pewne zasady MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne albo to forum cię opuści. Na przemyślenie czas 72h. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 AMD Radeon HD 7850 & HD 7870 2 GB Review | techPowerUp Procesor powinien sobie poradzić, aczkolwiek dodatkowe OC w okolice 3,5GHz na pewno nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...