Skocz do zawartości
tHuNaR

Nowosci na bloki.republika.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Co do cen to one tak naprawde nie wzrosły bardzo. Poprzedni blok wiercony 20 kanałow kosztował 65zł teraz 24 kanałowy kosztuje 69 zł czyli złotówka za każdy dodatkowy kanał w tym 36 kanałowym 79 zl wychodzi nawet mniej niż złotówka za dodatkowy kanał . Pozatym bloki zdrożały (i to jest najważniejsze) bo poprawiła ( i ciągle poprawia sie) ich jakość !!! ( a to niestety zwiększa wydatnie koszt produkcji)

PROMOCJE OCZYWIŚCIE PRZEWIDUJEMY PIERWSZE NA PRZEŁOMIE LIPCA I SIERPNIA (MOŻE WCZESNIEJ). Prowadzimy też sprzedaż bloków przez allegro i wtedy można zakpuić je troszeczke taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uprzejmie informuje wszystkich że w związku z probelmami w łączeniu się z naszą stroną główną została uruchomiona nowa strona. Strona ta jest tymczasowa i zawiera aktualną ofertę i ceny.

Przepraszamy wszystkich za kłopoty związane z (krótką mam nadzieje) awarią konta.

STRONA TYMCZASOWA: HTTP://WWW.BLOKIWODNE.REPUBLIKA.PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nareszcie moge "podziowiac" oferte i poczytac testy, ktor wg. mnie maja zrobic tylko wode :) z mozgu. Po pierwsze nie da sie porownac ze soba wynikow poszczegolnych blokow, np. przy tescie North Pole. Chcialem zobaczyc jaka jest roznica w wydajnosci miedzy blokiem z kolankami rownoleglymi a naprzeciwleglymi a ty jeden testowany pod duronem a drugi pod athlonem tego sie nie da porownac. Po za tym ceny podskoczyly, co jest normalne, ale bloczki na GPU i NB to juz drobna przesada bo podrozaly najwiecej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem dlaczego większość z was porównuje ceny bloków z cenami półproduktów. A gdzie maszyny i narzędzia do obróbki? Sprzęt do lutowania, spoiwa i topniki też kosztują. A na koniec gdzie wliczona jest przez was robocizna? Takiego bloku nie robi się w 5 min. Policzcie sobie to wszystko i pomyślcie ile czystego zysku zostaje.

Czy to nie jest normalne, że jeśli ktoś robi bloki i je sprzedaje to chce na nich zarobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno powstanie wydajniejszy.

Nukleon ma inowacyjna konstrukcje, ale w srodku jest za prosto rozwiazany, wystarczy to troche ulepszyc (wykonac kilka poprawek w projekcie, zrobic prototyp, test (na tym samym sprzecie, w tych samych temperaturach)) i bedzie git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ho ho tak czytam i czytam i stwierdzilem że zajrze na ich stronke zobaczyc co nowego....

To co zobaczyłem:

1) strona ładuje się koszmarnie

2) blok który kupowałem za 35zl podrozal do 43zl czyli cale 8 zł:((

3) zaciekawiło mnie co profesjonalnego jest w płaskowniku z dwoma otworami??

Dołączona grafika

Może wy wiecie? :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no pytasz a wiesz ;)

przeciez to jest SPECJALNY płaskownik ze SPECJALNYM dziurami.. które są aerodynamicznie wycięte tak żeby zwiększyć wydajność chłodzenia, zwiększyć możliwości OC i zlikwidować problem głodyu w Afryce ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uprzejmie informuje wszystkich że w związku z probelmami w łączeniu się z naszą stroną główną została uruchomiona nowa strona. Strona ta jest tymczasowa i zawiera aktualną ofertę i ceny.

Przepraszamy wszystkich za kłopoty związane z (krótką mam nadzieje) awarią konta. 

STRONA TYMCZASOWA: HTTP://WWW.BLOKIWODNE.REPUBLIKA.PL

a moze by tak sobie wykupic jakies sprawniejsze konto ... osobiscie polecam cyberion.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajrzałem ostatnio na "republikę" - wbrew temu co tu czytam strona otworzyła się bez problemu (IE).

Zaciekawiły mnie długo zapowiadane testy. Pojawiły się wreszcie! Tylko... nie wiem po co... Nijak nie da się ich wykorzystać do porównania bloczków! Każdy blok testowany w innych warunkach. Odczyt temperatur tylko z czujników na płytach i jeszcze wykorzystano dwa różne zestawy (płyta, procesor). Gdzie w tym sens i logika?

Oferta w sumie ciekawa ale tymi testami to sobie chłopaki "samobója" strzelili.

Widzę, że jest przedstawiciel "bloków" na forum, może uzasadni jakoś metodologie testów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem w republice następujące rzeczy

SNAKE 85

RED + ZAPINKA 50

HORNET +ZAPINKA 43

POMPKA 650L/H 34

ZAPINKA SOCKET A 10

WEZYK PCV 4M 16

PASTA 10

ZACISKI 6SZT 11

RAZEM 259zl

z tego ze wziołech tyle rzeczy dostałem upust do 240zł + koszt przesyłki

Bardzo szybka odp. (dzwonili do mnie)

W poniedziałek zdam recenzje jak się bloczki sprawują.

POTRZEBUJE chłodnice do tych bloczków bo ta z cpc nie będzie pasowała.

Nie wie ktoś gdzie można nabyć chłodnicę która by pasowała do tych bloczków??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szrocie. Kup jakas nagrzewnice samochodową, ja mam od Żuka i jest spoko.

Ja kupilem u nich:

Cold Down (miedziany "G")

RED 2 + zapinki

Hornet + zapinki

Razem:

139 zl (zestaw GKZ-2/3/3 - zamawialem duzo wczesniej i w trakcie zmeinili nazwy i ceny, ale moglem zamowic po starych cenach) + 3 zl (doplata za kolanka do bloku na GPU) + koszt wysylki

i dostalem paste srebrną Titana gratis :)

Wszytko przyszlo szybko i pieknie zapakowane. Bardzo dobry kontakt mailowy.

Jeszcze nie testowalem, bo chce to wlozyc do mojej nowej obudowy, ktora robie z plexy (60x50x25)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi