freak_outXP Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 (edytowane) Witam, potrzebny mi jest Netbook na studia, mam ograniczony budżet 1000 PLN. Sprzęt musi być: 1. solidny i nieawaryjny, tak, żeby mi się nie rozleciał po 2 latach użytkowania 2. bateria musi trzymać z wifi 3. DDR3 (z możliwością dołożenia!!!), co najmniej 2 giga (najlepiej 3) 4. 2 rdzenie (do programowania współbieżnego) 5. bez systemu operacyjnego (będę miał z MSDN albo linux) 6. wyjście HDMI/DVI 7. żeby mi Windows XP SP2/3 poszedł Oczywiście nie bedę na tym grał (tylko emu 8/16bitowych kompów i 8/16/32bitowych konsol; scummvm) ani oglądał filmów fullHD (tylko na youtube jak się da w 720). Będzie mi potrzebny do: - programowania (przede wszystkim - żeby mi uruchomił Visual Studio, eclipse, NetBeansa i jeszcze mi trochę ramu zostało) i www (dokumentacja techniczna, specjalistyczne fora dyskusyjne i blogi, youtube); - słuchanie muzy podczas powyższego z foobara2000; i to WSZYTKO !!! Pozdrawiam i z góry dziękuję Edytowane 14 Czerwca 2012 przez freak_outXP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Kurcze, za tą cenę wychodzi tylko Acer D270 , gdzie z solidnością może być kiepsko. Chyba, że interesują Cię używane ? Swoją drogą ciekawi mnie po co uruchamiasz VS,Eclipsa i NB na raz ? ;) Chyba, że wytwarzasz jeden program na różne platformy jednocześnie, to już cisza. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freak_outXP Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 (edytowane) Spoko, cudów na kiju za 1000 złoty nie oczekuję. Chodzi o to, żeby mi 2 lata wytrzymał w stanie prawie pierwotnym (klapa z LCD nie wypadła, klawiatura się nie zniszczyła itp.), a takie <span style='color: red;'>[ciach!]</span>ły jak wytarcia czy rysy na obudowie mnie nie obchodzą. No i żeby mi nie wybuchnął w plecaku z pracą dyplomową na dysku i podręcznikami za kilkaset złotych. Uruchamiam, bo oddaję np. trzy różne programy na trzy różne laboratoria tego samego dnia albo mam po prostu złe nawyki ;). Używki mnie nie obchodzą, naciąłem się kilka razy - teraz wolę uczyć się od mądrzejszych albo na cudzych błędach. Fajny ten acer, ale poczekam jeszcze - może ktoś dołoży jeszcze coś od siebie. Jeszcze pytanie - jak z bateriami do tego ? Jaki koszt i dostępność, może się orientujesz ? Bo w toku użytkowania kupiłbym sobie ze 2 albo 3 dodatkowe, żeby mi chodził po 20 godzin bez zasilania z gniazdka. Edytowane 14 Czerwca 2012 przez freak_outXP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fructo Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ciut drożej Acer AO722? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Polecam Acera AO 722. Osobiście kupiłem swojego w zeszłym roku w wersji z C-60, 4GB pamięci RAM i dyskiem 500GB za 1049zł. Bateria trzyma długo, przekątna ekranu jest duża, netbook jest lekki i wydajny (nawet HL2 znośnie na nim działa). Obudowa jak na sprzęt tej klasy jest solidna, troche się palcuje, wadą są słabe głośniki i błyszcząca matryca. Polecam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freak_outXP Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Dziękuję za rzeczową odpowiedź, o to mi dokładnie chodziło. Czy mógłbym się dowiedzieć jeszcze, gdzie go kupiłeś ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 Kilka opcji do wyboru jeśli chodzi o AO722 http://www.x-kom.pl/szukaj/ao722 A lapek spoko, za tą cenę polecam. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2012 @freak_outXP Sklep Inwazja PC w Gorzowie Wielkopolskim. Niestety przez zamieszanie na rynku dysków twardych ceny poszły do góry, ale w tym przedziale nic lepszego nie dostaniesz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...