Megabyte Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Ceny pamięci DDR ostatnio troche podskoczyły i boje się że mogą jeszcze bardziej podskoczyć. Czytałem też jakiś artykuł o tym że mają jeszcze drożeć. W tej chwili nie moge sobie przypomnieć gdzie go znalazłem. Jak myślicie jak beda sie ksztaltowac ceny pamieci w ciągu 1-2 miesiecy. Jeżeli by troche potaniały to poczekam ale jezeli maja drozec to wole kupic juz bo mam troche kasy. A jak sie zdazy taka sytuacja jak rok temu kiedy to ceny SDR podskoczyły o 100%.. A może tylko te tansze kosci beda drożeć a te wyczynowe beda tanieć. Ja rozumiem że nikt nie jest w stanie przewidziec co będzie ale może ktoś bardziej śledzi różne wydarzenia, które maja wpływ na cene pamieci RAM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zazwyczaj pod koniec lipca i na poczatku sierpnia ceny pamieci jak i wszytskich podzespolow osiagaja najnizsze mozliwe ceny. Tak bylo odkad pamietam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 hmmm... ja ostatnio patrzylem w cennik i zjechaly ceny pamiatek dziwne :? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liskoski Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 skoczyly :( dzis kumpel kupowal 256/333 za 130 wiem ze wczoraj po 110 byly :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Patrze teraz na cene hurtowa w action i widze ze jeszcze wiecej kosztuja, jakies 2-3 tygodnie temu Twinmosy kosztowaly 99 netto, teraz noname kosztuja po 115zł netto(ceny hurtowe) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 skoczyly :( dzis kumpel kupowal 256/333 za 130 wiem ze wczoraj po 110 byly :!: no wiesz w czwie rozne cuda sie dzieja :D ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Jutro sie wybieram do miasta i nie wiem czy kupować czy nie. Doradźcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Jutro sie wybieram do miasta i nie wiem czy kupować czy nie. Doradźcie.decyzja nalezy do ciebie - ja bym poczekal gdzies tak do grudnia jak juz ddr2 moze zaczna sie pojawiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Jutro sie wybieram do miasta i nie wiem czy kupować czy nie. Doradźcie.decyzja nalezy do ciebie - ja bym poczekal gdzies tak do grudnia jak juz ddr2 moze zaczna sie pojawiacJak zawsze patzracy DALEKO w przyszlosc genghiskhan :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Jutro sie wybieram do miasta i nie wiem czy kupować czy nie. Doradźcie.decyzja nalezy do ciebie - ja bym poczekal gdzies tak do grudnia jak juz ddr2 moze zaczna sie pojawiacMysląc tak jak Ty to moge jeszcze poczekac 2-3 lata az wyjda DDR3. Chodzi mi o to że nie unikne zakupu pamieci DDR. Będą mi potrzebne najpozniej za miesiac, może dwa. Ale jeżeli mają cały czas drożeć to wole je kupić teraz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Przeciez nie moga wciaz spadac... Ja widze (+) w tym ze ceny rosna. Mam kostke na sprzedaz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Jutro sie wybieram do miasta i nie wiem czy kupować czy nie. Doradźcie.decyzja nalezy do ciebie - ja bym poczekal gdzies tak do grudnia jak juz ddr2 moze zaczna sie pojawiacMysląc tak jak Ty to moge jeszcze poczekac 2-3 lata az wyjda DDR3. Chodzi mi o to że nie unikne zakupu pamieci DDR. Będą mi potrzebne najpozniej za miesiac, może dwa. Ale jeżeli mają cały czas drożeć to wole je kupić teraz.ja bym jednak poczekal i kupil pozniej 2x wiecej za 2x taniej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Poczekaj do sierpnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 To, że ceny w sierpniu tanieją to wynik tego, że dystrybutorzy (niekoniecznie producenci) obniżają marżę, gdyż wtedy jest najsłabsza sprzedaż sprzętu. Nic zatem nie da Wam obniżenie marż o parę %, jeżeli pamięci pójdą teraz 10-20% w górę (jak to miało miejsce w zeszłym tygodniu) i nadal będą drożały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 W lipcu zaczna taniec. taka tendencja jest juz od kilku lat. ps. Heh Pol roku temu kupilem 256/333 za 350zl! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...