Leon166 Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2012 Wygląda jakby chłodzenie sobie nie radziło za dobrze, ale już te 63* to w miarę akceptowalna temperatura (rozumiem, że w stresie). Monitoruj ją, jak nie skacze to można już tak śmiało zostawić. Jeśli chciałbyś jeszcze ją obniżyć to już tylko zmiana chłodzenia, ja mogę polecić naszą polską konstrukcję - http://www.proline.pl/?p=SPC+SPARTAN+HE923 - w miarę wydajny i niedrogi, u mnie AMD Phenom II X4 965 utrzymuje 56* w stresie. Powodzenia życzę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) Phenomy grzeją się mniej niż procki Intela. 70*C w stresie na boxowym chłodzeniu to nie jest ogromna temperatura i w ogóle bym się nią nie przejmował. Procek może mieć krzywą czapke i dlatego masz takie temperatury, dla spokoju możesz kupić coś lepszego niż intelowski box. Na standardowych taktowaniach temperatura w stresie powinna oscylować w okolicy 60-65*C w takie upały jakie mamy teraz. Tak czy inaczej zbytnio bym się nie martwił, gorzej jakby procek miał powyżej tych 80*C bo może się skrócić nieco jego żywotność lub potencjał OC. Edytowane 13 Lipca 2012 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 13 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) Różnica w rdzeniach nie jest tragiczna Jak nie przekracza kilku stopni. Przy 5-9stopniach różnicy martwiłbym się (krzywa czapka etc) Przy 3 stopniach to nie problem. NA BOGA NIE CZYŚĆ KOMPA CO MIESIĄC! (to jakaś nerwica natręctw:D?) Zainwestuj w filtry, i wentyle skonfiguruj tak by w środku wytwarzało się nadciśnienie= ZERO BRUDU (ewentualnie RAZ na pol roku przedmuchać sprężonym powietrzem) http://www.silversto...sitive&area=usa Edytowane 13 Lipca 2012 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...