Lancer Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Mam takie naiwne pytanie o możliwość podłączenia pompki pod panel. Otóż od jakiegoś czasu posiadam pompkę Alphacool VPP655, która jest kolejną mutacją Laing D5. Posiadam również panel Lamptron Fan Controller Touch. Panel teoretycznie ma moc na kanał do 30W, jednak panowie z Angeli ostrzegali mnie aby tej pompki nie podłączać pod kontroler. No wiec wziąłem sobie uwagę do serca, ale cały czas mnie nosi. A więc wziąłem sobie multimetr i wyszło mi, że pompka na biegach: V potrzebuje natężenia 1,63A, III - 0,65A, a na najniższym 0,33A. Jak łatwo policzyć jest to moc znacznie poniżej teoretycznych możliwości kontrolera, bo na szczytowym biegu pobiera poniżej 20W, choć producent podaje 23W (dla chyba 12V?). No to jak? Podłączyć ją? Nie puści dymka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Niech odpiszą dlaczego nie można jej podłączyć, jestem bardzo ciekaw ich teorii ps/ ja swojego Swiftech MCP350 mam podpiętego od ładnych paru lat pod panel z mocą jedynie 10W na kanał i wszystko śmiga, więc czemu u ciebie nie miało by też tak być :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 No jak producent podaje, że do 30W to komuś w Angeli się musiało pokiełbasić, albo zwyczajnie nie doczytał specyfikacji... :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Ja od trzech miesięcy na Lamptronie FCT mam MCP355 z elektroniką Toshiba (30W) i wszystko śmiga elegancko. A pozostałe kanały też nie mają lekko. Za niedługo dokładam drugą taką samą pompkę i się nie boję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Dobra, dzięki za potwierdzenie. Tak podejrzewałem że mnie coś wkręcają. Dziś w nocy sobie przepnę pompeczkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Cytat z opisu na Cooling.pl Dzięki dużej mocy bo aż do 30W na kanał umożliwia podpięcie do jednego kanału (przy użyciu odpowiednich rozgałęźników nawet kilku wentylatorów, jak również wszelkiej maści pompek, diod i innych tego typu akcesoriów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...