Zombie Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Cześć Kupiłem dysk na Alledrogo i mam z nim "drobny" problem. Płyta główna Asus P6T rev 1.01g, dysk to 1TB WD10EADS. Po podłączeniu do 2 portów SATA (3 i 5) podczas startu wywaliło SATA port error, Winda zastartować nie chciała. Później podłączyłem do dodatkowych SATA na sterowniku JMicron JMB322 (nie wiem dokładnie co to za ustrojstwo, z opisu płyty zrozumiałem, że to port do dysków zewnętrzynych) i z błędem sata winda ruszyła ale za to (jeszcze w biosie) dojrzałem jeszcze w oknach konfiguracji biosa przy SMART - status BAD. Dodam jeszcze żę w oknie konfiguracji dysków w biosie dysk jako model był wykrywany. Z tego wszystkiego mam mały mętlik pomieszany z powiedzmy to wkurzeniem się na sprzedającego za tak nowatorski transport kurierem za 25 PLNów który odbył się paczką pocztową z zabezpieczeniem 2 warstw folii bąbelkowej i dwuch kartoników. Proszę oświećcie mnie czy te wszystkie objawy po prostu sygnalizują zdechły dysk czy też ja sam mogłem coś popierniczyć, ewentualnie czy płyta główna pierwszych wypustów może tego dysku nie obsługiwać itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Jak SMART pokazuje problemy to oczywiste że dysk walnięty. Gwarancje jeszcze ma? Jak tak to wysyłaj, ja nie to wtopiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zombie Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Tak też kurcze podejrzewałem :/ Napisałem do sprzedawcy o problemie (tzn. podałem numer mojego konta), Jak się łobuz wyprze to zobacze co Allegro może pomóc, albo Policja (w końcu sprzedawano mi sprawny dysk według aukcji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Sprawdź na stronie WD czy ma jeszcze gwarancje. Powinno się dać za pomocą nr seryjnego. A i odczytaj albo najlepiej wklej screena ze SMART ale pod windows. Odczytasz np Crystal Disk Info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...