lIlIlI Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Witam, prosiłbym o doradzenie jakie podzespoły kupić konkretnie obudowa (myśle ze do 200zł wystarczy, z miejscem na dodatkowe wentylatory, wysokość na 3cdromy, o ile można tak powiedzieć), zasilacz, płyta głowna, procesor, cd-rom, pamięć ram 2gb . Do tej chwili korzystałem z zestawu takiego: grafika - gigabyte radeon hd 4850 (zalman) 512mb procesor - amd athlon 2 x3 445 płyta głowna - asrock M3A770DE pamiec ram - DDR 3 2gb CL9 goodram zasilacz seasonic 400w z tego zestawu byłem bardzo zadowolony, gdyż jedynym obciązeniem dla komputera jest Starcraft 2 i na takim zestawie chodził dobrze. Z zestawu zostaje mi karta graficzna, której nie mam potrzeby wymieniać na lepszą, lecz reszte podzespołów chciałbym kupić raczej tej samej klasy. Prosiłbym o pomoc co teraz warto kupić :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2012 Zaraz, powoli. Co chcesz osiągnąć poprzez tę wymianę jeśli chcesz podzespoły tej samej klasy? Określ budżet, oczekiwania, przeznaczenie sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lIlIlI Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Oddałem resztę sprzętu i chcę kupić w zasadzie coś bardzo podobnego bo nie jest mi nic lepszego potrzebne. Tylko ten zestaw kupowałem dobry rok temu (również korzystałem z pomocy forumowiczów) więc podejrzewam że w tej klasie sprzętu co innego opłaca się kupić na dzień dzisiejszy . Budżet nie chciałbym żeby przekroczył 1000zł (o ile to wystarczy na sprzęt takiej klasy) . Edytowane 12 Września 2012 przez lIlIlI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lIlIlI Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 W oparciu o zestawy wrześniowe, wybrałem takie podzespoły: pamięć ram - GoodRam 4GB 1333MHz CL9 (2gb tego samego ramu mam już) zasilacz - Fortron HEXA 400W cdrom - LiteON iHAS124 obudowa - Zalman Z9 U3 cena około 500zł karta graficzna zostaje stara - gigabyte radeon hd 4850 (zalman) 512mb Więc zostaje około 500zł na procesor+płyta głowna . Czy dałoby radę wybrać coś o parametrach zbliżonych do AMD Athlon II x3 445, asrock M3A770DE ? Ponieważ byłem z tego zestawu zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 (edytowane) możesz albo czterojajowego athlona na podstawce FM1 albo dwurdzeniowego Pentiuma/celerona na s1155. Obydwie opcje będą wydajniejsze od tego co miałeś, athlon x4 będzie jednak nieco odstawał od intela w aplikacjach wykorzystujących 1-2 rdzenie (czyli większość gier) Edytowane 13 Września 2012 przez Chemik16 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lIlIlI Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 dzięki za pomoc, więc : procek 1. AMD Athlon II X4 631 2.6GHz, 100W, BOX, FM1 2. AMD Athlon II X4 641 3.0GHz, 100W, BOX, FM1 różnica między nimi średnio 20zł , podejżewam że opłaca się dopłacić do zegara 3.0 płyta główna: Gigabyte GA-A75M-S2V AMD A75, socket FM1 Czy procek i płyta będą ze sobą kompatybilne? Czy zasilacz to pociągnie bez problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 co będzie za jakiś czas nie ma co patrzeć - i tak się wymienia wszystko :) ogólnie jest tak - ten Athlon lepiej sprawi się w BF3/GTA4 i co bardziej rozbudowanych RTSach. W całej reszcie + ogólna responsywność w systemie lepsza będzie na Intelu. Do tego Całość pobieże znacznie mniej prądu, będzie chłodniejsza i cichsza od AMD. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lIlIlI Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Dzięki za pomoc :) , przekonał mnie Intel i w takim razie będzie taki zestaw jak tesel wrzucił . Ale to dopiero po weekendzie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 (edytowane) A może http://www.kurtmedia.pl/product-pol-30824-PHENOM-II-X4-965-3-4GHz-8MB-AM3-HDZ965FBGMBOX.html ktory ostatnio dosc mocno staniał? (jest sporo tanszy od 955 przykladowo) Do tego jakis tani mobas do 150 zł napewno cos znajdziesz. Edit: http://www.kurtmedia...3-GLAN-ATX.html ew. jakis mATX. Razem 520 zł. Edytowane 14 Września 2012 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 A może http://www.kurtmedia...965FBGMBOX.html ktory ostatnio dosc mocno staniał? (jest sporo tanszy od 955 przykladowo) Do tego jakis tani mobas do 150 zł napewno cos znajdziesz. Edit: http://www.kurtmedia...3-GLAN-ATX.html ew. jakis mATX. Razem 520 zł. Plus 150zł za Fortisa aby można przy tym wysiedzieć i było w miarę chłodno. Pentium G860 będzie akceptowalny na boxie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Ale wydajnosciowo Phenom wypadnie lepiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lIlIlI Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 dzięki klecior, ale wydaje mi się że nie wykorzystam potencjału tego procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Możesz dołożyć do i3 3220? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...