marcellus Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Poniszy ekran widzialem dwa razy. Za kazdym razem, kiedy gralem w TOCA Race Driver. Podczas grania, ot tak po prostu ekran zamienia sie w takie 'paski'. Normalnie bym wzial to za blad gry. Jednak po restarcie kompa rzecz sie okazuje ciekawa... zamiast normalnego "boot ekranu" widze tylko te paski! :-? Windows sie normalnie uruchamia, a na ekranie non-stop te "kochane paseczki". Problem rozwiazywalem do tej pory przez wylaczenie zasilania od kompa, i ponowne wlaczenie. Karta grafiki wraca do normy. Poczatkowo myslalem, ze karta graficzna mi sie przegrzewa. Jednak to wykluczam zwazywszy, ze problem pojawil sie tylko w TOCA, i za drugim razem gra mi sie wywalila zaledwie po 15 sekundach od jej odpalenia (zakladam, ze karty graficzne nie grzeja sie AZ tak szybko). Radiator na karcie graficznej sprawdzalem. Nigdy jego temperatura nie byla nawet bliska do "parzacej". Jest on chlodzony przez wiatraczek na bocznej sciance obudowy, tak tez mysle, ze to wystarcza. Moje pytanie jest... Czy ktokolwiek sie spotkal juz z czyms takim?! I... Czy moja karta umiera? :wink: W ogole nie jestem przyzwyczajony aby mi sie komp zawieszal... a juz w szczegolnosci w taki sposob, ze po reboocie dalej mam dosyc konkretne "zaklocenia obrazu" :wink: na ekranie... Jesli ktos ma jakies sugestie... mile widziane :) Aha... karta graficzna nie jest krecona. Nie uzywam zadnego programu tweakowego, etc. Rowniez nie robilem zadnych niesamowitych eksperymentow z karta... oprocz usuniecia coolera :wink: ...i wszystkie kabelki (sprawdzalem) mam podpiete poprawnie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 umiera :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 umiera :( a tak btw pozdrawiam Totalowca marcelusa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DA VINCI Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 wadliwa seria GAINWARDA ;) wiekszosc forumowiczow posiadajacych tą karte miala takie paski 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 wadliwa seria GAINWARDA ;) wiekszosc forumowiczow posiadajacych tą karte miala takie paski 8) Hmmm... Dlaczego mi umiera tylko w TOCA?... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisB Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 hehe, ja mialem podobnie na gf440 jak zaczynalem grac w kariere to paseczki podobne... tyle ze nie pamietam czy po restarcie tez... (chyba nie - monitor sie wogole nie wlaczal...) pomoglo przeinsatlowanie toki, wgranie najnowszego patcha i cracka do niej... juz sie tak nie dzieje... takze trzymam kciuki za Ciebie oby to bylo to:) bylbym zapomnial.. to bylo pod xp. i troche sie tez gryzla toca z powerstripe i wymuszaniem odswiezania :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Coś takiego widizałem, jak podmieniłem bios na ten z 9100 :P Twoja karta dostaje drgawek przedśmiertnych ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebkan Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 a ja powiem tak: spróbuj inne stery :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 No nic... Poki co, karta dziala miodzio na innych grach/aplikacjach. Sprobuje spatchowac TOCA, moze to pomoze :) thx :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 na Gainwarda masz 36miesiecy gwarancji ,co sie przejmujesz umieraniem pobaw sie se sterkami i ta gra,moze pomoze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 u mnie od takiego obrazu umarl zasilacz a nie karta :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Coś takiego widizałem, jak podmieniłem bios na ten z 9100 :P Twoja karta dostaje drgawek przedśmiertnych ;) No fajnie, ale on ma GF TI4200, nie Radka 8500LE :lol: :lol: :lol: Było o wadliwych gainwardach, kodensatory czarne zamiast zielonych o ile dobrze sobie przypominam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Kumpel miał to samo na tej grafie, ale tylko wtedy kiedy przyklejal nowe radiatory na pamiątki i niechcący skleił kilka nóżek :). Wszystko chodziło tylko w grach sie tak krzaczyło. Miał też to samo jak nie podłączył wiatraka i grafa sie nagrzała. A czy sprawdzałeś ile jest pasty pod radiatorem? Bo ta graficzka dość tak nawet grzała sie w grach, może ciepło jest słabo przekazywane skoro mówisz, że radiator jest tylko ciepły, bo mój GeF 3Ti200 nawet w windowsie osiąga temperaturke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@jkel Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 pamietam ze bodajze leadtek wypuscil kiedys serie gf i co ciekawe zapomnial zdjac z radiatorow papierka ktory powinno sie zdjac zeby moc nalepic radiator na proc :D takich kart bylo chyba 1000. kto wie moze gainward idzie sladami leadteka? lepiej sprawdz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 pamietam ze bodajze leadtek wypuscil kiedys serie gf i co ciekawe zapomnial zdjac z radiatorow papierka ktory powinno sie zdjac zeby moc nalepic radiator na proc :D takich kart bylo chyba 1000. kto wie moze gainward idzie sladami leadteka? lepiej sprawdz ;)Niemozliwe abym mial papierek bo usunalem firmowy cooler z GPU. Paste mysle, ze rownomierne rozlozylem. W ogole uklad ZM80A-HP jesli dobrze pamietam zakladalem dobra 1h :twisted: wlasnie zeby wszystko bylo bardzo precyzyjnie dopasowane. Obecnie w sumie za bardzo sie nie martwie. Bardziej mnie to intryguje :P Zaczne panikowac jak zaczne mi sie to pojawiac w innych grach :wink: u mnie od takiego obrazu umarl zasilacz a nie karta :idea:Hmmm... Mysle, ze jednak zasilacz mi nie padnie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...