malysz01 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Witam. Mam pytanko. Czy ten konkretny model Gigabyte GeForce GTX460 768GB DDR5/192b D/mH PCI-E - Nvidia - ram.net.pl jest już podkręcony fabrycznie? Opłaca się go kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Jest lekko podkręcony. Nie kupuj w tym sklepie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz01 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 (edytowane) Jest lekko podkręcony. Nie kupuj w tym sklepie. A dlaczego? Cena jest jedną z najniższych w necie. I jeszcze jedno - co dostanę w pudełku z grafiką, bo dane w necie są niejednoznaczne. Interesuje mnie czy dają przejściówkę DVI-D-Sub Edytowane 22 Września 2010 przez malysz01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 (edytowane) Dlatego, że sklep bardzo długo realizuje zamówienia. Są też problemy z serwisem. Nikt tu nie chce robić antyreklamy tylko stwierdza fakty. Tak dają przejściówkę. Chociaż mi zapie.. przejściówkę mini-hdmi <>HDMI która zdaje się też powinna być w zestawie. Edytowane 22 Września 2010 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Jeżeli chce Ci się czekać od kilku dni do ponad 2 tygodni na realizację zamówienia to trafiłeś na odpowiedni sklep. Bardzo ciężko jest się skontaktować z obsługa sklepu. Lepiej dołożyć kilka zł w innym sklepie i w 2 dni mieć kartę u siebie i brak problemów z gwarancja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz01 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Kurcze to mam problem, bo akurat w tym sklepie mam inne podzespoły, które chcę kupić do nowego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 (edytowane) Zobacz Agito, esc, morele.net. Różnica w cenie duża nie będzie. Edytowane 22 Września 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Dokładnie, np. agito.pl - Karta graficzna Gigabyte GeForce GTX 460 OC 768MB DDR5 PCI-E BOX Ja akurat mojego Gb kupiłem na ram.net.pl, nie powiem, kilka dni poczekałem, ale w końcu dostałem kartę, na mojego pierwszego mail'a upominającego się o zamówienie dostałem odpowiedź praktycznie od razu, więc różnie też z tym bywa, chociaż ja jeszcze zamawiałem kartę + zasilacz, na który właśnie musiałem poczekać ; ) Na ram.net.pl kupiłem go głównie ze względu na to, że na agito.pl jeszcze jej nie mieli, no i ze względu na cenę, która teraz jest niższa na agito.pl, heh : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malysz01 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 (edytowane) No fakt, cena podobna, tylko że ja jeszcze kupuję procek, pamięć, zasilacz, płytę główną, grafikę i obudowę. Różnica między ram,net a morele to prawie 100 zł :unsure: Edytowane 22 Września 2010 przez malysz01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Panowie krotka pilka - czy warto sie bawic w SLI na plycie majacej tylko SLIx8 - tzn takiej jak moja.Ostro da sie odczuc spadek wydajnosci w porowaniu do pelnego SLI? Zastanawiam sie nad gtx460x2 - ale nie wiem czy warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 Panowie krotka pilka - czy warto sie bawic w SLI na plycie majacej tylko SLIx8 - tzn takiej jak moja.Ostro da sie odczuc spadek wydajnosci w porowaniu do pelnego SLI? Zastanawiam sie nad gtx460x2 - ale nie wiem czy warto? Nie odczujesz różnicy między 8x a 16x, więc warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ralf Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 W ESC jest HAWK w cenie 899 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logimen Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2010 (edytowane) Fajna cena nie powiem. :mur: Ktos chce mojego 12 dniowego Gigusia 1gb za ... ? :lol: Edytowane 22 Września 2010 przez logimen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 (edytowane) Zastanawiam sie nad gtx460x2 - ale nie wiem czy warto? nie warto chyba że lubisz różną wydajność---GTX480 Nie odczujesz różnicy między 8x a 16x, więc warto. warto w kontekście różnic PCI-E ale nie użytkowym No w końcu skończyłem EVGA GTX460 768MB - efekt legendy? test stock i 870/1100 Edytowane 23 Września 2010 przez Maxforce 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 (edytowane) Widac, ze w nocy pisales bo HD8570, 'wstanie' , 'pod pasowala', brak kropek czy przecinkow o tym swiadcza? :P Poza tym dobra robota! ;) Edytowane 23 Września 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 (edytowane) nie warto chyba że lubisz różną wydajność---GTX480 warto w kontekście różnic PCI-E ale nie użytkowym Szczerze mowiac nie bardzo kumam o co Ci chodzi - co masz na mysli rozna wydajnosc?2x460 rozwala GTX480 z palcem - z tego co ja wiem. A z SLI x8 i x16 w ogole nie skumalem, nie wiem, moze jestem za tepy. Edytowane 23 Września 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 (edytowane) Chodzi o to, że posiadając jedną kartę - w tym przypadku GTX 480 - będziesz miał wydajność w każdej grze na podobnym poziomie. W przypadku SLI jest tak, że w grach, które obsługują tą technologię, będziesz miał wydajność nawet wyższą niż na 480, a w grach, które nie obsługują SLI, będziesz miał wydajność niewiele wyższą niż na pojedynczym 460. Także jak to się mówi, takie rozwiązanie ma swoje "zady i walety", jednakże za 2 x 460 przemawia cena i w niektórych przypadkach wydajność dużo większa niż na 480. Wybór należy do Ciebie. Dodam jeszcze, że nawet przy pełnym wsparciu SLI nie oczekuj przyrostu wydajności w wysokości 100%. Na dzień dzisiejszy lepiej (ale niekoniecznie opłacalniej) mieć jedną mocną kartę niż dwie w sli. Edytowane 23 Września 2010 przez Aki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Chodzi o to, że posiadając jedną kartę - w tym przypadku GTX 480 - będziesz miał wydajność w każdej grze na podobnym poziomie. W przypadku SLI jest tak, że w grach, które obsługują tą technologię, będziesz miał wydajność nawet wyższą niż na 480, a w grach, które nie obsługują SLI, będziesz miał wydajność niewiele wyższą niż na pojedynczym 460. Chciałeś napisać niższą niż na pojedynczym 460. Dochodzi jeszcze kwestia procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Chciałeś napisać niższą niż na pojedynczym 460. Dochodzi jeszcze kwestia procesora. Może i masz racje. Kiedyś miałem w sli 7900GS i już nie pamiętam jak to było. Faktem jednak jest, że jeśli chodzi o przyrost wydajności to miałem max 50% w stosunku do jednej karty. Ale to tylko w kilku grach. Rewelacji nie było... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 No w końcu skończyłem EVGA GTX460 768MB - efekt legendy? test stock i 870/1100 Jak zwykle fajnie się czytało, przeglądało wykresiki. Widać że 460 to jednak hicior. Cena, wydajność, podatność na OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 (edytowane) Jasna sprawa, ze nie uzyskam 100% w pelnym czy tez nie pelnym SLI - to wiem, ale zeby w garch nei wspierajacych SLI wydajnosc spadla ponizej pojedynczej karty tego nie wiedzialem - hmm Do tej pory uzywalem tylko pojedynczych kart, w tym przypadku za sli przemawia cena i mniejszy pobor pradu - jakos 480 do mnie nie przemawia, mam jakis dziwny uraz do niej i jest to produkt uboczny tego co mialo to soba prezentowac. GTx480 moge miec za £350 a 2x460 za £260 - wiec glupota byloby kupowac 480 tke. Edytowane 23 Września 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 (edytowane) Szczerze mowiac nie bardzo kumam o co Ci chodzi - co masz na mysli rozna wydajnosc?2x460 rozwala GTX480 z palcem - z tego co ja wiem. A z SLI x8 i x16 w ogole nie skumalem, nie wiem, moze jestem za tepy. przez to że w jednym miejscu masz skalowanie 80-90 % a w drugim już tylko 40-50 a czasami mniej. Jasna sprawa, ze nie uzyskam 100% w pelnym czy tez nie pelnym SLI - to wiem, ale zeby w garch nei wspierajacych SLI wydajnosc spadla ponizej pojedynczej karty tego nie wiedzialem - hmm Do tej pory uzywalem tylko pojedynczych kart, w tym przypadku za sli przemawia cena i mniejszy pobor pradu - jakos 480 do mnie nie przemawia, mam jakis dziwny uraz do niej i jest to produkt uboczny tego co mialo to soba prezentowac. GTx480 moge miec za £350 a 2x460 za £260 - wiec glupota byloby kupowac 480 tke. proszę bardzo analiza skalowania SLI na przykładzie gtx480 GTX480 1536MB SLI - Analiza skalowania są gry gdzie będzie wolniej niż na jednej mówisz o wersjach 768MB Jak zwykle fajnie się czytało, przeglądało wykresiki. Widać że 460 to jednak hicior. Cena, wydajność, podatność na OC. powiem tak dawno taniej i dobrej karty w łapach nie miałem NV tym razem spisała się na medal. Teraz październik za rogiem i zobaczymy odzew i zobaczymy czy będzie taki sam efekt. Co mnie zaskoczyło to chłodzenie NV, nie spodziewałem się że się tak dobrze spisze. Edytowane 23 Września 2010 przez Maxforce 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Gdybym dostawał tą samą wypłatę (jednostkowo) w funtach a nie w złotówkach to raczej bym się nie zastanawiał i kupił 480 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 proszę bardzo analiza skalowania SLI na przykładzie gtx480 GTX480 1536MB SLI - Analiza skalowania są gry gdzie będzie wolniej niż na jednej mówisz o wersjach 768MB ok dziaki za wyjasnienie - teraz mnie oswiecilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 OK, ja wreszcie dostałem GTX480 Asusa za zmarłego GTX295, no i mam na chacie 2x 460 768MB, które niestety w przeciągu 2 miesięcy mocno staniały, no i tego 480. Także jak ktoś coś chce to mogę póki co potestować jedno kontra drugie, zanim się zdecyduję co zostawić - jednak 480 robi wrażenie B-) no ale zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 OK, ja wreszcie dostałem GTX480 Asusa za zmarłego GTX295, no i mam na chacie 2x 460 768MB, które niestety w przeciągu 2 miesięcy mocno staniały, no i tego 480. Także jak ktoś coś chce to mogę póki co potestować jedno kontra drugie, zanim się zdecyduję co zostawić - jednak 480 robi wrażenie B-) no ale zobaczymy. A pisałem ci na PW jak cos abyś coś opylał i własnie pisałem o 460 :) a czemu tak spadły po 1 nie schodziły 768 MB ludzie brali 1 GB 2 ceny juz chyba szykuja sie na premiere AMd Radeon HD 6000 konkurencja dla 460 3 i wczoraj jak zamawiałem trochę części z USA to dolar juz przeliczałem sobie za 2,95 zł wiec juz spadł niżej niz 3 zł ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 (edytowane) Dobra, tak na szybko wyniki z Heaven i Vantage: GTX480 Heaven Benchmark: Default: Unigine Heaven Benchmark v2.1 FPS: 50.0 Scores: 1260 Min FPS: 21.2 Max FPS: 101.1 OC 800/1600/4000 bez zmiany napięcia: Unigine Heaven Benchmark v2.1 FPS: 56.2 Scores: 1415 Min FPS: 21.8 Max FPS: 113.7 Vantage Default: Uploaded with ImageShack.us OC 800/1600/4000 bez zmiany napięcia: I teraz dla porównania wyniki ze SLi 460 768MB na domyślnych zegarach: Heaven Benchmark: Unigine Heaven Benchmark v2.1 FPS: 56.0 Scores: 1411 Min FPS: 21.8 Max FPS: 121.6 Vantage: Wnioski: 1. W syntetykach podkręcony GTX480 ma mniej więcej taką samą wydajność jak duet GTX460 768MB taktowanych domyślnymi zegarami. 2. Prądowo, dodając te parę watów więcej po OC GTX480, zapewne wychodzi na równo z dwiema GTX460, które to jak czytałem na domyślnych zegarach brały trochę wiecej watów. 3. Jeśli chodzi o głośność to oczywiste jest, że z GTX480 jest dużo głośniej, ale czytałem, że jest niewiarygodnie głośno - z tym akurat nie mogę się zgodzić, owszem szumi, ale bez przesady. Co ciekawe w GTX480 da się zejść z obrotami wentyla poniżej 40%, a wtedy to cisza na maxa w IDLE :) 4. W grach gdzie nie działa SLi, oczywiste jest, że GTX480 będzie dużo szybszy. Edytowane 23 Września 2010 przez wozaq 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 (edytowane) OC 800/1600/4000 bez zmiany napięcia:Ja tam widze 1.025V :D - fajny 'default' Edytowane 23 Września 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 No w końcu skończyłem EVGA GTX460 768MB - efekt legendy? test stock i 870/1100 Bardzo fajna robota.Alez sie musial narobic przy tych wszystkich testach i wykresach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 23 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2010 Wdarl sie chyba maly blad i zamiast 460 w drugiej kolumnie powinno byc 470 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...