Skocz do zawartości
Gość

Obudowa do 500-550 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

tak jak w temacie poszukuję obudowy do 500-550 zł. Na pewno musi być w środku pomalowana na czarno. Początkowo będzie AC ale w przyległości LC, dlatego wstępnie już szukam przystosowanej do LC. Mam kilka na oku ale nie które po ostatnich obejrzeniach i przeczytaniach recenzji zniechęciły mnie. Corsair 500R (obawy, że 200 mm będzie troszkę hałasował a dodatkowo przez okno za dużo nie widać aczkolwiek to jeszcze bym przebolał), 650D (tu dla mnie nie porozumieniem jest podłączenie frontu USB z tyłu do panelu o.O a juz na 99% byłem na nią zdecydowany), CM690II (sam aktualnie posiadam CM690 i jednak chyba chciałbym coś innego z wyglądu), R4 (dużo osób ją poleca ale obawiam się, że przez przednie drzwiczki za dużo powietrza się nie dostanie), Define XL (to samo co R4 ale większa, przyciąga mnie do niej piwnica w której w przyszłości by można trochę poukrywać), na innych forach polecają X80 ale nie wiem czy jest warta na tyle tych co wymieniłem wyżej oraz 550D chodź też ma drzwiczki. Sprzęt który będzie w środku będę dopiero składał ale będzie to na pewno i5 2500k/3570k oraz GTX670/HD7970 i dodatkowo OC ;) Jestem chętny na wasze propozycję lub może przekonacie mnie do jednej z wymienionych przeze mnie :D

Pozdro~~

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie widzę, że szukasz czegoś dużego i fabrycznie dostosowanego do LC więc polecę Ci kilka opcji:

Antec P280

BitFenix Shinobi XL

Cooler Master 690 II

Cooler Master Storm Trooper

Fractal Design Arc Midi Tower

Fractal Design Define R4

Lancool K62 / K65

SilentiumPC Gladius X80

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początek będzie AC, a w przyszłości LC. Ale chyba w tej cenie to nie znajdę typowo przystosowane pod LC, więc najwyżej coś się pomodzi Dołączona grafika

Ogólnie to odpada P280, 690II, Storm Trooper, Arc, K62, K65. Co do reszty to zastanawiałem się własnie nad Shinobi XL (mam obawy że te dwie 230mm będą robić hałas), Define XL, R4 ( w sumie mniejsza wersja Define XL) oraz X80 (ale narazie jakoś brak konkretnych recenzji/testów). Dość szybko się u mnie kurzy ze względu na brak dywanu/wykładziny więc filtry miło widziane do AC przynajmniej. Na pewno wymogiem nie jest ultra cicha obudowa, sam mam CM690 i 6 wentylatorów skręconych na 800RPM i nie narzekam Dołączona grafika. Zastanawiam się nad Define XL :D

Edytowane przez fantom89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Degine XL zmieścisz LC po lekkiej modyfikacji głownie Top'u Dołączona grafika

Wiem, przeglądam Twój worklog Dołączona grafika

W Define R4 też zmieścisz wuceta, i to nawet z 2-ema chłodnicami, bez konieczności cięcia budy.

No to tym bardziej w Define XL bo to w końcu powiększona wersja R4 Dołączona grafika

Czyli wychodzi, że najbardziej opłacalna będzie Define XL lub R4.

Edytowane przez fantom89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi