Skocz do zawartości
Ulcaster

życiowy zakup

Rekomendowane odpowiedzi

Lagier to wyjaśnij mi w którym miejscu msi czy winfast jest lepsze od gainwarda. Bardzo chętnie się dowiem

przede wszystkim nie czytasz dokladnie watku bo sie juz na ten temat wypowiadalem. No ale pomijam ten fakt. To ze gainward ma pamieci 3,5 ns wcale nie swiadczy o tym ze jak ty to napisales "miazdzy" kokurencje. Podam ci przyklad o ktorym juz wczesniej mowilem poczatki gf4 ti4200 np.: gainward vs. prolink w gainwardzie memorki 3,6 ns w prolinku zas tylko ;) 4ns i co gainward rzadko potrafil przekroczyc bariere 580 mhz podczas gdy praktycznie kazdy prolink smigal na min 600 mhz nie mowie juz o taktowaniu core ani o roznicy cenowej. Mowisz o takiej swietnosci tejze firmy ze jest najlepsza na swiecie :? (heh.. ja nie odwazylbym sie powiedziec tego o zadnej firmie produkujacej sprzet komputerowy bo nigdy takowa nie zaistnieje :!:) poczatkowe ti4200 gajnłorda mialy problemy wyswietlaly tzw. "paski" :lol: na monicie grasz sobie grasz a tu nagle pyk i widzisz pelno kolorowych paseczkow myslisz no nic uruchomie ponownie kompa i bedzie ok uruchamiasz uff.. jest ok ale grasz sobie dalej i to samo myslisz tak samo reset a tu co... nic, kupa karta umarla takie to wlasnie byly gainwardziki wiec chocby ten fakt swiadczy juz o naprawde "wysokiej" klasie produktow tej firmy. Nie twierdze ze sprzet gaiwarde'a jest do kitu bo nie jest ale nie powiem tez ze gainward miazdzy konkurencje bo nie miazdzy. Na dzien dzisiejszy jesli chodzi o o/c to nikt nie ma szans z MSIkami to obecnie chyba najlepiej krecace sie karty a nawet jesli gainward kreci sie tak samo (a wiem ze tak nie jest) to nie kupilbym go chocby ze wzgledu na jego wysoka, za wysoka cene. Poza tym na rynku komputerowym od dawien dawna jest tak ze kazdy producent ma swoje przyslowiowe 5 min i dzisiaj swietnym produktem moze byc/jest karta MSI a jutro bedzie gainward czy leadtek czy prolink tak samo jest np.: z mobos jesli sledzisz wzloty i upadki takich czolowych prod. sprzetu jak np.: asus czy abit to zrozumiesz o czym mowie jesli zas nie to juz nie moja brocha i nie moj problem

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa, w pelni popieram poprzednika, o ile gainwardowskie gf3ti200 robily furore i wslawily sie swoim O/C o tyle dzisiejsze produkty gainwarda niczym sie nie wybijaja ponad reszte a nawet sa gorsze (jakies jaja z podzespolami tanimi, kijowa jakosc obrazu itp itd). Ja tam ze swojego gainwarda ti 200 zadowolony jestem, ale gf4 lub fx pod bandera gainward w tej chwili bym nie wzial (chyba ze za darmo ;-) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli moge wtrącić słówko, to nie uważam, żeby Gainward ani miażdżył, ani zbytnio odstawał od konkurencji. Prawda jest taka że nie dowiecie się niczego od producenta tylko z doświadczenia i bezstronnych testów. Ja osobiście wole MSI, mimo że mam Leadteka (i jestem z nieg zadowolony) ale jeżeli ktoś lubi Gainwarda (ale z tą gwarancją 3 lata przesadziłeś, to jest chwyt marketingowy, z czym kolwiek nie przyjdziesz pokażą Ci regulamin i powiedzą że Twoja wada nie jest objęta gwarancją - wiem to od dwóch kumpli). Więc proponuje żeby każdy lubił to co lubi, i pogodzić się zanim Reed wpadnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lagier to wyjaśnij mi w którym miejscu msi czy winfast jest lepsze od gainwarda. Bardzo chętnie się dowiem

zaraz znow burza bedzie :? i po co to komu?? i gainward jak i MSI czy leadtek sa dobre

ano niektorzy tego nie potrafia zrozumiec albo nie chca po tym jak wydali tyle $$ da Gainwarde'a ;) ;) :D

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...