Pedrovsky Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Witam. Jak w temacie mam do przeznaczenia 4 tyś na samą budę i gubie się w podzespołach. Mianowicie wstępny plan wygląda następująco: GeForce 660Ti Intel Core i7 3770 Asrock Z77 Pro3 Creative Sound Blaster X-Fi mX Surround (dla przypału dodam) G.SKILL Ares DDR3 2x8Gb 1600MHz be quiet! E9 Straight Power 500W Seagate 1Tb SV35 64M Umieszczając to wszystko w opakowaniu Z9 Plus. W czym problem? Zastanawiam się czy różnica wydajności między 660'tką a 660Ti jest warta tych 300 złotych + czy nie będzie potrzebny jakiś dodatkowy powiew wiatru. BEZ PODKRĘCANIA Pozdrawiam :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikołajM Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Do czego używany komp będzie ? Jeśli do gier to zmień na i5 bo ht w i7 nie wykorzystasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pedrovsky Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Przepraszam, zapomniałem napisać o zastosowaniu. Komputer wyłącznie przeznaczony do ekstremalnego grania. Chciałbym żeby ten sprzęt troche służył i dlatego wybrałem i7 "na zapas". Nie jest to dobre rozwiązanie, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemixx Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Podepnę się pod temat bo sam borykam się z dylematem poradzono mi również zakup i5 a nie i7. A ja również wychodzę z założenia ze lepiej jest mieć zapas mocy. Tylko czy faktycznie jest duza roznica miedzy tymi procesorami?. @Pedrovsky A co do grafy to powiedz mi dlaczego gf a nie np radeon. Ja jestem zwolennikiem gf ale przekonują mnie w radonie 384 bity w gf sa tylko 192bity. Dlatego chyba zdecyduje sie na 7950. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pedrovsky Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Powiem dlaczego, ale nie są to potwierdzone faktami słowa. Są tu specialiści którzy sie na tym lepiej znają. 1. Zestaw Intel z GeForce'm podobno lepiej współgra i potrafi wycisnąć więcej pary [?] 2. Najnowsze gry śmigają na najbardziej wymagających detalach tylko pod opieką GeForce'ów, może jakieś patenty technologiczne [?] Tylko dlatego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemixx Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Ok rozumiem. z tym że mi tu na forum ludzie polecali radeona. Sam jeszcze sie waham a konfiguracje mamy w sumie podobna. (ja potrzebuje procesor ram i plyte. Powiedz mi dlaczego ram 1600mhz a nie 2000mhz? bo tez mam z tym problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) @Pedrovsky 1) Bzdura 2) Jeszcze większa bzdura. Skąd wy bierzecie takie informacje? Jak do gier to nie ma sensu brać i7 bo i tak HT nic nie da. W niektórych grach przy HT wydajność nawet spadała. Ram można wziąć najtańszy, przy tych procesorach prędkość ramu nie ma większego znaczenia. Edytowane 12 Listopada 2012 przez OCM4n14k 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pedrovsky Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) To są wiadomości z 'podwórka' żeby inteligentnie zaznaczyć powage sprawy. Więc jaką i5tkę proponujesz i jeszcze jakbyś mógł odpowiedzieć na pytanie dotyczące 660'tek byłbym wdzięczny. Edytowane 12 Listopada 2012 przez Pedrovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 (edytowane) To zależy, jak nie kręcisz to bierz jakieś i5 bez K, najlepiej na Ivy np. i5-3450. Jak kręcisz to zostaje tylko 3570k. Jesli chodzi o kartę, dopłacić zawsze warto, kwestia tego jakimi pieniędzmi dysponujesz. Osobiście zastanowiłbym się także nad odpowiednikiem cenowym od konkurencji. Edytowane 12 Listopada 2012 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worms1414 Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Podobny sprzęt składam i na początku chciałem 660ti, teraz jednak zastanawiam się na dołożeniem do 670 od evga. Reszta części podobna i5 w wersji K, asrock z77 extreme 4, 8gb ram 1600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 chemixx, worms1414, przestańcie spamować po wszystkich tematach! Proszę was o zapoznanie się z regulaminem działu co kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikołajM Opublikowano 12 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2012 Powiem ci ze podkręcanie jest proste, wiec wybrałbym na twoim miejscu i5 3570K . Ram bierz najtańszy, byle nie kingstony. Jeśli ci zostanie to Grafe hd7950 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...