timmon24 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Witam Mam pompkę rowerową z przejściem na 2 końcówki Samochodową oraz standardową . Problem polega na tym że mam problem z prawidłowym napompowaniem poprzez wentyl samochodowy. Pompkę mam prawidłowo ustawioną . i robię tak dociskam ten "bolec " i wtedy powietrze owszem pompuje się ale jednocześnie ucieka efekt dętka napompowana w 30 % Co powienienem zrobić ?Pewnie proste pytanie ale na prawdę nie mogę na internecie dokładnie odszukać odpowiedzi na wydawało by się tak prosty temat ..Nie wiem co zrobić by wentyl był jednokierunkowy tak by powietrze przy pompowaniu nie uciekało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Jedź na stację paliw, gdzie sobie napompujesz kompresorem ile Ci się podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Przecież to normalne działanie tego zaworu - nakładając końcówkę pompki/węża otwierasz go i powietrze może od tego momentu iść w obie strony. Jeżeli ucieka na boki, to masz uszkodzoną uszczelkę, albo zatrzask w pompce. Ewentualnie - po prostu nieumiejętnie ją zakładasz na zawór (a.k.a. pompujesz jak zwykły rowerowy, co jest błędem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Musisz dobrze docisnąć pompkę do zaworka, najlepiej to kciukiem ścisnąć oponę od góry, aby wentylek się nie schował w obręczy i tak pompuj, aż ten wentylek zacznie stawiać opór i wtedy mozesz już tylko pompką dociskać. No i najważniejsze to w obecnym pompkach jest taki zatrzask, który przesuwasz i ściskasz wentylek po bokach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...