PANTHER X Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 No wiec wlasnie - jestem ciekaw waszych opini - moze ktos ma ktoras z nizej wymienionych plyt - plyty podobne cenowo , bogate pod wzgledem wyposazenia i podobno swietne do O/C - tylko prosze podawac uzasadnienie swojeg wyboru a nie np "ABIT bo tak " albo "ABIT bo jest najlepszy" Płytki to" GIGABYTE GA-7N400 PRO http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7112 ABIT NF7-S http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6439 ASUS A7N8X Deluxe http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5172 Prosze o konkretne opinie i uzasadnienia :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 No abit'a to duzo ludzi ma i jest zadowolonych :) .Ale ja bym chyba brał gigabyta - wierze w nią :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 abit spoko swietny wypas za swietna cene jedynym problemem jest tylko doopiaty kontroler SATA reszta ok (5ciobitowy mnoznik, regulacja napiecia vdd, fsb do 300mhz etc...) gigabyte'a w reku nie mialem ale asus jest ciniutki niej est przeznaczony do extreme o/c vcore jedynie do 1.85v nadrabia za to wyposazeniem ktore rozniwez jest swietne, poza tym na poczatku problemy z zasilaniem (dwufazowe) mobos czesto padaly zwlaszcza na kijowych zasilkach teraz pono to poprawili jego bolem jest takze zbyt wysoka cena praktycznie to samo wyposazenie mozemy dostac wraz z abitem o ponad 50 pln mniej a z lepszymi/wiekszymi mozliwosciami o/c tak czy siak nie zdecydowalbym sie na ani jedna z nich jakos mam respect do epoxa 8rda(+) i to wlasnie jego polecibym kazdemu zwlaszcza model na mostkach C1 pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Z tych 3 to wybrał bym ABita - bo jako jedyn (od rev 1.2) ma dziurki wokół socketA - a ja tak mam założony cooler - lub czego nie wymieniłeś jeden z epoxów 8rda3+/8rda+ 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 W pierwszej chwili pomyslalem o gigabyte jest swietnie wyposazony - RAID, serial ATA, firewire, 6kanalowy dzwiek niestey 2 kolegow w akademiku takze tak stwierdzilo i sie niezle przejechali - w obu egzemplarzach uszkodzony jest RAID - dyski nie pracuja w DMA. JEdnemu przyjeli na reklamacje ale w nowej plycie to samo i wzial abita. 2 nie wiem czemu ale nie zglaszal tego gdyz stwierdzil ze i tak nie bedzie kozystal z raid wiec nie szkodzi ze uszkodzony :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 W pierwszej chwili pomyslalem o gigabyte jest swietnie wyposazony - RAID, serial ATA, firewire, 6kanalowy dzwiek niestey 2 kolegow w akademiku takze tak stwierdzilo i sie niezle przejechali - w obu egzemplarzach uszkodzony jest RAID - dyski nie pracuja w DMA. JEdnemu przyjeli na reklamacje ale w nowej plycie to samo i wzial abita. 2 nie wiem czemu ale nie zglaszal tego gdyz stwierdzil ze i tak nie bedzie kozystal z raid wiec nie szkodzi ze uszkodzony :lol: To po co qpował mobo z raidem. ???. Ps. Czemu w tym zestawieniu nie ma Epoxa ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 bo potrzebuje 6-kanolowy dzwiek i SATA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 za gigabyte przemawia dobre umiejscowienie złącza zasilania płyty, w abicie i asusie jest beznadziejnie. ale gigabyte wygląda jak choinka (może to ktoś lubi ale nie ja). asus ma gorsze możliwości podkręcania niż np abit (nie wiem jak GB). sprawę serial ata już opisywałem : nie jest to serial ata tylko przelotka ata 100 -> s-ata więc wydajność jest równa ata100 (a nie 150). 6 kanałowy dźwię kma też abit więc bez sensu jest pisanie że gigabyte "bo ma 6 kanałowy dźwięk". a renoma firmy też się liczy i tu przoduje abit. miałem abita kt7a i zero problemów, niekompatybilności itp. wszystko zależy jeszcze od ceny (asusa wykluczam na wstępie), może GB jest tańszy od abita. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Z tych 3 to wybrał bym ABita - bo jako jedyn (od rev 1.2) ma dziurki wokół socketA - a ja tak mam założony cooler - lub czego nie wymieniłeś jeden z epoxów 8rda3+/8rda+ 2.0 dla mnie 8rda3+ odpada chocby ze wzgledu na dzwiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 epox odpada - ze wzg na dzwik i gorsze wyposazenie niejestem nim zainteresowany wiec niewstawialem go tutaj - btw za to mi sie chyba najbardziej podoba wyglad wlasnie epoxa - no ale coz - kiepskie wyposaenie .... odpada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 epox odpada - ze wzg na dzwik i gorsze wyposazenie niejestem nim zainteresowany wiec niewstawialem go tutaj - btw za to mi sie chyba najbardziej podoba wyglad wlasnie epoxa - no ale coz - kiepskie wyposaenie .... odpada o ktorym epoxie mowisz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 sorka ale co z tym dzwikiem na epoxie 8rda3+ jest nie chalo ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 O tym co wszyscy 8RDA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 O tym co wszyscy 8RDA+ 8RDA+ ma SS i fajne wyposarzenie ,chyba pomylilo Ci sie z 8RDA3+ bo ten ma faktycznie zrabany dzwiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 O tym co wszyscy 8RDA+ 8RDA+ ma SS i fajne wyposarzenie ,chyba pomylilo Ci sie z 8RDA3+ bo ten ma faktycznie zrabany dzwiek kurde ludzie zrabany zrabany ale co znim jest nie tak czy ktos mi jes w stanie zeczowo odpowiedziec !? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Vip literowka niewcisnelo mi sie 3 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Z tych trzech to mysle ze Abit NF7 jest najlepszym wyborem jesli chodzi o wyposarzenie/cena , jednak jesli myslisz o extreme OC to raczej Epox 8RDA+ - zdecydowanie wieksza wydajnosc systemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Dlaczego Abit? bo jest wyposazony we wszystko co potrzebne bo ma najwieksze mozliwosci o/c bo ma jeden z najlepszych supportow i do tego wszystkiego kosztuje tyle samo co konkurencja tu wymieniona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 ja moze zastanowillbym sie jeszcze nad GB ale ta kolorystyka mnie odstrasza :/ - mogli by juz tak nieprzesadzac - jak ktos ma otwarta bude albo ma plexi z boku to wyglada to jak tania tandeta ;) - rozowe sloty pomaranczowe gniazda pamieci jasno zielony socket7 ;) - niepatrze na rysunek tylko mowie tyle co pamietam ; ) - shit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 O tym co wszyscy 8RDA+ 8RDA+ ma SS i fajne wyposarzenie ,chyba pomylilo Ci sie z 8RDA3+ bo ten ma faktycznie zrabany dzwiek kurde ludzie zrabany zrabany ale co znim jest nie tak czy ktos mi jes w stanie zeczowo odpowiedziec !? poczytaj sobie ten test Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 ja moze zastanowillbym sie jeszcze nad GB ale ta kolorystyka mnie odstrasza :/ - mogli by juz tak nieprzesadzac - jak ktos ma otwarta bude albo ma plexi z boku to wyglada to jak tania tandeta ;) - rozowe sloty pomaranczowe gniazda pamieci jasno zielony socket7 ;) - niepatrze na rysunek tylko mowie tyle co pamietam ; ) - shitkolorystyka to jedyna zaleta tej plyty :P ales blad strzelil chlopie :lol: socket7 to nie te czasy ,pMMX juz dawno nie produkuja i plyt do niego jakies 4 lata tez nie SocketA to zupelnie co innego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 bleeee ;) mysle o jednym pisze drugie ;) :oops: ;) jasne ze socket A - a to dlatego ze ja siedze jeszcze na amd k6-2 a tu jest socket 7 i caly czas mysle jak sie z tego gowna przesiasc na athlona :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 a moze przemysl jeszcze taka alternatywe : Soltek SL-75FRN2-RL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 w woli scislosci K6-2 na fsb66 to Socket7 (spuscizna po Intelu) K6-2 na fsb100 to Socket Super 7 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 no a jesli chodzi o proce i plyty to jeszcze nieznam sie tak jak wy dopiero miech tu jestem ;) - ja siem ucze ;) - po to tu siedze zeby sie takich rzeczy dowiedziec - widzisz wlasnie mnie czegos nauczyles bo tego niewiedzialem ;) dzieki ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 a fuj :!: paskudna, jeszcze brzydsza od gigabyte :!: tak wiem, jeden koleś na solteku dojechał do FSB 240 ale olać to. ja wybrałbym abita bo mam zaufanie do firmy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 a mi sie ten soltek bardzo podoba - trafna nazwa dla niego ;) - kto robi troszke w grafice odrazu widzi ze ta fotka wyszla troche za jasno na moj gust to wpada ona w zlotawy kolor ale nie ciemny tylko jasny :) - ladna musi byc przy ladnym oswietleniu w budzie miodzio :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 a fuj :!: paskudna, jeszcze brzydsza od gigabyte :!: tak wiem, jeden koleś na solteku dojechał do FSB 240 ale olać to. ja wybrałbym abita bo mam zaufanie do firmy. Ty, Ty tylko nie koles :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 soltek ma jedna wade - brak dziurek wokol socket-a a czy abit nf7 (bez -s) tez jest na nForce2 Ultra czy jeszcze na zwyklym Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 BUHAHAHAHAHAHAH :D :) ale polew ;))) buehehehehe dobre ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...