Executor01 Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 Hi Gdzie znajde :?: Bios do Plyty Glownej ASUS A7V8X o pojemnosci 256kB :evil: Tylko nie 512 najnowszy to 1012. Posadam gotowego kompa :idea: i w nim jest blokada :oops: na podkrecenie procka, ewentualnie jak ja zdjac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 nie wiem o co ci chodzi z tym biosem co do blokady to w biosie jezeli nie da sie zmieniac mnoznika i fsb to wtopiles stary,bo znajac Asusa ma jakies zworki na plycie ktore ci uniemozliwiaja zmiany trzeba bylo brac Abita to bys wszystko mial w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 21 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2003 nie wiem o co ci chodzi z tym biosem co do blokady to w biosie jezeli nie da sie zmieniac mnoznika i fsb to wtopiles stary,bo znajac Asusa ma jakies zworki na plycie ktore ci uniemozliwiaja zmiany trzeba bylo brac Abita to bys wszystko mial w biosie Oto chodzi ze byly dwie wersje tej plyty. Na rynek OEM byla plyta z 256kb BIOSem. Nie wykluczone ze miala obciete niektóre funkcje-np dotycznace o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Ja mam A7V8X Gold i jak ściągam pliki bios to mają 256kb, (kosć biosu ma 4mB) może chodzi ci o a7v8x bo ona miała mieć trochę wykastrowany biosik. A może masz ustawiony procesor z ustawien predefiniowanych na samej górze. Przestaw na manual !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Ja mam tez ten sam problem z biosem jest tak okrojony, że aż strach. Ściągnąłem nowy i sfleszowałem go. Co mi to dało nic. W dodatku miał błędy takie, że procek chodził mi tylko na fsb 100 mimo, że w biosie był na 133. Pozatym w biosie mam szyne procka fsb taktowaną tylko na 100, 133, 166, 200 mhz, co wg mnie jest nienormalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek176 Opublikowano 2 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2003 pozatym jest jeszcze coś ... mam procka 1800 Athlona XP i jakoś nic a nic nie moge go podkręcić tą płytą ... tam są zworki jakieś czy coś jak to bywało dawniej ??? Jak ustawiłem mu szyna na 166 z mnożnik na 12 to już komp nie wstawał. Wiec nic miłego. Pozatym bios nie zawsze jak zrobie Exit & save zachowuje się normalnie bo komp nie wstaje mimo iż nic nie zmieniam... Ale to chyba Asus... i jego nowe metody ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 3 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2003 ........ by kupować delux'a i nie żałować !!!!. Może chcą stworzyć coś na podobe płyt ECS - tania, stabilna i zero możliwości OC. Chociaż z tą ceną ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...